kızlar lütfen yardımmmm

zafergamze

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2008
602
2
116
Iğdır
ya kızım 10 aylık oldu ama geceleri hiç uyumuyo sabah 5e 6ya kadar ayakta uyku düzeni bozulmuş bi türlü normal haline getiremiyorum hemen hemen 5 aydır böle uyuyo sizce ne yapabilirim neolur yardım edin artık geceleri oturmaya dayanamıyorum. :a015:

Oğlum bebekken gece gündüz farkını anlaması için geceleri odasında ışığı kapatıyordum. Sabahları ise o uyuyor olsa bile perdeleri açıp odayı aydınlık hale getiriyordum. Uyandığında ise pencerenin önüne getirip gün ışığını gösteriyordum. Belki size fikir verebilir.

Sizin kızınız gecekuşu olmuş . Şaka bir yana hemen düzelmez bu durum , yavaş yavaş daha erken yatmasını sağlayın sabahları da kendi uyanmasa da siz uyandırın. Melek gibi uyuyan bebeği uyandırmak zor ama bu şekilde düzene girer diye düşünüyorum. Bu arada akşama doğru fiziksel aktivitesini artırıp normal uyku saatinde yorgun olmasını sağlayın , onun ilgisini çeken şeyleri ortadan kaldırın ( ışıkları kapatmak , sessiz ortam yaratmak vb. ) . :Bu arada uyku saati öncesinde kısa bir banyo ve arkasından loş bir ortamda kremle vücuduna masaj yapmak uykuya geçişini kolaylaştıracaktır. Valla bu banyo ve kremli masajla ben bile uyurum . :)

Bir anda düzene girmez ama kararlı olursanız sonuç alırsınız diye düşünüyorum. Kolay gelsin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…