• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar napcam ben:(

kirmizikar86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2011
125
5
46
Adana
doğuma çok az bi zaman kaldı etrafımdaki herkes doktorumda dahil normal doğum diye başımın etini yiyorlar ama ben kendimi buna hazır hissetmiyorum açıkcası korkuyorum bunu kınamayın elimde değil gece kabusları başlıbaşına yetmeye başladı bu aralar:)birde açıkcası normal doğum yapan birini gördüm onun görüntüsü çığlıkları bana yetti:(doktorda tamam ozaman dedi 5 haziranda gel sezeryan yapıcaz.ama hala anneme v.b herkese laf anlatmakla meşgulum.kızlar sizce benmki bir hatamı,özellikle sezeryan olanlar sizler daha ii bilirsiniz.bu arada 37 haftadayız ve benm kız 3.5 kilo.yani 4 ü geçecek gibi görünüyo:nazar:e bu da bi korku sebebi ya da bahanem diyeyim:)bi akıl verin bana:(

ay açıkçası bende korkuyorum ya ..:26:
ama yinede normal dogum yapmayı düşünüyorum onun zevki bi başka diyolar bebegini görünce bütün yorgunlugun geçiyo felan diyolar ama bence baskı yapmasınlr zaten insan strese giriyo girecegi kadar:105:

bende korkuyordum sizin gibi resmen kabus görüyordum ama kanamam oldu mecburen çatal muaynesi oldum çatım dardı sonuçta kortuğunuz birşeyi yapmak zorunda değilsiniz çoğu insna sezaryan gayettte iyiyiz şükür.yasaklama da bence ancak ssk hastehanelerinde geçer telaş yapmayın doktor kağıda aksi bir durum yazar.

epidural normal yaptım canım cok guzeldı doğumum hıç bır acı hıssetmedım doğuma gulerek gırdım bebeğmın cıkışını bıle hıssetmedım:)o kadar guzel bır doğumdukı rabbım sanada aynısını yaşatsın bnde sneın gıbısezeryan dedım normalden korktuğum için ama eşin keısn bır şekılde hayır dedı.epiduralı duşun derım ama bebeğının kılosu var baya.hattadoğumdna cıktıktan sonra ck dua ettım eşime cunku başka bır odada sezeryan vardı 3gunden berı cıkamammış bebeğıde gaz sancısından nasıl ağlıyordu.annesı hala agzını cıkaramamış.benımkıde cok rahat bır şekılde yatıyordu.ben cok hareketlıyken o cok rahatsızdı.bırde sıcak su torbası al gazını rahat atarsın.işh hayırlısıyla doğum edersın.

Masallah kizinin kilosu gayet iyiymis. Cati muayenesi oldun mu peki? Doktoruna sordun mu eger bebegin kilosu 4 ve uzeri olursa normal dogumu yine de oneriyor musunuz diye?

ayy ben de korkuyorum doğrusu..ama istiyorum da bir yandan normal doğumu..epiduralden de korkuyorum bele iğne batırıyolarmışya...felç fln bişe olur die..allah hakkımızda hayırlısını versin inşallah

Masallah kizinin kilosu gayet iyiymis. Cati muayenesi oldun mu peki? Doktoruna sordun mu eger bebegin kilosu 4 ve uzeri olursa normal dogumu yine de oneriyor musunuz diye?

canım çatı muayenesi olmadım doğumda bakıyor doktorlar burda anladığım kadarıyla sadece nst ye girdim.özel hastane doktorumun dediği 4 ve üzerinde olursa normal doğum sıkıntı olabilir diyor ama uzun boylusun denemelisin diyor.bugün bir sürü dil döktü normali düşün diye ama ben bi kere silip atmışım beynimde oyüzden ikna olmuyorum sanırım.:(daha doğrusu öyle bağırıp çağıranları çok gördüm mide bulantım çoktu serum alırken onlarda yanımda sancı çektiler sezeryanlarıda görüyordum ne bağırtı ne çağırtı var hep ondan etkilendim. hemde okuldakiler sağolsun öğretmen arkadaşlar aman biz sezeryan olduk minicik bir kesik öyle bağırmadık çağırmadık alttan dikiş olana kadar böylesi daha rahat oldu hem sancı bile çekmedik hemen ayaklandık dediler neden acı çekesin dediler onlarda iice kafamı karıştırdı.:18:Allahım hayırlısını versin inşallah hepimize kızlar

