• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar hiç evinize temizlik çalışanı çağırdınız mı?

maviisever

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2018
778
204
103
Lafım daha çok genç evlilere, kızlar hiç çağırdınız mı? 3 aylık hamileyim ve hamile olduğumdan beri doğru düzgün temizlik yapamaz oldum hele mutfağa hiç ama hiç giremiyorum hemen istifar etme sebebim oluyor... yaptığım zamanda inceden yapamıyorum eskiden bi başlardım her yer tuvalete varana kadar pırıl pırıl olurdu şimdi süpürüp siliyorum arkamı dönmemle bir yerlerden ölü sinek böcek gibi şeyler çıkıyor bu yüzden de bazen annemde kalıyorum evi öyle görmemek için eşim de yardım ediyor ama benim istediğim gibi olmuyor... bazen annemle konuşunca şakasına eve birini çağırıcam temizlemesi için falan diyorum kızıyor ‘gencecik kızsın kendin yap.. kendini çok saldın bi silkelen’ vs vs bu yüzden merak ediyorum genç evliler sizler çağırıyor musunuz? Çağırdığınız zaman evde mi duruyorsunuz yoksa temizlik yapan kişiyi yalnızmı bırakıyorsunuz vs vs

Bekarım ama niye cagrilmasin şuan yapamıyorum yetişemiyorum diyorsunuz cagarin yanında durun nereleri istiyorsanız söylersiniz hakkını verip gonderirsiniz oldu bitti ..

Pandemiye kadar her ay düzenli alıyordum. Pandemiden sonra korktum açıkçası. Başka evlere de girip çıkıyorlar sonuçta. Sonrasında kendim yaptım ama ben de hamileyim şu anda. Aynı şekilde özellikle mutfağa girmeye katlanamıyorum. Eşim yapıyor şimdilik. Ama yeniden alsam mı diye düşünmüyor değilim.
Ben haftasonu evde olduğum zaman çağırıyordum. Ama başında dikilmem asla, işini yapar, arada sorarım bir şeye ihtiyacı var mı diye. Yemeğini hazırlıyorum bir de.
Çalıştığım için, evde olduğum zamanlar dinlenmek istiyorum. Sevmem de zaten ev işini oldum olası. İmkanı olan çağırsın neden olmasın yani, onlar da parasını kazanmış oluyor.

Lafım daha çok genç evlilere, kızlar hiç çağırdınız mı? 3 aylık hamileyim ve hamile olduğumdan beri doğru düzgün temizlik yapamaz oldum hele mutfağa hiç ama hiç giremiyorum hemen istifar etme sebebim oluyor... yaptığım zamanda inceden yapamıyorum eskiden bi başlardım her yer tuvalete varana kadar pırıl pırıl olurdu şimdi süpürüp siliyorum arkamı dönmemle bir yerlerden ölü sinek böcek gibi şeyler çıkıyor bu yüzden de bazen annemde kalıyorum evi öyle görmemek için eşim de yardım ediyor ama benim istediğim gibi olmuyor... bazen annemle konuşunca şakasına eve birini çağırıcam temizlemesi için falan diyorum kızıyor ‘gencecik kızsın kendin yap.. kendini çok saldın bi silkelen’ vs vs bu yüzden merak ediyorum genç evliler sizler çağırıyor musunuz? Çağırdığınız zaman evde mi duruyorsunuz yoksa temizlik yapan kişiyi yalnızmı bırakıyorsunuz vs vs
Ben 8 yıllık evliyim ilk 2 yıl çalışırken ayda bir çağırdım 2. Çocuğuma hamileyken çağırdım sımdı yine hamileyim her ay çağırıyorum evde oluyorum genelde ama mecburiyetten hic begenmiyorum ustten ustten yapıp gidiyorlar senin benim yaptığım gibi olmuyor gunde 6 7 saatte koca ev dip köşe zaten temizlenmez ama kabasi gidiyor işte en azindan bir süre daha mecbur çağıricam 🤷‍♀️

1. Çocuğuma yazmak istedim suan 2. Yi bekliyoruz pardon ☺️

Benimde cok kotu geçiyor gebelikler kusmalar asermeler migren napalım olduğu kadar bu zamanlarda

