• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar lütfen bana akıl verin??

Turunculamba

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2011
655
112
123
Kızlar herkese merhaba,
Biliyorsunuz ki bizim buralarda çeyiz olayı olmazsa olmazlardan. Kız çocuğu erkek çocuğu herkese çeyiz yapılır. Özellikle de kızlara. Kızlara ev eşyaları alınır danteller yapılır. Tamam ev eşyalarını anlarımda dantel olayını sevmiyorum. Hem çok emek hem de dünya kadar masraf. Benim annemse bu çeyiz olayını fazlasıyla abartanlardan. Bi kaç örnek verirsem eğer; mutfak takımı 3 tane (ki birisinin metrelerce perde kenarı var), havlu kenarı 60 tane, salon takımı 3 tane ki bunların peçeteleri normalde 12 iken benim 24 adet. 3 adet pike takımı (dantelli yine) , bi çarşaf var kenarında en az 20 dantel modeli var, duvar yastıkları için yapılan dantelli örtüler (ki ben bu tarz bi oda kullanmıyorum) 40 adet yastık (dantel kenarlı yine) vs vs.... Bu durumda diyorum ki bu eşyaları hem kullanmıyorum hem de kullancağımı sanmıyorum. Bunları en iyisi satalım anne diyorum. Yine birazı kalsın diyorum. Annemse satma el emeği göz nuru bunlar çok kıymetli diyor. Bense bu kadar eşyayı kullanmıycaksam neden evimde tutayım satarım bi ihtiyacımı görürürüm diyorum. Hem yer kaplıyo hem durdukça sandık lekesi olayı falan var. Kızlar siz olsanız ne yapardınız lütfen bana fikirlerinizi yazın :((( lütfen siz olsanız ne yapardınız??

Havlu takimlarini kullanilir aslinda simdi herkes para verip aliyor dantelli ürünleri her zamanki gibi eskiye dönüş oldu ama siz sevmiyorsaniz satin diyecegimde anneniz razi değilmiş bilemedim

Hurclarda duruyo benımkıler hem dantelde deıl ıgne oyası dedemın annesı tek gozunle yaptı kadın atılırmı satılırmı kullanmıyorum ama gozum gıbı saklıorum satılırmı ben bılmem alan olurmu ama sakla bence gunah

Dantelden hoşlananlar kendileri yapıyor zaten genelde. Moda olmadığı için de yapamayanlar almaya yönelmez sanmıyorum ama bir deneyin yine de şansınızı. Ben bir takım bile yaptırmadım anneme. Çok konuştular arkamdan ama banane. Masamın sehpamın üstünde bile örtü yok. Sevmiyorum hiç.

Dantelleri bende sevmiyorum ama satmazdim emek harcanan seyden kolay vazgecilmiyo kendi resimlerimden biliyorum

Satilabilecek bir cevredeyseniz 1/3 unu satin fazla olanlarin.
Kendinize size en yakin olabilecekleri alin ozellikle havlular cok lazim olacak onlari kendi evinize alin, gerisini annenizin evindeki odanizda saklamak istediginizi havalandirma ve bakimini sizin yapamayacaginizi soyleyin iki tarafinda gonlu olsun

o ne öyle yahu allahtan annemin böyle takıntıları yok çeyizimde tek bi parça bile olmıcak :KK53:
sizde kullanmıcaksanız satabileceginiz yer bulursunuz muhakak el emegine kıymet veriliyor :KK39:

Kızlar herkese merhaba,
Biliyorsunuz ki bizim buralarda çeyiz olayı olmazsa olmazlardan. Kız çocuğu erkek çocuğu herkese çeyiz yapılır. Özellikle de kızlara. Kızlara ev eşyaları alınır danteller yapılır. Tamam ev eşyalarını anlarımda dantel olayını sevmiyorum. Hem çok emek hem de dünya kadar masraf. Benim annemse bu çeyiz olayını fazlasıyla abartanlardan. Bi kaç örnek verirsem eğer; mutfak takımı 3 tane (ki birisinin metrelerce perde kenarı var), havlu kenarı 60 tane, salon takımı 3 tane ki bunların peçeteleri normalde 12 iken benim 24 adet. 3 adet pike takımı (dantelli yine) , bi çarşaf var kenarında en az 20 dantel modeli var, duvar yastıkları için yapılan dantelli örtüler (ki ben bu tarz bi oda kullanmıyorum) 40 adet yastık (dantel kenarlı yine) vs vs.... Bu durumda diyorum ki bu eşyaları hem kullanmıyorum hem de kullancağımı sanmıyorum. Bunları en iyisi satalım anne diyorum. Yine birazı kalsın diyorum. Annemse satma el emeği göz nuru bunlar çok kıymetli diyor. Bense bu kadar eşyayı kullanmıycaksam neden evimde tutayım satarım bi ihtiyacımı görürürüm diyorum. Hem yer kaplıyo hem durdukça sandık lekesi olayı falan var. Kızlar siz olsanız ne yapardınız lütfen bana fikirlerinizi yazın :KK43:(( lütfen siz olsanız ne yapardınız??
Evlendikten sonra satarsın sen kullanmazsın da onu bir görmek isteyecek erkek tarafı. Bitmiyor malesef çeyiz muhabbeti

