Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi kızlar paronaya oldum bebeğım zayıfmı ?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

pamukprensesim_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2010
678
3
118
40
İstanbul
selam arkadaslar 8 ağustozda sezeryanla doğum yaptım allahıma şukurler olsun mukemmel gectı ama 2700 doğdu sonra aylık 3750 oldu sımdı 40 gunluk 7 ekımde gıdıcez doktor bebeğın cok sağlıklı dedı demesıne ama bıraz zayıf dedı sütüm gelıyor sık sık emzırıyorum ama işte annelık böyle doğan bebekler varmı sonrakı gelısımlerı nasıl devam ettı nolur bişyler deyın sımdıden tşkr zemuszemus

Ayda 1 kilo almış hatta şişliklerinin inipte tekrar kilo aldığını düşünürsek daha fazla. Doktorun neye göre zayıf dedi anlamadım. Doğum kilosu da gayet iyi, kilo alımı da. Hiç kafana takma. Güle güle büyüt bebeğini.

canım benim bebeğim 2500gr doğdu.ilk ay 1 kilo bile alamadı.hatta hiçbi zaman ayda 1 kilo almadı.6 aylık oldu hala şu an 6kilo.Ben cok taktım kafama.Ama cok aktif,canlı,dipdiri bir bebek.Hiç takma kafana.ustelik çok iyi almış kilo maşalahçbenimki seninkinin kilosuna 3 aylıkken anca erişmişti:))

canım benim kızımda 6 aylk 6.5 kilo bende cok takıyodum ama o kadar harekletli ve ayına göre önde hareketleri var sisman bebek kof bebek hiççç takmayınn

canım üzülme sen , bazılarına göre şişman bebek sağlıklı bebek demek ama hiç de öyle değil...
ben bebekken çok zayıfmışım , hala da öyleyim ama Allaha şükür bebekken de hiç hasta olmazmışım , şimdi de çok zor hasta olurum...hem bebekken de 9 aylıkken konuşmaya başlamışım , 10 aylıkken de hiç emeklemeden yürümeye...

üstelik senin bebeğin çok zayıf değil , önemli olan sağlıklı olması...arkadaşın da dediği gibi şişman bebek kof bebek...

canım hiç takma kafana benim kuzumda 2900 doğdu şimdi 5. ayına girdi 6200.drum 5. ayda doğum kilosunun 2 katına çıksın yeter dedisağlıklı olsun zayıf olsn boşverzayıf bebekler daha diri oluyo.

canım benim kızım 3400 doğdu ama ayda bir kilo falan almazdı genelde 600-800 gr arası alırdı. şimdi 10 aylık kilosu 9500. görenler zayıf diyorlar bilirsin herkes şişman bebekleri görünce maşallah derler ya. benim kızım çok hareketli yürümeye başladı doktor kas gelişimi çok iyi diyor. iştahı da çok iyi balığını etini meyvesini sebzesini herşeyi çok iyi yer emziriyorum. doktorumuz yesin ama fazla kilon almasın der. sadece süt verdiğim zamanlar sütün yağlı değil yaramıyor heralde derlerdi çok üzülürdüm şişman çocuk görünce annesine bakar imrenirdim. sütümü sağdığım zaman üzerinde iki parmak yağ olurdu ve rengi sarı kendi annem sütün çok yağlı der. bence kilo alımı annenin sütünden ziyade bebeğin kendi gelişimi ile ilgili. ben kızıma takviye olarak mama verirdim yinede pek kilo almazdı mama fos kilo yapar derler ya.

doktor bebeginden sumo gurescisi mi yapmak niyetindeymis :)) saka bir yana cok sasirdim doktorun zayif demesine,bebegin normalden de iyi kilo almish ilk ay icin,daha fazla nasil alsin kucucuk bebis.Ustelik anne sutuyle besliyorsun,bebegin mukkemmel bir sekilde ihtiyaci oldugu kadar yiyor ve gerektigi kadar kilo aliyor,hic sikma canini,masallahiniz var.

benim 8 aylık ikiz kızlarım var.biri 2500 gr diğeri 1500 gr doğdu..şuanda biri 7 kilo diğeri 5.300 gr..zayıf olan kızım 2 aydır sadece 150 gr alıyor..bende başlarda çok üzülüyordum ama artık alıştım..büyüme hormonlarında sorun olup olmadığını kontrol ettirdik bir sürü testler yapıldı hiçbirşey çıkmadı.zaten zorla yediriyorum herşeyi.daha desteksiz oturamıyor bile.nöroloji doktoruna da götürdük bir sorun olmadığını küçük doğduğu için hareketlerinin geç olacağını belirtti..

benimde kızım 6.5 aylık 7 500 kilosu boyu 64 cm bende üzülüyorum bana zayıf geliyor fakat eşim dr kilosunun iyi olduğunu söylüyor komşumuz çocuk hastalıkları uzmanı ona da danıştım aylık periyottan ziyade 6.ayına girdiğinden doğum kilosunun 2 katına erişmesi çok önemlidir diyor.yani minumum 6.ayda doğum kilosunun 2 katı mühim sanırım arkadaşlar..

1 kilo almıs daha ne olsun 5 kilomu bekliyodu doktor anlamadım...bebeğin aylık 1 kilo alması zaten yeterli... kilosuda düşük falan değil...

güzelim bebeğinin kilosu gayet iyi bende 13 ağustosta doğum yaptım 2970 doğdu bebeğim 3 gün sonra 2600 e düştü kilomuz aylık kontrolümüzde 4280 di ayda 1 kilo ve üzeri alması çok iyi bişey her bebek alamaz takma kafana sağlıklı olsunlar yeter:ecrin_bebek:a.s.

slm arkadaşlar benim de kızım 8 aylık yani 8.ayın sonunda 9.ayında boy kilo ölçümü yapılacak inş iyi çıkar gerçi kızımın doğum kilosu 2.400 boyuda 47 cm doğmuştu 6 aylıkken gitmiştik kontrole 6 kg boyuda 64cm dı banada her gören kaç aylık diyorlar 8 diyorum aaa zayıf küçük kalmış diyorlar çok moralim bozuluyor ama kızım çok iyi hareketli bir bebek tutunup ayağa kalkıyor sağlığı iyi çok şükür ama annelik işte öyle söylüyolar moralim bozuluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…