Harcadıktan sonra kalanı biriktirmiyoruz, birikimi kenara ayırdıktan sonra kalanı harcıyoruz.. Maaşınızın belli bir bölümünü aldığınız gibi kenara ayırıp yokmuş gibi davranın. Kalanıyla idare etmeye çalışın.
Kendinize mutlaka bir kumbara edinin. Kumbara bizim en başarılı olduğumuz birikim metodu.
Altın yada para günü. Bütçeme göre mutlaka bir güne giriyorum.
İndirimleri takip edip. Bütün alışverişleri kuponlar sayesinde daha ucuza kapatabiliyoruz.
Sezon sonu alışveriş yapın.
Eğer çalışıyorsanız Öğle yemeğinizi ve suyunuzu yanınızda götürebilirsiniz
Temizlik ürünleri, deterjan, tuvalet kağıdı, şampuan, yağ, şeker, salça gibi ürünleri indirimde stokluyoruz.
Derin dondurucu ve buzluğu çok aktif kullanıyorum. Kış için yazdan turşu, reçel, erişte tarhana, konserve gibi bir çok şeyi kendimiz hazırlıyoruz
Yazdan mutlaka meyve kurutuyorum. Kışın gelen misafirlere çayın, kahvenin yanına ikram ediyorum
Hediye almak yerine hediyenizi kendiniz yapabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum, yaş pasta alacağıma bir kek yada kurabiye yapıp götürüyorum. Yada ev yapımı küçük kavanoz bir reçel. Bir kg tatlı alıp gitsem kg 80 TL. Böylesi çok daha uyguna geliyor
Uygun fiyatlı bardak, havlu vs. bulursam mutlaka alıp kenara ayırıyorum. Birine aniden gidecek olursam çok daha uyguna gelmiş oluyor.
Dolabınızı düzenleyin. Giymediğiniz kıyafetlerinizi eşyalarınızı uygulamalardan satıp paraya dönüştürün
Bulaşıkları elde değil, makinede yıkıyorum. Tableti yarıya kesip kullanıyorum ve eco programda çalıştırıyorum.
Çamaşır ve bulaşık makinesini dolmadan çalıştırmayın ve ikisindede Ekonomi programlarını kullanın.
Prizlerde takılı fiş bırakmayın. ( Sadece bunu yaparak faturamı 25 TL daha aşağıya çektim )
Donmuş bir yiyeceği fırında çözmek yerine, buzdolabının alt kısmına koyun, orada çözülsün. Bu şekilde daha az elektrik yakacaktır buzdolabı.