sevgili marslı :))
1) önce kilolarından kurtulmak için güzel bir diyetle işe başlamalısın isveç diyetini bir araştır derim tabi doktor kontrolünde kilo vermek şart ! ve kilo verdikten sonra vücut formunun bozulmaması için spor olmazsa olmaz benim gönlüm pilatesten yana
2) ben uzun saçı severim bu marslı arkadşımızın saçı ne kadar uzundur kısadır bilemem ama bence saçını uzatsın sonra da güzel bir şekil verdirsin. mesela ortadan ayrılmış önleri çene hizasında arkası uzun düz saçlara ben bayılırım. rengini de tenine uyacak biçimde değiştirebilir.tabi saçlar sağlıklı da görünmeli bunun için mümkünse bir süre saçına şekil vermek için maşa düzelştirici vb kullanmasın. saçlarına haftada 2 kere çeşitli yağlardan oluşan karışımı uygulasın. örneğin ben hint yağı, hindistan cevizi yağı, susam yağı, badem yağı, sarımsak yağı, bemix ampul, evigen ampul karışımını kullanıyorum
3) vucut bakımı da çok önemli kabak lifi alıp güzel bir temizleyici duş jeli ile ( sebamedin vucut jeli favorim) her duş aldığında vucudunu bir güzel keseleyip çıktıktan sonra da bebe yağını kullanıp vucudnun nem almasını sağlamalısın
4) manikür ve pedikürünü aksatmamalısın ben sürekli kuaförle uğraşamam diyorsan manikür ve pedikürünüü evde de yapabilirsin
önce el ve ayaklarımızı zeytin yağlı suda biraz yumuşatıp etlerini kestikten sonra tentürdiyotlu su sürerek mikropların ölmesini sağlarız arıdndan güzelce nemlendirici kremimizi sürüp güzel bir oje ile de manikür pedikürümüzü tamamlarız. bu arada özellikle topuk sertleşmelerine karşılık aykalarımızı ponza taşı ile ölü derilerden kurtarmayı da ihmal etmiyoruz.
5) sıra geldi cilt güzelliğine eğer marslıcıığım problemli bir cildin yoksa güzel bir temizleyici jel ile sabah uyandıgında ve akşam yatmadan önce yüzünü temzileyip nemlendiricini uygulamalısın. yok benim cildim problemli diyorsan önce bi cilt doktoruna başvurup verdiği ilaç ve jelleri düzenli kullanmalısın tabii yine cildini temizlemek için iyi bir temizleyici ürün şart la roche posay önerebilirim.
6) kkıyafette çok önemli sezonun modasına uygun giyinmelisin örneğin bu sezon gecen sezonun pudra pembeleri bebe mavileri yerine daha cıvıl cıvıl turuncular yeşiller her yerde bu renklerde tarzına uygun yeni kıyafetler almalısın. örneğin ben bir kombin yapacak olursam geçen gün adil ışıkta görüp vurulduğum turuncu paçaları bol tril tril pantolon üzerine siyah yüzücü dar badi boynuma güzel bir tasma kolye siyah dolgu topuk ayakkabı ve küçük spor bir clutch ile kombinimi tamamlarım
7) son olarak yine sezonun ve kıyafetinin renklerine uygun güzel bir makyajla imajını tamamlarsın. marsta body shop veya mac varmı bilemem ama imkanın varsa marslıcığım bu mağazaların koleksiyonlarına bir göz atmanı tavsiye ederim. özellikle the body shopun lily cole koleksiyonu gerçekten çok başarılı.
tavsiyelerim bu kadar umarım ödevimden kocamn bir yıldızlı pekiyi alabalirim