Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Kızlar lütfen yardım edin:( saçlarım:(

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

PureLove___

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2013
96
0
6
Erzincan
hemen konuya gireyim benim saçlarım fazla ısıya maruz kaldığı için yandı sanırım şu an çok kötü halde çok cansız,mat,kuru,kabarık,uzamıyo..
saçlarım yüzünden kendime güvenimi kaybedicem neredeyse,bana önerebilceğiniz tedavi edici onarıcı maskeler var mı?yağ karışımları kullanmak istiyorum ama sahte olup olmadıklarını nasıl anlarım?
moralim çok bozuk çok:14:

ayy canım çok üzüldüm umarım eskisi gibi sağlıklı saçlara kavuşursun benimde öyle olmuştu ben banyodan önce saçlarıma saf zeytinyagı sürüp sıcak havlu ile 20 dk beklerdim sonra banyo yapardım baya faydasını gördüm

ayy canım çok üzüldüm umarım eskisi gibi sağlıklı saçlara kavuşursun benimde öyle olmuştu ben banyodan önce saçlarıma saf zeytinyagı sürüp sıcak havlu ile 20 dk beklerdim sonra banyo yapardım baya faydasını gördüm

ve saçlarını kısacık kestir

inş cnm:( kısa saçta hiç yakışmıyo bana birde uzamıyo ki saçım çok geç uzuyo:(

şampuanın içine bemiks ampul ve çam terebentini ekle tatlım evet bana yakışmamıştı ama yapcak birşey yok....

hemen konuya gireyim benim saçlarım fazla ısıya maruz kaldığı için yandı sanırım şu an çok kötü halde çok cansız,mat,kuru,kabarık,uzamıyo..
saçlarım yüzünden kendime güvenimi kaybedicem neredeyse,bana önerebilceğiniz tedavi edici onarıcı maskeler var mı?yağ karışımları kullanmak istiyorum ama sahte olup olmadıklarını nasıl anlarım?

öncelikle saçlarını 5 cm kesinlikle kestirmelisin. kestirmezsen bi anda 10 cm kestirmek zorunda kalırsın. yanan saça ne yazık ki hiçbir şey fayda etmez. en azından saçının geri kalan kısmını kurtarmalısın. saçlarını kestirdikten sonra elidorun saç bakım maskeleri var onları kullanırsın. ama tabiki kimyasalların da faydasını göremezsin. zeytinyağı iyidir. avokado yağı denemedim ama iyi olduğu söyleniyor. argan yağını kullanmalısın. ve ve benim hem vücuduma hem de saçalrıma kullandığım badem yağı çok iyidir onu kullan. bal karışımını dene. bunları haftada birer kez yapabilirsin. ısırgan otlu şampuanların çok çok iyi olduğunu bilirim, tavsiye ederim. ama en başında da söylediğim gibi senin yapacağın ilk iş kuaföre gidip sadece 4-5 cm uçlarından aldırmak olsun. ısıdan koruyucu spreyim var ama onların çok müthiş bi etkisi olduğunu söyleyemem. saçlarını bi süre makineyle haşır neşirliğini kes. kurutma makinesini aman ha kullanma. havluyla kurut. açık bırak kurusun. ıslak saçla da yatarsan sinüzit olur o yüzden erken banyonu yap derim. yine çok konuştum biliyorum :D ama hepimizin sorunları bunlar. banyo yaparken sıcak su ile yapma biliyorum sana acayip delice gelir ama soğuk suyun saça faydası çok fazla. vücuda da çok yararı var. kan dolaşımını hızlandırdığı için selülitleri azaltıyor, saç derinin kepeklenmesini önler ve saçlarının uzamasına yardımcı olur. bunları kesinlikle dene sonuçta kaybedeceğin bişey olmaz. dediğim bakım yağlarını aktardan (baharatçı) temin edebilirsin. sana bol şanslar gülüm :* :)

