• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi kızlar evde söz merasimi nasıl bi şeydir?

vegann

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2010
847
275
123
Diğer
kızlar merhabalar, ailem aylar sonra beni sevdiceğime vermeye razı oldu ve bayramda söz keselim dedik.. Yalnız bu işlere o kadar uzağım ki
Evde söz merasimi yapan arkadaşlarım lütfen bana anlatır mısınız? Mesela ortalama kaç kişi oluyor gelen? biz en yakın akrabaları çağırınca en az 70 kişi olacak iki taraftan toplam, şimdi bu insanlar geliyor yiyoruz içiyoruz sohbet ediliyor ve söz yüzükleri takılıyor.. Başka bir şey yapılıyor mu o akşam? kaç saat sürüyor bu işler?
aslında 70 kişi alır ev ama bu kadar insan olmuşken bi mekan tutalım dedik ama nişanı da büyük nişan yapacağız Söz evde daha iyi değil mi sizce de?
kızlar öyle böyle değil gerçekten bilgisizim

Söz dediğin evde olur, mekana ne gerek var?
Bizim sözümüz de kalabalık olmuştu. Yemek verildi, sonra isteme oldu, yüzükler takıldı, kahveler içildi, biraz daha oturdular sonra gitti herkes. 3-4 saat sürdü ortalama.

bu yaşıma kadar hiç evde söze nişana gitmedim çünkü kuzenlerim benden ya çok büyük ya çok küçük, annem de sağlık problemleri yüzünden uzun zaman evden çıkmadı topluma pek karışmadı (Allah'a şükür şimdi iyi) o yüzden şu an panik ve bilgisiz hissediyorum kendimi, diğer konulardan ikram edilebilecek şeylere baktım fikrim oldu,

yaseminA arkadaşım sana da çok teşekkürler cevabın için
yani ikramlar yapılacak bunlar öyle büyük yemek değil daha çok hanımların günlerde yaptıkları ikramlardan olacak anladığım kadarıyla
yiyip içeceğiz
sonra yüzük takılacak, kahve ikram edilecek ve kalabalık dağılacak
anladığım kadarıyla olay bu

Çay ikramları şeklinde ikramlar olur tabak hazırlanır ya da açık büfe yapılır biz evde söz-nişan bir arada yaptık bu şekilde bile sadece kız tarafından amcalar teyzeler falan katıldı 40 kişiyi geçmedi siz ki daha sonra büyük nişan yapacakmışsınız bence erkek tarafı nişanda salonda eşlik etmeli ve sizde en yakınları davet etmelisiniz dayı hala çocukları gibi kuzenlere yakında olanlar dışında hiç girmeyin derim yerimiz bu kadar müsait dersiniz kimsenin darılacağı sanmam:cool:Menü isterseniz ben menümüzden örnekler verebilirim:KK53:İsteme ayrı akşam olmayacaksa isteme olur kahveler verilir getirdikleri çikolata dağıtılır ikramlar dağıtılır böylelikle akşam muhabbetle resimlerle sona erer:KK68:

hayırlı olsun öncelikle :KK66: benim nişanlım ve ailesi 12 saatlik yoldn geldikleri için sabah kahvaltı verildi öncelikle sonra öğlen yemeği.. akşamda ben kuaföre gittim geldim o arada akşam yemeğide yenmişti. toplamda 40 kişi civarındaydık bizde. arka bahçemiz olduğu için rahattık eve tıkılmadı o kadar insan.. çay içildi. arkasından isteme gerçekleşti yüzükler takıldı. kahvemizi yaptık çikolatamızı tuttuk. ertesi günde nişanımız oldu zaten salonda, uzaklık yüzünden peşpeşe oldu.. çok şükür herşey güzeldi.. Allah tüm isteyenlere nasip etsin:)

Merhaba canım benimde kasımda isteme ve sözüm var ikisi birlikte olacak , bizde ilk önce kahve verilir sonra isteme olur . Hatta ben organizasyoncu olduğum için , kendi sözümüde fazlasıyla organize ediyorum. Şu şekilde bir sıralama yaptık annemle ;

Hoşgeldiniz nasılsınız faslı,
Kahveler ,
Kahvelerle birlikte gibi Onların getirdiği çikolata dağıtımı,
İsteme,
İstemenin hemen ardından ailelerimizin arası hep tatlı olsun maksatlı şerbet ikramı,
Söz kesimi,
Pasta kesimi,
Yiyecek ikramlarının dağıtımı,
Söz hediyeliklerimin dağıtımı
Ve güle güle :))

Dediğin gibi bizde günlerdeki gibi kurabiye börek tarzında ikramlarda bulunacağız , ayrıca sanada tüm geceyi böyle planlayıp buzdolabına asmanı öneriyorum çünkü mutfakta sen olmayacaksın büyük bir kısmında annende olmayacak dünürleriyle ilgilenceği için , mutfakta kuzenlerin teyzen falan olur , o sırada her kafadan bir ses çıkar , şunu mu verelim yüzük ne zaman kesilcek vs diye karışıklık olur o yüzden böyle liste yapıp , mutfak ekibinide bilgilendir derim.

Şimdiden mutluluklar :)

Canim bizde sözde 35 kisi falandik isteme kahve ikrami yuzuk takma cikolata ikrami cay servisi seklinde oldu aksam 8 de geldiler 11 de falan kalktilar. Fotograf falan cekinildi olay bu sekilde gelişti yani:)

Back