Havlu takimlarini kullanilir aslinda simdi herkes para verip aliyor dantelli ürünleri her zamanki gibi eskiye dönüş oldu ama siz sevmiyorsaniz satin diyecegimde anneniz razi değilmiş bilemedim
Cogunu yaptirdik bizde tamm hepsi kiymetli cok guzel ama dantel tarzim degil yapma dedim yapti yinede.ki benim ceyizi kimsede gormedi baska sehre gittik direk olarakmmemleketimde oturmadim.ona ragmen cok kafama takiliyo fazla esyayi hic sevmiyorum

Kızlar herkese merhaba,
Biliyorsunuz ki bizim buralarda çeyiz olayı olmazsa olmazlardan. Kız çocuğu erkek çocuğu herkese çeyiz yapılır. Özellikle de kızlara. Kızlara ev eşyaları alınır danteller yapılır. Tamam ev eşyalarını anlarımda dantel olayını sevmiyorum. Hem çok emek hem de dünya kadar masraf. Benim annemse bu çeyiz olayını fazlasıyla abartanlardan. Bi kaç örnek verirsem eğer; mutfak takımı 3 tane (ki birisinin metrelerce perde kenarı var), havlu kenarı 60 tane, salon takımı 3 tane ki bunların peçeteleri normalde 12 iken benim 24 adet. 3 adet pike takımı (dantelli yine) , bi çarşaf var kenarında en az 20 dantel modeli var, duvar yastıkları için yapılan dantelli örtüler (ki ben bu tarz bi oda kullanmıyorum) 40 adet yastık (dantel kenarlı yine) vs vs.... Bu durumda diyorum ki bu eşyaları hem kullanmıyorum hem de kullancağımı sanmıyorum. Bunları en iyisi satalım anne diyorum. Yine birazı kalsın diyorum. Annemse satma el emeği göz nuru bunlar çok kıymetli diyor. Bense bu kadar eşyayı kullanmıycaksam neden evimde tutayım satarım bi ihtiyacımı görürürüm diyorum. Hem yer kaplıyo hem durdukça sandık lekesi olayı falan var. Kızlar siz olsanız ne yapardınız lütfen bana fikirlerinizi yazın :((( lütfen siz olsanız ne yapardınız??
annenizin yerinden bakinca el emegi goz nuru nasil kiyilir diye dusunuyorum ama sizin yerinizden bakmak gerekirse hersey cok cabuk degisiyor kullanmayacaginiz seyleri neden saklayasiniz ki?

Dantelden hoşlananlar kendileri yapıyor zaten genelde. Moda olmadığı için de yapamayanlar almaya yönelmez sanmıyorum ama bir deneyin yine de şansınızı. Ben bir takım bile yaptırmadım anneme. Çok konuştular arkamdan ama banane. Masamın sehpamın üstünde bile örtü yok. Sevmiyorum hiç.
Hic bisey yaptirmamissiniz bravo :) keske bende becerebilseydim.tek kizim belki ondanda fena abartti annem.bi ikna edebilsem.ama o oyle ugrasti yaptirdi bintaraftan da acimasizcamk davraniyorum diye dusunmuyorum degil.istiyorum ama annem geliyo aklima kafam karisiyo.hic sevmiyorum fazla esyayi :(

Bende de durum ayniydi. Annemi ikna edemedim bir turlu. Evlendikten 2 ay sonra %50sini toplayip annemin evine goturdum. Kiz kardesimin ceyizine koy istemiyorum dedim. Evim yuklerden arindi :)

annenizin yerinden bakinca el emegi goz nuru nasil kiyilir diye dusunuyorum ama sizin yerinizden bakmak gerekirse hersey cok cabuk degisiyor kullanmayacaginiz seyleri neden saklayasiniz ki?
Evet el emegi goz nuru meselesi , kafa karistiriyo zaten.annemede kiyamiyorum bi tarafta.kafam karisti valla .yillarca bos yere saklicammi bilemedim ki

Hic bisey yaptirmamissiniz bravo :) keske bende becerebilseydim.tek kizim belki ondanda fena abartti annem.bi ikna edebilsem.ama o oyle ugrasti yaptirdi bintaraftan da acimasizcamk davraniyorum diye dusunmuyorum degil.istiyorum ama annem geliyo aklima kafam karisiyo.hic sevmiyorum fazla esyayi :KK43:
Aslında biraz saklasanız yeniden moda olur, bi de eski diye fahiş fiyattan gidebilir.

Artik dantelleri cok modern sekillerde degerlendiriyorlar cok da guzel oluyor. Ben de dantellerimi ilerde oyle degerlendirmeyi düşünüyorum. Bircok fikir var internetten araştırın bi.

Artik dantelleri cok modern sekillerde degerlendiriyorlar cok da guzel oluyor. Ben de dantellerimi ilerde oyle degerlendirmeyi düşünüyorum. Bircok fikir var internetten araştırın bi.
Ne diye arastircam peki canim .cok ilgincmis hic aklima gelmemisti :) dantellere modern cozumler mi dicem mesela

Bende de durum ayniydi. Annemi ikna edemedim bir turlu. Evlendikten 2 ay sonra %50sini toplayip annemin evine goturdum. Kiz kardesimin ceyizine koy istemiyorum dedim. Evim yuklerden arindi :)
Benim kiz kardesim yok malesef :) ama patik ve yelekleri vermistim .en azindan onlardan kurtuldum:)

Şimdilerde hep eskiler moda oldu vintage modası falan duymuşsunuzdur işte eski yemek takımları eski elbiseler gün yüzüne çıktı millet ah keşke atmasaydık diyor.. bence dantelde moda olacak iler ki zamanda tamam çok fazlaymış ama hepsini heba etme sakla derim

Back