Kızlar.merhaba 15 aylık kızım var. Kilosu 12 boy. 82 cm. Doktor gayet iyi dedi. Yemeğinde içmesinde uyumasında herhangi bir olumsuzluk yok. Demek istediğim gelisim olarak iyi. Fakat mama, anne, ayyyy, mmmmm, gibi kelimeler dışında bir şey yok. Aile hekimimiz konuşur merak etmeyin dedi. Ama ben çok takıyorum. Mesela elimdeki nesneyi al diyorum alıyor. Fakat ver diyince yok. Göz teması var, sevdiği şarkıyı söyleyince tanır, güler, elini ver diyince verir, meraklıdır, oda oda emekleyerek gider. Komik şeylere kahkaha atar. Ellerimle kendi gözlerimi kapatip kizim nerdewin dedigimde ellerimi acar. Oyuncaklarını eline alıp sallar. Koltugun altina giden oyuncağını almaya çalısır. Yabancı birine dikkatle bakar. Kucağa gider. Dil çıkarır. Bıııı diye sesler cıkartır. Uyandıktan odasına girdiğimde beni fark eder güler ayağa kalkar heyecanlanır. Benin aklıma takılan işaret parmağını kitap çevirirken oyuncak oynarken kullanır ama şu veya bu diyip gösterme yok. El çırpma yok. Her şeyi ağzına alıp bir ısırma tanıma var. Kızlar demek istediğim kendi yaşıtları ne biliyim bıcır bıcır benim ki biraz sessiz kendi halinde ya bir sorun mu var acaba diyorum. Aile.doktorumuza anlattım. Hocam yok şu kadr kelime söylemesi lazımmış yoksa gelişim geriliği ya da otizm olabilir diyorlar dediğimde konuşur her çocuğun gelişimi farklı dedi ama yine de size danışmak istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim