Ben bamya, patlıcan közlemesi koyuyorum buzluğa sadece. Pazarda vardır bunlar daha. Menemen yapabilirsiniz şişelere. Ben sadece domates uyutması yapıyorum. Kapya biber seviyorsanız onunla bir şeyler yapılabilir. Vakti daha geçmediKIZLAR MERHABA MUTFAKTA ACEMİYİM YENİ EVLİ VE ÇALIŞAN BİR KADINIM.KIŞLIK NELER YAPIYORSUNUZ ÇOK YAPMAK İSTİYORUM BENDE NELER YAPILIR VAKTİNİ DE GEÇİRDİM SANKİ DAHA PAZARDA KALMIŞMIDIR HEM UYGUN HEM ÇEŞİT NASIL YAPACAĞIMI DA BİLMİYORUM
BAMYAYI NASIL KOYUYORSUNUZ BUZLUĞA MENEMENİ NASIL YAPIYORSUNUZ.BİDE DOMATES UYUTMASI NEDİR SON OLARAKDA KAPYA BİBER NASIL YAPABİLİRİM.BEN BÖYLE KIŞLIK KURMALAR NEDİR BİLMİYORUM ANNEMDE YAPMAZDI 1,5 YILLIK EVLİYİM KENDİM YAPMAK İSTİYORUM İLGİM VAR AMA BÖYLE İİNTERNETTEN BAKIP YAPMAKTANDA ÇEKİNİYORUM SONUÇTA KONSERVE SAKAT YALNIŞ YAPILIRSA CİDDİ ZEHİRLENMELERE YOL AÇABİLİYOR ONDAN BÖYLE SİZİN GİBİ TECRÜBELİ KİŞİLERDEN BİLGİLERİ ALIP YAPMAK İSTİYORUM.Ben bamya, patlıcan közlemesi koyuyorum buzluğa sadece. Pazarda vardır bunlar daha. Menemen yapabilirsiniz şişelere. Ben sadece domates uyutması yapıyorum. Kapya biber seviyorsanız onunla bir şeyler yapılabilir. Vakti daha geçmedi
Bende tecrübeli değilim annem yapar bana daBAMYAYI NASIL KOYUYORSUNUZ BUZLUĞA MENEMENİ NASIL YAPIYORSUNUZ.BİDE DOMATES UYUTMASI NEDİR SON OLARAKDA KAPYA BİBER NASIL YAPABİLİRİM.BEN BÖYLE KIŞLIK KURMALAR NEDİR BİLMİYORUM ANNEMDE YAPMAZDI 1,5 YILLIK EVLİYİM KENDİM YAPMAK İSTİYORUM İLGİM VAR AMA BÖYLE İİNTERNETTEN BAKIP YAPMAKTANDA ÇEKİNİYORUM SONUÇTA KONSERVE SAKAT YALNIŞ YAPILIRSA CİDDİ ZEHİRLENMELERE YOL AÇABİLİYOR ONDAN BÖYLE SİZİN GİBİ TECRÜBELİ KİŞİLERDEN BİLGİLERİ ALIP YAPMAK İSTİYORUM.
Henüz geç kalmadınız elinizi çabuk tutun derim , ben menemen ve fasulye konservesi yaptım, turşuya da başlıycam bu hafta insallahKIZLAR MERHABA MUTFAKTA ACEMİYİM YENİ EVLİ VE ÇALIŞAN BİR KADINIM.KIŞLIK NELER YAPIYORSUNUZ ÇOK YAPMAK İSTİYORUM BENDE NELER YAPILIR VAKTİNİ DE GEÇİRDİM SANKİ DAHA PAZARDA KALMIŞMIDIR HEM UYGUN HEM ÇEŞİT NASIL YAPACAĞIMI DA BİLMİYORUM
ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM BU HAFTA PAZARDAN ALIP YAPICAM NASİPSEBende tecrübeli değilim annem yapar bana da
Domatesi yağ ile kavurup bamyaları ekliyorsunuz. Sünmemesi için limon tuzu. Hafif kavuruyorsunuz. Soğuyunca poşetlere koyup buzluğa atıyorsunuz.
Menemeni de biber ve domatesi yağ ile kavurup sıcak sıcak kavanozlara koyup kapağını kapatıyoruz ve ters çeviriyoruz. Kapağın tutması için videolar var onlara bakabilirsiniz.
