kızlar orucu ne yapacaksınız?

parisparis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2009
87
2
86
İstanbul
doktorlarını ne dedi bu konuda? ben 1,5 aylık hamileyim. doktorum tutma dedi. başka bir doktorda ilk 4 ay çok önemli tutma dedi. diyaneti aradım. orucu tutmaya başka. kötü olursan bırak dedi. kafam çok karışık. tutarsam bebeğe zarar vermekten korkuyorum. tutmassamda iyi olduğum halde tutmadığım için vicdan yapıyorum. siz ne yapacaksınız?

canım ilk günü tut bakalım kötü olursan tutmassın.bebek çok önemli diyanette öyle demiş.bi dene bakalım.annelerimis hep tutmuşlar Allah yardım etmiş.ama sıcakta zor olur.sen deneme yap olmadı tutma kazasını tutarsın ..

hamileyim ve tabikide tutmuycam,bebegime cok buyuk zarari olur biliyorum,,,dogumdan sonra uygun bi zamanda tutarim,mazeretim var hamileyim ben,,,
bunun hic bir gunahi yok,,,

tutmuycam bebegımı o kadar saat ac bırakamam:1closedeyes:
asıl tutarsam vıcdan azabı duyarım sahsen:1closedeyes:

ben geçen ramazan hamileydim,kontrole gitmiştim,doktorumun bana söylediği ilk şey "sakın oruç tutuyorum deme,çok riskli"..ki doktorum çok dindar bi kadındı..bu sıcak yaz günlerinde minicik bi bedeni aç susuz bırakmamak lazım bencede....nede olsa dinen sakıncası yok,bu senede emziriyorum diye tutmıycam,artık kaza yaparım sonra.....

Canım bu konu daha önceden açılmış orayı da oku bir istersen ama karar yine de senin.ben tatmayacağım çünkü zaten tiksinmelerden kilo verdim bir de oruç tutarsam mahvolurum.evde de değilim çalışacağım daha da zor yani.

arkadaşlar ben dün sordum doktoruma biz doktor olarak önermiyoruz tansiyon düşmesi kan şekeri düşmesi oluyor bebekde etkilenir dedi ama kendine güveniyorsan tutarım dayanırım diosan tut dedi ama önermiyorum dedi.
bebek için çok riskli kısa gün olsa vede bukadar sıcak olmasa tutulurdu ama şu sıralar bol su tüketmemiz gerkiyor ben tutmuycam daha sonra tutarım inş.
bi arkaşımın komuşusu hamileyken tutmuş ve bebeği karnında ölmüş Allah korusun

Canımcım zaten yapılan açıklmalarda da hep hamilelerin tutması gerektigi yönünde benim ilk gebeligim erken düşük oldugu için bende tutmıycam daha sonra Allah nasip ederse tutarım.

oruç tutmayı aklımdan bile geçirmedim. bu yıl bebeğim için tutmam seneye gerekeni yaparım. yüce allah bize hertür kolaylığı sağlamış, kasmanın ne gereği var. küçücük bebeğin vebali altına giremem doğrusu...

bende 5+6 haftalık hamıleyım tutmıcam suan bebegım gelısme asamasında oyuzden dıkkat etmemız gerekıyor dogumdan sonra kaza yapıcam

bebeklerimizin şuan tek ihitiyacı bizim içtiğimiz su bizim yediğimiz yemek gün içerisinde yemegini yemezsen suyunu içmezsen allahın sana emanet ettiği varlıga eziyet etmiş olursun ben böyle düşünüyorum.adetliyken bile allah bize kolaylık saglamış şuan bize emenet ettiği bi can var ona iyi bakmaya mecbursun. sonra kazasını yaparsın bence tutmadıgın için değil tuttugun için vicdan azabı duyman lazım.yanlış anlaşılma olmasın sonuçda din konusu hassas bikonu benim fikrim bu ben böyle yapıcam.

ben bu konunun tartışılmasını bile saçma buluyorum arkadaşlar. doktorların söylediğine göre 3 litre su içmeliymişizki bebeğin suyu düzenli oranda kalsın ya da erken doğum olmasın. 14 saatlik bi açlığa susuzluğa nasıl bebeklerimizi mahkum edebiliriz?? islam kolaylık dinidir. hiç olmadı aklın kaldı tutamadığının kefaretini verirsin. ama bebeğini riske atmazsın. ben tutmıycam bu yıl önümüzdeki yıllar telafi ederim...

Bende hiç ama hiç tutmayı düşünemiyorum.Zaten kötüyüm yemek yiyemiyorum ve acıkır acıkmaz hemen birşeyler atıştırmam lazım yoksa midem çok fena oluyor.İyide olsam tutmazdım hamilelik bu kolay mı?

canım ben de senin yerinde olsam kafam karışır tutmak isterdim ama biliyosun ki bebeğin susuz kalmaması çok önemli bebekte olabilecek bi hasarı göze alma bence tabi ki seni anlıyorum ama oruç sağlığı yerinde olan kişiler içindir ve insanın kendi vücüduna zarar vermesi daha büyük bi günahtır hem vücudun senden hesap soracak hemde bebeğinsoracak ben böyle düşünürdüm . tabi bu benim fikrim diyanetin böyle demesine çok şaşırdım çünkü dinde sağlığımıza zarar verebilecek hiç bir şey yoktur

doğumuma kalmış zaten şurda epi topu 1 hafta başlasamda sonunu getiremicem için hiç başlamıcam
ama zaten tutamazdım heralde çüğkü çok acıkıyorum ben ve çok susuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…