• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar gebe olduğunuzu insanlara ne zaman söylediniz ?

Zeytin_zey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2023
1.876
1.975
53
31
Kızlar

Hamile olduğunuzu öğrendikten sonra

Ne zaman ailelere

Ne zaman arkadaşlara

Ne zaman iştekilere ( özellikle kamu kurumlarında çalışanlar )

Söylediniz?

7-8 hafta civarı aile ve arkadaslarımıza söylemiştik. Doktorla görüştükten sonra. İş için siz daha iyi bilirsiniz.

Kızlar

Ne zaman ailelere

Ne zaman arkadaşlara

Söylediniz?
Merhaba öncelikle sağlıklı , sıhhatli sekılde bebeğinizi kucagınıza almanızı dilerim ☺️

Biz kalp atısını duyduktan sonra cevremıze söylemıstık 🌸

Şu an 7+3 üm, iş yerime mecburen söyledim hamilelik iznine ayrıldığım için. Ama müdürüm ve işyeri hekimim biliyor sadece. Ailelere söylemedik henüz. En yakın arkadaşlarımız biliyor. Onun dışında duyurmadık. 4-5 ay olana kadar ailelere söylemek istemiyorum. Doğururken de haber vermeyi düşünmüyorum ne kendi aileme ne de eşimin ailesine.

Kızlar

Ne zaman ailelere

Ne zaman arkadaşlara

Söylediniz?
Ailelere 5-6 haftalık falanken öyle dümdüz söylemiştik.
Arkadaşlara denk geldikçe. Birkaç yakın arkadaşıma telefonda söylemiştim. O da 7-8 haftalık falandı
Müdürüme de 10-12 haftalık falanken söylemiştim.

Kızlar tüm herkese 3. Ay bitince söylemek sizce nasıl akrephanim akrephanim G golden rose cokbilmiss cokbilmiss
Bence çok mantıklı😂 kimsenin erkenden öğrenmesine gerek yok bence. Üç arkadaşım var üçü de öğrenir öğrenmez söyledi ailelere, 1 ay aramayan kaynanaları gün aşırı aramaya başladı. Nasılsın, iyi misin, geleyim mi falan diye 😂 hiç çekemem bana ders oldu. Hatta içlerinden birinin doğumu başlayınca hastaneye gittiler maaile, kızcağız sancı çekerken erkekler falan kenarda pide yiyordu. Delirmiştik 😂😂😂 şu anda eşimle evde bulantılarımın tadını çıkarıyoruz. Evin bütün sorumluluğunu eşim üstlendi, benimle ilgileniyor ve kendimi çok çok iyi hissediyorum😇

Keseyi gördükten sonra (ki bu da idrar testinden 4-5 gün sonrası oluyor) ailelere söyledik. Kalp atışı duyduktan sonra da ( 7+) akrabalardan öyle karşılaştıklarımıza konuştuklarımıza söyledim. 8.haftadan sonra aşırı bir mide bulantısıyla pert olduğum için iletişimde olduğum herkes öğrenmişti 😂 Ben dayanamam zaten sevincimi hemen annemle ablamla paylaşmak isterim 😊

6.haftada ogrendik gebeligimi, ogrendigim gun ailelerimize soyledik. Sonra arkadaslarima soyledim. Esim bu konuda hassasti, ona kalsa epey bir zaman soylemezdi. Cinsiyetini bile ogrendigim gun herkese soyledim ama esim bir sure saklamamizi istemisti. Malesef o anki mutlulugumdan tutamadim kendimi🤦‍♀️

Biz 3 ay söylemesek 3 ay trip yerdik sanırım😅 Biz de heyecanımızı paylaşmak istedik çünkü güzel haber duymaya herkesin ihtiyacı var onlar da sevinsin diye düşündük. Ama sizin ailelerniz ile iletişime bağlı arayıp sormayan birleri ise çokta aceleye gerek yok..