Ben çağırıyorum,bunun gençlikle yaşlılıkla alakası yok,ihtiyaçla alakası var. Hamileyim annemde geldi bana kalmaya yardıma.o yemek işini hallediyor derliyor topluyor, yardımcı hanımda haftada iki kere (Pazartesi-cuma)gelip genel temizliğii yapıyor. Yıpratma kendini

Ben de evlendiğimden beri ara ara çağırıyordum yardımcı hanımı. Ama pandemi başlayınca cesaret edemedim açıkçası.
Evde oluyordum ben de o varken. O camdır, kapıdır dip köşe silmedir uğraşırken ben de ütülerimi yapıyordum, nevresimlerimi değiştiriyordum

Ben riskli gebelikten 4 ay sırtüstü yattım. Haftada bir geldi abla , eşimde yemekleri yaptı. Sonra gebelik boyunca ayda bir aldım. Zaten 4.-5. ay gibi koku hassasiyeti baya azalıyor. 8. Aya kadarda ağırlaşmıyorsun, o arada yapabilirsiniz.

Dogumumdan once bir kez cagirdim. Doguma kadar hep esimle idare ettik. Ama 32. Haftadan sonra birden ağırlaştım. Birde diger cocuk olunca anca yemege bakabildim o donem. Guzel temizlettim. Sadece buzdolabini silmeye ikna edemedim. Birde dusakabini silmedi

Niye çağrılmasın, ayıp mu bu?
Anneniz eski usullerin kafasında, günümüze siz taşımayın bunu.
İmkanınız var ise çağırırsınız, bitti gitti.

Dogumumdan once bir kez cagirdim. Doguma kadar hep esimle idare ettik. Ama 32. Haftadan sonra birden ağırlaştım. Birde diger cocuk olunca anca yemege bakabildim o donem. Guzel temizlettim. Sadece buzdolabini silmeye ikna edemedim. Birde dusakabini silmedi
Alla alla niye buzdolabi ve Dusakabini reddediyor

Çok sık olmasada aldim ilk evlendiğim zamanlar dahil onun harici eşim yardim etti yoruluyorsan al tabi ki bu senin hayatin.

Çalışırken de evdeyken de yardımcı almadım. Sadece evlenirken almıştım büyük temizliğe. İhtiyaç duyarsam alırım tabi, hastalık olur başka şey olur. Şuan kendim yetiyorum çok şükür.

5 senedir düzenli alıyorum. çalışırken 2 haftada 1 geliyordu. güvendiğim biri olunca anahtarla kendisi açıp giriyor akşam da kapıyı çekip gidiyor. haftaiçi geldği için işte oluyoruz. pandemi sürecinde hazirana kadar almadım. sonra ev taşıdım derken geçen ay tekrar başladık. bu sefer 3 haftada 1 gelecek. çünkü doğum izninde olacağım evim de yeni çok pisliği olmuyor.

Bende arada alıyorum neden ayıp olsun .
ilk hamileliğimde çok zorlandım 3 ay ozamanlarda aldım.
birde gebeliğimin son zmaanaları camlar dolaplar silindi ,
Şimdide arada camları sildirmek için komple temizlik için çağııryorum .
Eğer imkanınız varsa kullanın

ben alıyorum 2 haftada bir geliyor. çalışıyorum ve çok yoruluyorum. evi temiz görmek ömrümü arttıyor resmen işten gelince.
ayrıca annenizin dediği şey çok saçma, hamilesiniz yapamıyor olabilirsiniz ihtiyacınız olur alırsınız, ne var bunda.
kaldı ki hamile olmasan , çalışmasan dahi yapasın gelmez üşenirsin vs durumun yetiyorsa alırsın.
şu eski kafalardan çıkılması lazım acil.

Ben bekarken 2 haftada 1 alıyordum evlendim 2 haftada bir devam ettirdim hamile kaldığımdan beri de bir hafta tam bir hafta yarım gün gelen bir abla var pandemi dolayısıyla evden de çalıştığım için çalışma odasından çıkmıyorum o temizlik yaparken. Bence imkanlar uygunsa alınmalı özellikle hamilelikte

Back
X