Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar kızlar saç dökülmesine nolur yardım :(

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

frappeee

Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2013
25
2
6
34
İzmir
kızlar merhaba, saçlarım elidor kullanmaya başladım ancak çok dökülme yaptı , babam saçlarımı zeytinyağlı sabunla yıkamamı söylüyor kendisi yıllardır saçına şampuan değdirmemiş insan ve 57 yaşında abartısız söylüyorum yıllardır toplasanız 100 tel dökülmediğini söylüyor. Bende burada çam terabentin argan yağı ile ilgili tavsiyeler gördüm. Saçlarım seyrek ve boyu biraz kısa hem uzasın hem güçlensin hemde dökülmesi dursun istiyorum sizce sabunu kullanmalımıyım ilave olarak da çam terabentin,argan ve tatlı badem yağı aldım bunları da sabundan önce uygulamalıyım ,nasıl uygulamalıyım ?

canım denemiş biri olarak söylüyorum maya benim saçıma çok iyi geldi. çok dökülüyordu sonra maya maskesini uyguladım gayet iyi geldi. ama babanın tavsiyesinide dinle bence. yağları karıştırıp uygulayabilrsin aslında saçını yıkamadan iki saat önce. ben bakım yaptığımda öyle yapıyordum

canım içinde silikon olmayan şampuanları dene. dimeticone diye geçiyor sanırım. pahalı diye şampuan iyi olduğunu düşünme. hacı şakir mesela içinde daha az kimyasal var. z.yağlı sabun da deneyebilirsin ama o da saçı bi tuhaf yapıyo yapış yapış gibi. yine de zarar gelmez dene istersen. ama çok bişeyler içeren şampuanlardan uzak dur.

yağı saç diplerine uygulamamamız gerektiğini duymuştum gözenekleri kapatıyormuş sanırım kuzucum valla nasıl yapsam bilmiyorum mayayı da hiç duymadım nasıl yaptın sen

evet saçı çok sert yapıyor sabun babam tam doğal yerden alıyor onu saf zeytinyağıyla yapılmış bi sabun yıllardır fix değişmez, pantene elidor kullandım hep ama bu elidor fena döktü gerçekten korkmaya başladım . bu yağlar hakkında ne düşünüyorsun daha önce kullandın mı

yağı saç diplerine uygulamamamız gerektiğini duymuştum gözenekleri kapatıyormuş sanırım kuzucum valla nasıl yapsam bilmiyorum mayayı da hiç duymadım nasıl yaptın sen

ister toz maya ister yaş maya canım. ben yaş mayayla yapmıştım. yarısını alıp küçük kaba koydum. sonra üzerine saçıma yetecek kadar ılık su döktüm ezdim iyice.karıştırdım yani mayayı saçıma sürdüm ama iyice yedirdim. sonra havluyu sardım bide poşet geçirdim iki saat bekledim :)

bademyağı z.yağı bepanten evigen karışımı kullanmıştım ama o da fayda etmedi.
sarımsak bile sürdüm, aylarca kokusunun çıkmayacağını göze alarak o da fayda etmedi.
yalnız bi ara demir tedavisi gördüm, kremsiz şampuan aldım, saç diplerime masaj yaptım o zaman biraz düzelmişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…