- 4 Mart 2011
- 596
- 1
- 96
evet kesin çözüm bencede değil ama yası ilerleyince geçicek bence çünkü okadar derin sivilceleri yok hani kimisinde izler oluyo delik gibi felan çok şükür o tür sivilce değil çenesinde ve yanaklarının yanlarında çok var birde siyah nokta cildi yağlı ama okadarda değil...insallah cnm gecerde rahatlar biraz kardesim çok takıyo kafasına haline şükret diyorum daha beterleri var ama elinde değilki her sivilce çıktığında bide acıyomuşta offf insallah düzelir
biliyorum o yaşta takılmıcak gibi birşey değil o sivilceler. kardeşin kaç yaşında bilemiycem ama benim lisedeyken yüzümde sadece sınav zamanları tek tük sivilce çıkar hemen geçerdi. ama ben o ufacık sivilcelerden bile şikayet ederdim hemen isyan bayraklarımı çıkarırdım. ama 19 yaşımda staj zamanımda yaşadığım yoğunluktan ve stresten dolayı bütün düzenim değişti. yüzüm felaket derecede sivilceye maruz kaldı. ki yüzümdeki sivilceler sivilce bile değildi. bezelye büyüklüğünde kırmızılı morlu değişik cisimler. ve ağrıyolardı. daha sonradan yanağımda ve çenemde ceviz büyüklüğünde birşeyler çıktı. bütün düzenim değiştiği için, hergünüm stresli ve yorgun geçtiği için en önemlisi de zamanında şükretmeyi bilemediğim için Allah da bu şekilde bana neyin ne olduğunu göstermiş oldu. şimdi şükürler olsun normal düzeyde bir cilde sahibim. yüzümü kurcalama alışkanlığımdan vazgeçsem belki de tamamen düzelicek. ama yavaş yavaş o alışkanlığımdan da kurtulmaya başlıyorum. kardeşine söyle herşeyden önce haline yatıp kalkıp şükretsin. o sivilceleri kafasına takmaktan vazgeçsin. çok ciddi söylüyorum o sivilceleri görüp gözünde büyüttükçe çoğalıyorlar. yüzünü ellemesin. su içmeyi ihmal etmesin. su gerçekten çok etkili bir ilaç. ve düzenli beslensin, meyve-sebze yemeye özen göstersin.