• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar lütfen bana akıl verin??

Kendimi gördüm bi an:KK14: Ben de dertliyim bu konudan. 30 patik 40 tanr tülbent nedir ya? Danteller havlu kenarları bilmem neler. Hepsi bazamın altında duruyo valla. Ağzına kadar çakılı. Ben kullanmadığım için kızıma saklıyor annem. Geri annemede yollayamıyorum çünkü bir o kadarda kardeşimin var. Resmen doğduğumuzda başlamışlar yapmaya. Tamam iyi hoş ama nevresim takımı bile almışlar. E benim zevkim değil ki niye kullanayım 25 sene önce alınmış şeyi. Söyleyincede kızıyor annem:KK45: Hayatta ne attırır ve başkasına verdirir bütün bazamın altıno kaplıyor işte

Ben anneme "tamam saklarım AMA kızım olursa atarım, oğlum olursa çocuk evlenene kadar saklarım sonrada geline "" eğer atar ya da satarsan hakkımı helal etmem"" diyerek veririm" dedim, hurçladım, mevzuyu kapattım. Nıhuhahah:KK49::KK45:

Kış boyu terlik yerine patik kullanıyoruz eşimle ikimizinde çeyizinde vardı süper rahatlık. Yemenileri yazın kullanıyorum eşarp niyetine. Dantelleri saklıyorum kullanmasam bile hatıra, kültür onlar ne atmayı ne satmayı düşünürüm. Ama nevresim, dantel havlu kenarı, mutfak takımını falan bıraktım geriye. Anneme de sen kullan dedim sıyrıldım işin içinden.

Benim annem kendisi de merakli degildir pek, ben de nefret ederim. o yuzden evlenirken fazladan tek bir dantel bile yaptirmadim. Sadece büyüklerden yadigar bi kaç parça şey aldim hatira olarak. Onlar da sandikta tabi :D
Satmaya, vermeye kiyamiyorsaniz annenize postalayin fazlaliklari. İhtiyacim olursa alirim dersiniz. Ama saydiğiniz kadar fazla parça, hatira için çok fazla bence. Boş yere eskiyecek sandiklarda. Dantel modasi filan gecti gibi ama meraklilari da azimsanmayacsk kadar cok hala. Fakir, ihtiyaci olan, gelinlik kizlari olan ya da evlenecek yoksul ailelere de dagitabilirsiniz. Durduğu yerde eskiyecegine, hayir duasi alirsiniz.

Şuan değil ama ilerde anlarsınız kıymetini özellikle anneniz elleriyle yaptırdıysa annemin elinin degdiği hiçbir şeye kıyamıyorum gözüm gibi saklarım ne kalıyor ki geriye :((((

Ne emeklerle heveslerle yapmıştır anneniz size onları ne atması ne satması yazık günah vallahi. Annem bana örneği çok zahmetli bi oda takımı yapmıştı adı kanser danteliydi yani adı üstünde bitene kadar ne eziyetler çekmişti heves etmiş yapmış ne diyim şimdi, evlendim hiç kullanmadım evime geldiğinde gönlü okşansın diye seriyorum o gidince kaldırıyorum zaten uzaktayım kırk yılda bir geliyor yazık yaa hatıra hepsi kullanmasamda saklarım, hatta bazı yapılanları kullanmaya kıyamıyorum aman bi yerine bişe olcak ne zorluklarla yaptı annem onları bana diyorum

Kızlar herkese merhaba,
Biliyorsunuz ki bizim buralarda çeyiz olayı olmazsa olmazlardan. Kız çocuğu erkek çocuğu herkese çeyiz yapılır. Özellikle de kızlara. Kızlara ev eşyaları alınır danteller yapılır. Tamam ev eşyalarını anlarımda dantel olayını sevmiyorum. Hem çok emek hem de dünya kadar masraf. Benim annemse bu çeyiz olayını fazlasıyla abartanlardan. Bi kaç örnek verirsem eğer; mutfak takımı 3 tane (ki birisinin metrelerce perde kenarı var), havlu kenarı 60 tane, salon takımı 3 tane ki bunların peçeteleri normalde 12 iken benim 24 adet. 3 adet pike takımı (dantelli yine) , bi çarşaf var kenarında en az 20 dantel modeli var, duvar yastıkları için yapılan dantelli örtüler (ki ben bu tarz bi oda kullanmıyorum) 40 adet yastık (dantel kenarlı yine) vs vs.... Bu durumda diyorum ki bu eşyaları hem kullanmıyorum hem de kullancağımı sanmıyorum. Bunları en iyisi satalım anne diyorum. Yine birazı kalsın diyorum. Annemse satma el emeği göz nuru bunlar çok kıymetli diyor. Bense bu kadar eşyayı kullanmıycaksam neden evimde tutayım satarım bi ihtiyacımı görürürüm diyorum. Hem yer kaplıyo hem durdukça sandık lekesi olayı falan var. Kızlar siz olsanız ne yapardınız lütfen bana fikirlerinizi yazın :KK43:(( lütfen siz olsanız ne yapardınız??

