Merhaba kızlar.. Magnezyum hapı kullanmak şart mı gebelikte ? sabah akşam ilaçlarım var zaten bu kadar ilaç almak sinirlerimi bozmaya başladı. doktor 2 hafta önce verdi,aldım ama kullanmadım .
İsmi ''Magnorm 365 mg''
siz kullanıyormusunuz, aynı markayı kullanan va rmı teşekkürler
kramplarım filan hiç yok,birkaç kere oldu bi daha hiç olmadı. kullanmasam olmaz mı?sabah vitamin,akşam demir,öğlende magnezyum olmasın artık ..midem kaldırmıyor.
Magnezyum hapının kullanım zorunluluğu yokmuş. sadece kramplar,bel ve boyun ağrısı varsa bunu hafifletmek için veriliyormuş.Bu tarz rahatsızlığı olmayan hamişler kullanmayabilirmiş :)
aynı sorundan muzdarip olan varsa bilgilendirmek istedim..sevgiler..
kullanmak zorunlu değil tabi ama ileriki dönemlerde ağırlaşmaya başladığında karın ağrısı bacak ağrısı bel ağrısı ve kramplarla karşılaşacaksın. Rahatlamak için magnezyumu içmek zorunda kalacaksın. ağrı nedeniyle gittiğim bir doktor bana magnezyumu ihmal etme erkn doğumunu önler demişti.
36. haftada magnezyuma başlamak mı :44:
Bana doktorum 20. haftada aşırı alt karın krampları ıcın vermıstı bu haftalarda oluyomuş.ilk 2 hafta düzenli kullan sonrasında sadece kramp olunca haftada max. 3 kez al dedi.
Dahası 37. hafta kontrolumde mag.ilacını kullanma artık doğum sancı ve kasılmalarını önlemesın dedı . Sana nasıl bu haftada verdı hemde ağrın yokken anlamadım :44:
Elbette doktorun doğrusunu bılır ama tuhaf geldı bana .:26:
bir kez kontrole gittiğimde kramp oluyor mu demişti. bende bir kez oldu gece, bacağım taş gibi olmuştu dedim magnezyumu yazmıştı.
32.haftada filandım sanırım.kullandığım an çok afedersiniz kabızlık olmaya başladı,ve dediğim gibi günde 3 ilaç sıkmaya başladı.kullanmadım bende haftalarca. hiçbir ağrım ,sızım,krampım yok. zaten 36 haftalık oldum. doktorla dün konuştuğumuzda seni rahatsız ediyorsa ve ağrın,krampın yoksa kullanma dedi