Doğuma Hazırlık kızlar sağ kalçamdan bacağıma vuran ağrı :(

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

justlook

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2017
286
351
bel ağrısı zaten çekiyordum ama bugun yururken farkettım sonra eve geldim oturup kalkarken de oluyor sağ kalçamdan bacağıma vuruyo. sankı damar sıkışmışda engel oluyomus gibi.
Aslında bel ve kalça ağrıları normal olduğunu biliyorum da beni huzursun eden şey erken doğum belirtisi olabilir mi , ben ya anlamazsam böyle bişeyi ya da apandis ağrısını mı, çünkü apandisde kalçadan bacağa vuruyo gibi diyolar.
Ay ne bilim kuruntu kuruntu işte. Yurtdısındayım burda kafama göre doktora gidemiyorum ayda bir sadece. Doğuma hazırlık yapan anneler sizler yaşadınız mı bunu hiç ? (26ıncı haftadayım kız bekliyorum)

Geçmiş olsun , bende de sol tarafımda oluyor. sol kalçamdan bi vuruyor topallamaya başlıyorum. bugün doktora sordum bel fıtıgı habercisi dedi , kasılma olursa magnezyum veriyoruz dedi

Geçmiş olsun , bende de sol tarafımda oluyor. sol kalçamdan bi vuruyor topallamaya başlıyorum. bugün doktora sordum bel fıtıgı habercisi dedi , kasılma olursa magnezyum veriyoruz dedi

Sagol canim cevabin icin. Sana da gecmis olsun.

Benim de sol kalcamda batma oluyor .O an çiglik atacak kadar cok yaniyor canim .Olduğum yerde kaliyorum .Magnezgum aliyorum azaltiyor ama gecirmiyor.

bel fıtığı olabilirmi?

Bel fıtığı ihtimali, erken doğum ve benzeri şeylerden daha iyimser bir ihtimal. :) ama olabilir heralde bilemiyorum.
Geçmiş olsun sürekli mi var ara ara mı magnezyum kullanıyor musun belki kramp vs olabilir. Bende bel fıtığı var dediğiniz ağrı gibi bazen ağrılarım ama belinizde ağrırdı o zaman tam kalçanın üzerindeki bel çukuru. Hemen kötü düşünmeyin bişey olmaz inşallah.

Canım aynen o bel çukuru da eşlik ediyor bu ağrıya. Fitik olayı galiba dediginiz gibi. Magnezyum kullanmıyorum. Daha doğrusu hiç vitamin almadım ben. Yurtdisindayim burda her muayene gidişimde taramaya giriyorum, doktor hiç gerek duymadı,kullanma dedi. Şimdi bi daha ki kontrol de magnezyum onayını alıp başlıcam. Baya etkili galiba bu ağrılarda.

Devamlı oluyo aslinda bu agri heleki uzandığım zaman hat safhada. Ayağa kalkıyorum sıkıntı yok o an otur uzan başlıyor, değişik bisey

Geçmiş olsun canım sol yanına yatmaya çalış daha doğrusu yan yatmaya çalış sırt üstü yatınca bende daha fazla ağrı var. Erken doğum olsa kanama su sancı vs eşlik eder Allah korusun hemen kötü düşünme ağırlık arttıkça bel bacak ağrılarıda artacak. İnşallah fıtık değildir gebeliğin ağırlığındandır doğumdan sonra geçer

Arkadaşlar bel fıtığı ile ilgili olduğunu çok düşünmüyorum. 37 haftalık hamileyim. 1-2 aydır benzer ağrıları bende yaşıyorum. Bazen sabah kalkamıyorum, uzun süre oturunca kalkamıyorum. Çok acı veriyor ve topallayarak ancak yürüyebiliyorum. Fakat hareketsiz kaldıkça ağrı daha çekilmez oluyor. Acısa da hareket etmeye yürümeye çalışıyorum. Zamanla azalıyor, gün içerisinde bitiyor. Sebebi büyüyen rahim bacağa giden sinirlere baskı yapıyor. Gebelerde sık görülen bir problemmiş. Siyatik ağrısı deniyor. Doğumdan sonra geçecek inşallah.

Bu siyatik ağrısıni okumuştum bir yerde sizin dediğiniz de doğru. Inşallah geçip giderler.

Halk arasında kengi tıp dilinde siyatik deniliyor sanırım 10. Yada 11. Haftamdan beri var sağ kalçamda yoğun bir ağrı buna bel fıtığı habercisi de diyorlar kız olursa cinsiyeti ondan diyorlar bilemiyorum ama ilk Doğumda çekmemiştim magnezyuma başladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…