Maddi olarak sıkıntınız yoksa satmayın bence. Ben dantel sevmem evimde de yok ama annemin yaptığı hiç bir şeyi de satmazdım. Hele o satmamı istemiyorsa hiç. Oradan elinize geçecek 3-5 kuruş annenizin satılmasını istemediği emeklerini sattığınıza değmez. Anneniz tamam sat dese bile gönlünün olmadığı ortada. Çocuklarınıza hatıra diye saklayabilirsiniz. 3 mutfak takımı varsa 5 yıl sonra diğerini kullanabilirsiniz. Havlu zaten kullanılır. Bohça falan verme adetleriniz varsa 1-2 hediye verebilirsiniz. Yani satmak bence gereksiz.

Son düzenleme:
Kızlar herkese merhaba,
Biliyorsunuz ki bizim buralarda çeyiz olayı olmazsa olmazlardan. Kız çocuğu erkek çocuğu herkese çeyiz yapılır. Özellikle de kızlara. Kızlara ev eşyaları alınır danteller yapılır. Tamam ev eşyalarını anlarımda dantel olayını sevmiyorum. Hem çok emek hem de dünya kadar masraf. Benim annemse bu çeyiz olayını fazlasıyla abartanlardan. Bi kaç örnek verirsem eğer; mutfak takımı 3 tane (ki birisinin metrelerce perde kenarı var), havlu kenarı 60 tane, salon takımı 3 tane ki bunların peçeteleri normalde 12 iken benim 24 adet. 3 adet pike takımı (dantelli yine) , bi çarşaf var kenarında en az 20 dantel modeli var, duvar yastıkları için yapılan dantelli örtüler (ki ben bu tarz bi oda kullanmıyorum) 40 adet yastık (dantel kenarlı yine) vs vs.... Bu durumda diyorum ki bu eşyaları hem kullanmıyorum hem de kullancağımı sanmıyorum. Bunları en iyisi satalım anne diyorum. Yine birazı kalsın diyorum. Annemse satma el emeği göz nuru bunlar çok kıymetli diyor. Bense bu kadar eşyayı kullanmıycaksam neden evimde tutayım satarım bi ihtiyacımı görürürüm diyorum. Hem yer kaplıyo hem durdukça sandık lekesi olayı falan var. Kızlar siz olsanız ne yapardınız lütfen bana fikirlerinizi yazın :KK43:(( lütfen siz olsanız ne yapardınız??
şimdi bütün hazırlar dantel gibi. o kadar ustaca ki..
alan olursa sat tabi ama eğer elinde fazla ise bence sevdiklerine hediye edebilirsin, çok hoş olur.
mesela benim annem bana hiç yapmadı, 1 tane bile havlu kenarı yani el çeyizim hiç yoktu. bana böyle bir hediye gelse güzel olurdu sanırım. nostaljiye geri dönüş var kısmen. çok ağır modeller değil ama zarif olanlar kullanılabilir. ama yatakta falan ben hiç alışkın değilim.

Maddi olarak sıkıntınız yoksa satmayın bence. Ben dantel sevmem evimde de yok ama annemin yaptığı hiç bir şeyi de satmazdım. Hele o satmamı istemiyorsa hiç. Oradan elinize geçecek 3-5 kuruş annenizin satılmasını istemediği emeklerini sattığınıza değmez. Anneniz tamam sat dese bile gönlünün olmadığı ortada. Çocuklarınıza hatıra diye saklayabilirsiniz. 3 mutfak takımı varsa 5 yıl sonra diğerini kullanabilirsiniz. Havlu zaten kullanılır. Bohça falan verme adetleriniz varsa 1-2 hediye verebilirsiniz. Yani satmak bence gereksiz.
evet canım bende ondan kararsızım galiba satmıcam ama belli olmaz yine de :)

sevgili arkadaşarım hepiniz fikrinizi belirtmişsiniz ve hepinize hak verdim.çok güzel öneriler vermişsiniz.ilginize çok teşekkur ediyorum.hepinizin yorumlarından şu kararı verdim. satmıycam .anneme kullanması için hediye vercem. gün gelir gerekirse baskalarına da hediye ederim.en guzel parcaları hatırası var saklıycam.en fazla olanları çok bayılmadıgım bi kaç şey belki satarım.evime kalabalık etmemesi içinde bi kısmını anneme saklamasını söylücem.fikirleriniz beni çok aydınlattı. hepinize tekrardan tesekkur edrim .öpüldünüz...En Büyük KK:KK68::KK9:

Şimdilerde hep eskiler moda oldu vintage modası falan duymuşsunuzdur işte eski yemek takımları eski elbiseler gün yüzüne çıktı millet ah keşke atmasaydık diyor.. bence dantelde moda olacak iler ki zamanda tamam çok fazlaymış ama hepsini heba etme sakla derim
Duymadim hic :) cok edki degil ceyizlerim ama 4 -5 senelik mevzuu.onlarda bu akima girer mi :) eskiler derken 2. El urunlermi oluyo yani?

Back