Kızlar herkese merhaba,
Biliyorsunuz ki bizim buralarda çeyiz olayı olmazsa olmazlardan. Kız çocuğu erkek çocuğu herkese çeyiz yapılır. Özellikle de kızlara. Kızlara ev eşyaları alınır danteller yapılır. Tamam ev eşyalarını anlarımda dantel olayını sevmiyorum. Hem çok emek hem de dünya kadar masraf. Benim annemse bu çeyiz olayını fazlasıyla abartanlardan. Bi kaç örnek verirsem eğer; mutfak takımı 3 tane (ki birisinin metrelerce perde kenarı var), havlu kenarı 60 tane, salon takımı 3 tane ki bunların peçeteleri normalde 12 iken benim 24 adet. 3 adet pike takımı (dantelli yine) , bi çarşaf var kenarında en az 20 dantel modeli var, duvar yastıkları için yapılan dantelli örtüler (ki ben bu tarz bi oda kullanmıyorum) 40 adet yastık (dantel kenarlı yine) vs vs.... Bu durumda diyorum ki bu eşyaları hem kullanmıyorum hem de kullancağımı sanmıyorum. Bunları en iyisi satalım anne diyorum. Yine birazı kalsın diyorum. Annemse satma el emeği göz nuru bunlar çok kıymetli diyor. Bense bu kadar eşyayı kullanmıycaksam neden evimde tutayım satarım bi ihtiyacımı görürürüm diyorum. Hem yer kaplıyo hem durdukça sandık lekesi olayı falan var. Kızlar siz olsanız ne yapardınız lütfen bana fikirlerinizi yazın
(( lütfen siz olsanız ne yapardınız??