Biz 3 ay söylemesek 3 ay trip yerdik sanırım😅 Biz de heyecanımızı paylaşmak istedik çünkü güzel haber duymaya herkesin ihtiyacı var onlar da sevinsin diye düşündük. Ama sizin ailelerniz ile iletişime bağlı arayıp sormayan birleri ise çokta aceleye gerek yok..
Şöyle benim kendi tarafımdan sadece yakınım olarak teyzemler amcam babaannemler falan var , onlara ilk etapta söylemesem bi şey olmaz diye düşünüyorum

Eşimin ailesi aslında ister 😁 hemen öğrenseler hemen de mutlu olurlar ama eşimin annesi çevresine söyler mi ondan emin olamıyorum , dıdısının dıdısı erkenden öğrensin istemiyorum , ama 3 ayda söylemezsek de arkamızdan maşallah ne ketumlar mış da desinler istemem 😁😅

Keseyi gördükten sonra (ki bu da idrar testinden 4-5 gün sonrası oluyor) ailelere söyledik. Kalp atışı duyduktan sonra da ( 7+) akrabalardan öyle karşılaştıklarımıza konuştuklarımıza söyledim. 8.haftadan sonra aşırı bir mide bulantısıyla pert olduğum için iletişimde olduğum herkes öğrenmişti 😂 Ben dayanamam zaten sevincimi hemen annemle ablamla paylaşmak isterim 😊
Ben şu an 6+3 teyim , sanki sonsuza kadar mide bulantım olmayacakmış gibi geliyor 😅 ama mide bulantısı kusma olursa iş yerinde kesin fark edilir herkes kadın nerdeyse 🤣

Bence çok mantıklı😂 kimsenin erkenden öğrenmesine gerek yok bence. Üç arkadaşım var üçü de öğrenir öğrenmez söyledi ailelere, 1 ay aramayan kaynanaları gün aşırı aramaya başladı. Nasılsın, iyi misin, geleyim mi falan diye 😂 hiç çekemem bana ders oldu. Hatta içlerinden birinin doğumu başlayınca hastaneye gittiler maaile, kızcağız sancı çekerken erkekler falan kenarda pide yiyordu. Delirmiştik 😂😂😂 şu anda eşimle evde bulantılarımın tadını çıkarıyoruz. Evin bütün sorumluluğunu eşim üstlendi, benimle ilgileniyor ve kendimi çok çok iyi hissediyorum😇
Ben de aynı fikirdeyim 🥰 bu arada bulantıların kaçıncı hafta başlamıştı canım

Ben de aynı fikirdeyim 🥰 bu arada bulantıların kaçıncı hafta başlamıştı canım
Benim bulantılar altıncı haftanın sonunda başladı hafif hafif. Şu anda şiddetli değil, sadece belli başlı yiyecekler biraz fazla mide bulantısı yapıyor. Onlardan da uzak duruyorum😇

Ben şu an 6+3 teyim , sanki sonsuza kadar mide bulantım olmayacakmış gibi geliyor 😅 ama mide bulantısı kusma olursa iş yerinde kesin fark edilir herkes kadın nerdeyse 🤣
Ben tam 8 haftalık olmuştum öyle başlamıştı. Kusma da yoğun bir şekildeydi bende 5 kiloya yakın verdim. Hiç geçmeyecek gibi geliyordu ama 18.haftaya kadar sürdü kusma. Kusma bitti neredeyse doğuracağım hala midem bulanıyor hiçbir şeyi iştahla yiyemedim bu zamana kadar 😊

Kızlar

Ne zaman ailelere

Ne zaman arkadaşlara

Söylediniz?
Keseyi görünce ailelere söyledik. Sadece anne babalar kardeşler. Kalp atışını duyunca en yakın arkadaş çevresi. 9. Haftadan sonra da akrabalar öğrendiler, bir de iş yerinde sadece sorunluma söyledim. Şimdi 11. Haftadayız iş arkadaşlarıma olabildiğince geç söyleyeceğim. Kamudayım. Sağlık personeliyim tutabildiğim kadar nöbet tutmak istiyorum 😀

Şöyle benim kendi tarafımdan sadece yakınım olarak teyzemler amcam babaannemler falan var , onlara ilk etapta söylemesem bi şey olmaz diye düşünüyorum

Eşimin ailesi aslında ister 😁 hemen öğrenseler hemen de mutlu olurlar ama eşimin annesi çevresine söyler mi ondan emin olamıyorum , dıdısının dıdısı erkenden öğrensin istemiyorum , ama 3 ayda söylemezsek de arkamızdan maşallah ne ketumlar mış da desinler istemem 😁😅
Haberim olmadı üstüne gördüm mide bulantıları artınca hastaneye gittim öğrendim de geç 🤣🤣

Back