4 ay önce normal doğum yaptım sadece sancıyı cekmek var ondan sonrası cok güzel bebeğimin ilk cıkışı gözlerimin önünden gitmiyor cok güzel bir duygu allahım sizinde kucağınıza vermeyi nasip eder inşallah

Benimde iki kizim var ilkini normal yaptim ikincisinide sezeryan ben normali tercih ediyorum.yine hamileyim ve normal dogum istiyorum sezaryandan sonra cok acilar oluyor insallah hakkimizda hayirlisi olur

canım senin için hangisi uygunsa onu yap çünkü bebeğin kilolu sorun olmasın ben normal doğum yaptım yine yapıcam tabiki korkuyorum gene ama sezeryan hiç istemiyorum sezeryandan da diğer yöntemlerden de korkuyoum ama normal doğum en doğalı acısız olmaz tabi anne olmak kolay değil sezeryanda da sonradan çıkıyor acısı valla hepsi zor allah hepimizin yardımcısı olsun

Doğumu yaklaşan herkese kolay doğumlar ve sağlıklı bebişler diliyorum:)

Ben daha yolun çok başındayım ama yine de düşüncemi paylaşmak istedim,inş. kocaman göbeğim olunca da böyle düşünürüm:)

Ben evlenmeden önce de hep merak ediyodum doğumu, hem normal hem de sezeryan yapan o kadar çok kişi var ki tanıdığım. Normali isteyen de var sezeryanı da. Ama emin ol ikisini de yaşamış olan annelerin hepsi kesinlikle normal doğum daha kolay diyor. Belki vardır ama ben hiç aksini söyleyene rastlamadım.

onun için her acıyı yaşayarak,sancıları çekerek bebeğime kavuşmak istiyorum hatta babası da yanımızda olsun ki anneliğin ne kadar kutsal birşey olduğunu bilsin istiyorum:) Belki doktorum normali uygun görmeyecek bana ama herşeyin hayırlısı:)

Bence nasıl ki normal doğum için fiziksel özelliklerin uygun olması gerekiyorsa ruhsal olarakda insanın buna hazır olması lazım. Bana göre şiddetle normal doğumdan korkan yada istemeyen bir insana onu diretmek eziyetten başka bir şey değil. Kim istemez ki normal yolla yavrusuna kavuşmayı ama olmayınca olmuyor. Açıkçası normal doğum stresine girmek bence bebeğe ve anneye daha çok zarar veriyor.

Diretilmesi hiç hoş değil tam tersi çok bencilce bana göre. Anne bunu kendisi seçmeli. Düşünün birde zorla normal doğum yapıp Allah korusun kötü bir şey olduğunu. Onun vebalini kimse üstüne almak istemez. Kaldıki doğum bilinmeyen bişey ne olacağı başımıza ne geleceği meçhul. Bu yüzden herkes kendi kararını vermeli. Bir şey olduğunda o anneye kimse cevap veremez.

Ayrıca kişi herşeye hazırlıklı sancısınada gazınada bilmem nesinede göze almış sonuçta. Çokda üzerine gitmek psikolojik baskı uygulamak hoş değil.

Canım sen bence doktorum öyle uygun gördü de çekil işin içinden.

Ben Normal Doğum İstedim Ama Açılma Olmadığı İçin Sezeryan Olmak Zorunda Kaldım
Sizleri Etkilemek İstemem Ama Sezeryanda Öyle Basite Alınacak Bi Olay Değil İmkanınız Varsa NORMAL Doğum Yapın Arkadaşlar,
Allah Hepinizi Kurtarsın İnşallah...

Back