kızlar lütfen bir akıl verin

cemoss86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2010
53
2
36
İzmir
şubatın ilk haftası doğumum var annem ve kayınvalidem le başka ilde yaşıyorlar ben 36 haftalık hamileyim doğumumdan bir hafta once kayın validem gelcek annem doğuma gelcek ama ablamında doğumu olduğu için yanlız bir hafta kalbilcek benim doğumumdan sonra memlekete gitcek bende kayınvalidemi hiç sevmiyorum sürekli bilmişlik yapıyor bütün sülalesinin doğum hikaylerini anlatıyo hiç oralı olmuyorum sürekli onun bunun gelinin övüyor anlıcağınz herşeye karışıyor sürekli bizim bebğimiz bizim bebeğimz deyip duruyor çok gıcığıma gidiyor bebğimiz oğluma benzesin deyip duruyor psikolojimi bozuyo anlıcağınz eşimde bu konuda çok pasif her işimize burnunu sokmasına izin veriryo ben ne yapcam bilmiyorum o evine gidiyor sonra dediğii laflar günlerce içime batıyor cevap da veremiyorum ondan başka yanımda kalcak musait kimsede yok

Merhabalar
Benim de annem ve kayınvalidem farklı şehirdeler ve bizden uzaktalar. Senin yazını okuyunca yaşadığım günler geldi aklıma.. Annen zaten kısa bir dönem yanında kalabilecekmiş. Kayınvaliden konusunda onunda yanında çoook uzun süre kalmasını tavsiye etmem. Bir hafta çok bile bence doğumdan sonra.. Merak etme, bebeğinle baş başa kalman ikiniz için de çok daha iyi olacak. En önemlisi de senin için. Doğum sonrası insanın psikolojisi zaten alt üst oluyor,bir de kayınvalide dırdırı çekme sana tavsiyem... Kibarca yalnız kalmak istediğini belirtmen yararına olur. Ben şunu gördüm yanımda kimse olmadığı halde "çok bilmiş" kayınvalidelerden daha güzzel baktım bebeğime, çünkü o senin bi parçan.. Ne istediğini en iyi sen biliyorsun. Hayırlı doğumlar arkadaşım. Güle güle büyüt bebişi :))

ister normal ister sezaryen doğum olsun bir hafta sonra iyice ayağa kalkarsın.bebeğe bakmak onların yanında daha zor.yalnız bakmak en güzeli.bir de moralinib ozan kaynana varsa sütün bile kesilir. bunları düşün.ona göre karar ver.

bence de bir hafta yeter. hatta doğumdan önce gelmesine gerek yok. zaten stresli oluyorsun bir de başında dırdır inan çok zor. arkadaşalrın dediği gibi doğumdan sonra da çok kalmasın ve kalırsa da bebeğinle ilgili herşeyi sen yap. o da yemek filan yapsın. sakın bebeği ona bırakma daha çok sinir olursun. doğum sonrası da kolay bir dönem değil. hem bebeğine sen dha iyi bakarsın bunu unutma, başbaşa kalınca anlayacaksın...

>

Son düzenleme:
vallahi benim kayınvalidem dırıdrcı olmamasına rağmen,ben annemle bebeğim 20günlük olunca annemlere gittim,kayınvalidemde evine,çok rahatıımm ohhhhhhhhh,nediye engüzel günlerimizehir edicem kendime,zehir olsun onlara..sevmiyorum sonuçta onlarda beni oğullarının yanında yapmacık adam yerine koyuyorlar,birbirimize karşı saygılıyız ama uzak duruyoruz,en güzeli.sokmayın çok yakınınıza,kibar bir dille belirtmelisin,eşinde sana destek olmalı bu konuıda,zaten doğumun sonrasında insanın psikolojisi alt üst oluyor,ben tecrübeli değildim bebek bakımı hakkında normal doğum yaptım,doğumdan gelirgelmez bebeğimle ilgilendim.bence sizde öyle yapın,kendiniz üstlenin herşeyini.

canım kaynananla aran iyi olsa bile insan doğumdan sonra kafasını dinlemek istiyo bence doğumdan önce kendi annenle konuş ve annene dedi anne kayınvalidemin yanında sana yanlız kalmak istiyorum kafamı dinlemek istiyorum gibi şeyler söylücem bozuntuya verme çaktırma de annende sana tamam yavrum biz gideriz 1 hafta sonta sen bebeğinle kafanı dinlersin dinlenirsin falan desin.hatta kaynanan herşeye karışıyorsa ona bişey deme ama annen kaynanan 3.nüz bir arada olduğunuzda kendi annen bebeğe karışsın şöyle yap böyle yap desin sende annene anne lütfen karışma ben bebeğimi kendi istediğim gibi büyütücem gibi şeyler söyle,tabi bunların hepsini yapacağını daha önceden annene anlat kayınvalidemin yanında sana böyle böyle yapıcam de...mantığı anlatabildimmi kızım sana söylüyorum gelinin sen işitttt gibi
bu arada kaynana düşmeni gibi oldu yazdıklarım ama öyle değil ben kaynanamı çok severim iyi bi kaynanam var çok şükür...
bide canım kaynananın doğumdan önce gelmesine gerçekten hiç gerek yok doğum başlayacağı zaman kalabalık olunca ev herkes zaten çok telaşlanıyo senide boş yere tedirgin etmesinler

teşekürler arkdşlar dün akşam m görüştm kayınvalidemle oda bir hafta kalıp doncem sen canın tez kalkarsın falan dedi onunda çok kalmaya nyeti yok gibi hamd olsun ki.kayınvalidem allhtan uzakta bekar kaynım var onu yanlız bırakamaam dedi içim haratladı gerçekten çok huzursun ediyodu beni

1haftadan sonra toparlanmış olursunuz büyük ihtimalle
eğer korkularınız varsa,''bebeğim çok küçük nasıl bakıcam,ya zarar verirsem vsvs....''inanın ilkbaşlarda evt korkuluyor ama zamanla bir bakıyorsunuz o korkular kalmamış
bebeğinizi de ilk başlarda eşinizle yıkarsanız daha rahat edersiniz
bence doğumdan sonra evin içinde karışan insanların olmaması dahada güzeldir
düzeninizi bozmamışta olursunuz

eğer bebek tebriğine gelen kişilerle ilgilenmek sizi yoruyor olursa dostunuz,arkadaşınızdan yardım isteyebilirsiniz
yada uygun bir dille daha sonra kabul edeceğinizi söylersiniz
eğer bilmediğiniz öğrenmek istediğiniz konular olursa kkdaki annelere yada dr.unuza sorun çevrenize sorunca belki bazıları birşey bilmiyor ben anlatayım durumuna geçebilirler

allah yardımcınız olsun

gerçekten çok ilginç bir yöntem benim kaynanam allahtan birşeye karışmıyor sessiz kendi halinde biri ama eve gelen gidenden hep aynı nağmeler insan duymaktan bıkıyor artık yok sese alışşın kucağa alışmasın sık sık emzir şunu ye bunu ye dışarı çıkma herkes bilirkişi maşallah

:81::81::81::81:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…