Canım öncellikle cok gecmis olsun. Bi zamanlar bende aynı hatayı yapıp saclarımı mahvetmistim. Ama endiselenme. Sacların cok kısa degılse eger fazla yıpranmıs kısımları kestır once ölü saclarından kurtul. Eger sacım kısa dıyorsan işe yenı uzayan saclarını guclendırmekle basla. Belki cok basit bisey gibi görüceksin ama işe yarıyor saçlarına ayda bir kere zeytınyagı kullan. Saclarını bu surecte duzlestırme eger saclarımı sekle sokamıyorum diyorsan durulanmayan sac sekıllendırıcıler var sadece onu kullan. Zamanla sacların uzadıkca yıpranmıs saclarını kestırebılırsın. Ben bu sekılde eskı saclarıma kavusabildim. Eger bulabilirsen dustan sonra durulanmayan keratinler var onuda kullanabilirsin etkisini görüceksin :)

Saçlarım saman sarısıydı küçükken. İleri yaşımda koyulaşınca rengini kendi kendime oksijenle açayım dedim ve aşırı yıprattım. Buna çok üzüldüm senin gibi. Kuaförüm bunu saçınıza kim yaptı? falan dedi. Saçım o denli yıprandı. Neyse aslında

Özellikle zararlı kimyasal içerikli hiç birşey kullanmamaya çalışıyordum - saç açma dışında- mutlaka saf ürünler tavsiye ederim. Mutlaka saf zeytinyağının da faydası olur. Sana ek olarak yeni keşfettiğim bir saç maskesini önereceğim. Haftada bir uyguluyorsun. banyoda 3-5 dakika bekletip duruluyorsun. İçerik bölümünü de dikkatli okuyup o şekilde arkadaş tavsiyesiyle almıştım. Sonuç gayet iyi ... eskiden taranmadan birbirine giren saçlarımı şimdi rahatlıkla iki dakikada tarıyorum. Cyrene Biomimetic Keratin Saç Bakım ve Onarım Maskesi

Şampuanı da var. Onu yeni aldım kullanınca izlenimlerimi yazarım. Cyrene Lavender&Mint Sulfate Free Şampuanıçeriği :

Aqua (Purified Water), Disodium Cocoamphodiacetate, Cocamidopropyl Betaine, Lauryl Glucoside, Glycerin(bitkisel), PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Sodium PCA, Citric Acid, Polyuaternium 10, Panthenol (Vitamin , Polysaorbate 20, Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Oil (Lavender Oil), Menthol Crystals, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Aloe Barbadensis (Aloe) Leaf Juice

saç uçlarının tiftik tiftik görünümünü alması ve nem vermesi açısından kerastase nin aqua oleum ürününü deneyebilirsin bence, gerçekten etkilidir.

uzatmak içnse ben haftada bir sinameki bakımı, yine haftada bir yağ bakımı (diplere biberiye çam terebentini ve yılan yağı+bemiks bepanthene evigen ampul karışımı; uçlara da susam yağı badem yağı avakado yağı+bemiks bepanthene evigen ampul karışımı) yapıyorum. oldukça faydasını gördüm diyebilirim.

saç diplerime saç toniği kullanıyorum, saçları canlandırıyor bence, saçlar henüz nemliyken de serum ve bildiğimiz gliss spreylerden falan kullanıyorum.

bunların dışında saçlarım yanık olamasına rağmen yine kerastase nin age recharge maskesini kullanıyorum-ki daha ziyade röfleden yanan saçlara önerilir, uçlarındaki tülerik görünümü alıyor ve saça tokluk veriyor.

yine iyi nem veren bir diğer maske de watsons biralı maske, en çok yumuşatan maske de bu bence.

öncelikle saçlarını yanan yere kadar kestirmelisin bu çok önemli yoksa sağlıklı olmaz sonra saf zeytinyağını kullanmalısın parlaklık yumuşaklık dolgunluk verir saçlarının uzaması için de badem yağı falan kullan merak etme kökü sen de ya uzar durur. bence bir kuaförüne de danış derim işin ustası onlar sonuçta

Back