Önce insan evladı olsun, vicdanı, merhameti, saygısı, sevgisi olsun..Hayat arkadaşı, dost olsun. Sorumluluk sahibi, iş güç sahibi, çalışkan olsun.. Beklenmedik durumlarda pratik zekalı olsun, cevval olsun...Parası çok olur da insanlıkla alakası olmaz.. Hayat artık zor, ihtiyaçlar da lükse dönüştü. Bir de kendi paranı kazanması gibisi yok.. Varsın 2 kişi çalışın ama insanca,sevgiyle yaşayın. Ortak müşterekte buluşabileceğiniz, mutlu olacağınıza inandığınız biriyle yola çıkın. Ben eşimle tanıştığımda maaşlı çalışıyordu, ay sonu oluyordu elimizdeki azaliyordu, senin paran benim param yapmadık o zamanlardan beri. Ama eşim de çalışkandır, eşini çocuğunu düşünür, zor durumda kalacak olsak eminim kendini paralardı. Gün geldi rahatsızlığı oluştu. 3 yıl civarı evi ben gecindirdim sonra toparladı, çalışmaya başladı. Ben hastalansam o da elinden geleni yapardı..Ama iki kişi,2 maaşla daha rahat yaşadık, kimselere muhtaç olmadık. Sevgi, saygı, insanlık dolu bir evliliğimiz var şükür..Çok zengin biriyle evlenebilirdim belki ama bu kadar huzur ve güven içinde olmazdım. Yani diyorum ki birçok kriter var mutlu evlilik için, geniş çerçeveden bakın..