Ah canım ahhh... benimki yaşını geçti hala yemiyor hala yemiyor...ilk 6 ay sadece anne sütü verdim nasıl toplu bir bebekti..ek gıdaya bi başladık kusmalarımızda başladı...1 yaşında 9700 geldi kilosu...bir gün sevdiğini ertesi gün yemiyor..şaştım kaldım bende ..aylardır psikolim bozuk deli gibi dolanıyorum evin içinde ne tarifler ne yemekler yapıyorum ama yok ..en fazla 4-5 kaşık yiyor ..oda zorumla...nereye kadar gider bu böyle bilmiyorum...
canım benim kızım da 8 buçuk aylık ve 7250 gr geldi 10 gün önce bence kendinize yaptığın yemekleri tuzsuz ve az yağlı yap onları yedirmeyi dene ben sebze püresiydi çorbasıydı diye saçma sapan şeyler yaptığım zaman kesinlikle yemiyor ama kendimize yaptığım yemeklerden yiyor ama kilo almıyor o başka fakat bizim böbrek taşı gibi bir sorunumuz var ondan
bizim yediklerimizden 2 lokma alıyor tamam. ama patates kızartmasını seviyor. veriyorum ben de. zararı dokunur mu acaba? küçücük yavruda böbrek taşı var demek. vay yavrum kıyamam. geçmiş olsun canım.
canım maşallah kilosu iyi oglunun nedne dert edıyorsun..her cocugun gelışımı farklıdır..benım kızım 8 kılo zor gelıyor..yemesı maşallah iyi bizimkinin ama su sıralar diş fılan cıkardı kilo alamadı..saglıklı olsunda kafama takmıyorum..kızım 2700 gr dıogmustu herkes bu ne minik bebek bu ne minik bebek diyordu..ılk başlarda takıyordum kafama şimdi takmıyorum.bi arkadasımın cocugu 4.5 kılo dogdu onun suankı kılosu 8300 gr benımkısı 8000 gr ee ne degıstı...her cocuk kendıne özgüdür...
bu konuda çok dertliydim bende na yaptıysam ağzına sürmüyordu ona yemek yedirirken sinirden ağlıyordum nerdeyse ağzını kesinlikle açmıyordu akşama kadar biberon maması içiyordu buaralar çok şükür biraz yiyor ne yaptın dersen hiçbişey sadece yemeklerini bizimkiler gibi yapmaya başladım
bütün bebişlerin bir formulü var aslında ama çözmek zaman alıyor kardelen domatesi seviyor kahvaltısını domates rendesiyle veriyordum domatesin hatrına diğerinide yiyordu çorbayı sade yemiyor mesela yanında yoğurt oluıcak yoğurdu verince ağzını açıyordu çorbayı verince mızmızlanıyordu bende çorbayı kaşığa alınca ucunu hafif yoğurda batırdım öle verdim alıştı şimdi yiyor ama ben sana herkesin dediği söylicem aslıcım tamam yememesi kötü o konuda seni anlıyorum ama kilosu iyi canım bence biz anca 7 kiloyu gördük kilo almıyor diye dert ediyorsan sıkma canını boyu uzadığı için almamıştır belki
canım herzaman bende derim iştahsız çocuk büyütmek çok zor allah yardımcın olsun benim kızımda yemesi güzel maşşalah ama ya reklam karşısında ya ilgisini çekicek bişeylerle yedirebiliyorum özellikle yatmadan akşam muhallebisini yada çorbasını reklam karşısında yer hayatta başka türlü yediremem gündüzleri yine oyalanıyo bi şekilde bende yemesi uğruna izin veriyorum ne yapalım sende ilgisini çekecek bişeyler denesen allah yardımcın olsun
hayır aslıcım çiğ verdim ben hep çiğ veriyorum
Benim kızımda yemiyo ne yaptıysam yediremedin 7,5 aylık ama hala ek gıda almıyor.Her öğün eziyet hep emmek istiyor.Sütüm artık yetmiyor.Sürekli ağlıyorum bu yüzden.Şaşırdım artık denemediğim yol kalmadı
bence 6 ay bişey vermediyesen ondan almıyordur belki.İnşallah düzelir sevdiği şeyleri keşfedersin zaman geçtikçe maşallah tombik doğmuş zaten.Bebe bisküvisi filan denedin mi?