E
EU1
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EU1
kızlar şubat annesi oldum ben...36 haftayı biraz geçmişti doğum geldi naapalım...size tavsiyem erken doğurmak istemiyorsanız 35.haftadan sonra temizlik falan yapmayın..ben ogün kendimi çok yormuştum..her tarafı temizledim..sonra gece 2 de bi sancı başladı..ama hafif..adet sancısı gibi...şiddetlendi yarım saat içinde..ve sanki kurulmuş saat gibi sonra her 5 dakikada bir gelmeye başladı ve 30 sn sürüyordu...ama hayatımda ben böyle bişey görmedim..sancı gelince bayaa bi kötü oluyosun..sonra kan geldi..sabah 5 gibi doktorumu aradım....hastaneye çağırdı...gittik..ebe vardı..kontrol etti alttan..rahmimi bulamadı ilk önce doğuruyomuş gibi bütün hastane feryadımı dinledi..doktorumsa ilk seferde buluyo..ne biçim ebeyse canımı okudu..sonra sancı odasına aldılar ama ben sancıdan havalara zıplıyorum..doktora yalvarıyorum dayanamıyorum beni bayıltın diye..bide gelen hemşireler dayanman lazım daha bu başlangıç dediler..doktora doğum ne zaman gerçekleşir dedim..akşam 4 gibi dedi.ve bunu sorduğumda saat sabah 8 ben gece ikiden beri sancı çekiyorum.bebek inmedi ama aşağıya bir türlü inmiyo..doktor şaşırdı...ebe bu doğum değil diyor..ben sancıdan duvarları parçalıyorum..galiba acıya biraz dayanıksızım ondan kaynaklanıyor..sonra doktor beni nts ye bağladı ve rahmin yumuşaması için serum takıp iğne yapıldım...sonra bişey hisettim..başladım ağlamaya bebeğim bırakıp beni gidiyo doktor bey bana bişeyler oluyo dedim..nası anladm bilmiyorum ama kızlar bebeğimin kalbi sıfırlanıyormuş o sıra..ikimizide RABBİM korumuş..o sırada doktor aslında beni nts ye bağlamıycaktı sezeryanı vardı hazırlanıyordu..ameliyathane başkası için hazırlanmıştı..öyle olunca eni doğuma aldılar normal doğuma tabi..suyumu patlattılar.ama bebek inmiyo.lağman yapıldı(yani kalınbağırsağını boşaltıyolar) .ben tuvalete girdim..doktor kapıda acele ol yoksa hiçbir işe yaramıycak dedi.kaynanam ağlıyo..bebeğim iyimi diyorum kimseden ses yok..neyse ameliyathane hazırdı zaten benden önceki sezeryan için o durduruldu ben alındım..hoşgeldiniz dendi..şimdi uyuyorsunuz..10 dakika sonra bebek çıktı yarım saat sonra ben..şimdi iyi sayılırız..bebişim sarılık oldu ama..dua edin kızlar..inşallah sizler benim çektikleerimi çekmezsiniz..ama hem doğum sancısı çektim 6 saat hemde sezeryan oldum..bence o ağrıları çekmeden sezeryan en iyisiymiş..çok zor geldi bana çünkü..pazar doğum yaptım ama yazamadım ancak kendime gelebildim..normalde sezeryanda risk taşıyor..ama bebek için en iyisi sezeryan..sağlığı için..bunu çok iyi anladım..