Domates uyutması da aynı menemen gibi, domatesi kavuruyorsunuz yağda sıcak sıcak kavanoza koyup ters çeviriyorsunuz.
Kapya biberin de değişik yapılışları var. Közleyip direk buzluğa atılabilir patlıcan gibi. Ya da turşu gibi yapan var kavanozlara.
Dolaba karnıyarık musakka için patlıcan kızartıp koyabilirsiniz.
Kuru fasulye, nohut, barbunyayı aldığınız zaman geceden ıslatın. Sonra buzdolabı poşetine porsiyonlayıp buzluğa atın pratik olacaktır.
SİZ NASIL YAPIYORSUNUZ PEKİ KONSERVELERİHenüz geç kalmadınız elinizi çabuk tutun derim , ben menemen ve fasulye konservesi yaptım, turşuya da başlıycam bu hafta insallah
Rica ederim. Yavaş yavaş alışırsınız çok zor değil inanın. Mesela domates ya da menemen yapacaksanız şişede önce az alın bir deneyin 2 3 şişelik sonra çoğaltınÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM BU HAFTA PAZARDAN ALIP YAPICAM NASİPSE
Aynı burda yazanlar gibi, domates yağ biraz pişiyor sonra fasulyeleri ekliyorum sıcak sıcak kavanoza koyup bir gün boyunca ters çeviriyorm menemeni de aynı mantıkla yapıyorm, videolar var youtube da izle muhakkakSİZ NASIL YAPIYORSUNUZ PEKİ KONSERVELERİ
KIZLAR MERHABA MUTFAKTA ACEMİYİM YENİ EVLİ VE ÇALIŞAN BİR KADINIM.KIŞLIK NELER YAPIYORSUNUZ ÇOK YAPMAK İSTİYORUM BENDE NELER YAPILIR VAKTİNİ DE GEÇİRDİM SANKİ DAHA PAZARDA KALMIŞMIDIR HEM UYGUN HEM ÇEŞİT NASIL YAPACAĞIMI DA BİLMİYORUM
bamyaları çiğden koyuyoruz biz buzluğa temizleyip, doğramadan tüm tüm koyuyoruz, çiçek bamya bulabilirmisniz şuan bilmiyorum ama ipe dizip kurutun buzluğa attığımızdan daha lezzetli oluyor tadı, taze fasulyeyi yıkayıp doğrayıp 10 dk haşlıyorum sonra çıkarıp soğumasını bekleyip atıyorum buzluğa, menemen yapıyoruz konserve olarak, patlıcan alıp karnıyarık olacak şekilde kızartıyorum 4-5 tane koyup poşetliyorum, dolma biber temizleyip doldurup atabilirsiniz, yada kurutun, patlıcan, kırmızı kapya biber közleyip atabilirsiniz kışın salata olarak yada yoğurtlayıp meze olarak tüketebilirsiniz, ayrıca maydannoz, dereotu, sivri biber doğrayıp çiğden atın kışın yemekler için kullanırsınız çıkarıp, menemen yapmayı bilmiyorsanız, domates biber karışık olarak doğrayıp çiğden buzluğa atabilirsiniz, kışın hem yemeklere hem çıkarıp içine soğan doğrayıp menemen yaparsınız.KIZLAR MERHABA MUTFAKTA ACEMİYİM YENİ EVLİ VE ÇALIŞAN BİR KADINIM.KIŞLIK NELER YAPIYORSUNUZ ÇOK YAPMAK İSTİYORUM BENDE NELER YAPILIR VAKTİNİ DE GEÇİRDİM SANKİ DAHA PAZARDA KALMIŞMIDIR HEM UYGUN HEM ÇEŞİT NASIL YAPACAĞIMI DA BİLMİYORUM
dolmalık biberi öyle çiğ den koysak oluyor mu ?Kapya kirmizi biber ve kil sivri biberi dograyip koyuyorum
Dolmalik biberi temizliyorum posetleyip atiyorum
Barbunya seker fasulye cigden koyabilirsin
Bamyayi ayikla temizle limonlu suda hasla ve havlu kagitta kurut sogut posetle at
dolmalık biberi öyle çiğ den koysak oluyor mu ?
kırmızı biberleri közleyip koydum , çiğden de oluyor mu ?
aa aklıma gelmişti ama kötü olur diye cesaret edip denememiştim , deneyeyim bendeEvet cigden temizleyip koyuyorum buzlu doldurup pisiriyorum