Benim canım aslında çok tatlıdır. Etrafımda normal doğumu destekleyen bu kadar çok insan olmasa belki bende kolaya kaçıp sezeryanı seçmeyi düşünürdüm acıya dayanamayacağım için.. Her ne kadar normal doğumun sağlıklı ve olması gereken doğum şekli olduğunu bilsem de.. Ama bana göre sezeryan ancak zorunlu hallerde başvurulabilecek bir
yöntemdir, doğum şekli değil. Tercih edilebilecek bir şey de olmamalı bence..Tabi bazı insanlar gerçekten psikolojik olarak bunu kaldırabilecek kadar cesaretli olmuyorlar maalesef,onları ayrı tutuyorum.. Ama önce normal doğum için bütün seçenekler denenmeli, en azından istenmeli, çünkü sağlıklı ve doğal olan bu, ama olmuyorsa yapacak bir şey yok tabiki...
Bende zaman geçtikçe aynen sezeryana kalacağı endişesini yaşadım senin gibi. Çünkü normal doğuma o kadar çok hazırlamıştımki kendimi başka bir ihtimali düşünmek istemiyordum. İnanır mısın sancım başladı "Allahım şükürler olsun doğuma gidiyorum" dedim
![Nazar Boncuğu :40: :40:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk02.png)
Doktor sancın 5 dkda bir gelene kadar evde bekleyebilirsin. Burada beklersen daha çok strese girersin demişti. Ama benim direk 5 dkda bir gelmişti. Belimden kasıklarıma vuruyordu. 1 saat evde bekledim. Eşim ve annem inanmadı bana çünkü hastaneye gidene kadar çok şiddetli değildi.Boşuna gidiyoruz yalancı sancı dediler, geri dönecez sandılar. Hatta annem ciddiye almayıp kahve bile pişirdi içelim diye
![KK9 :9: :9:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk9.gif)
Çünkü iyiydim, diyordum bu kadar sancıyla doğuracaksam iyi dedim sevindim
![KK9 :9: :9:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk9.gif)
Asıl sancı hastaneye gidince başladı bir de açılma çabuk olsun diye suni sancı da verdiler. Benim 37. haftada açılmam başlamıştı, hastaneye gittiğimde 5 -6 cm açıktım:26: Doğumun yarısı bitmişti yani..Evet zor bir süreçti ama kısa sürdü. sancımın başlamasıyla doğumun bitmesi toplam 5 saat.. O an için çok zor geliyordu belki ama herşey bittiği anda mükemmel bir duyguydu
![KK16 :16: :16:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk16.gif)
Şimdi bakınca kolay bir doğum geçirdiğimi düşünüyorum..Yine olunca yine normal doğum yapacağım inşallah
![KK34 :34: :34:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk34.gif)
Sen de hiç korkma arkadaşım, bir kaç saat zor geçer ama sonra o kadar rahatlamış olacaksın ki, herşey çok güzel olacak, demişti dersin
![KK34 :34: :34:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk34.gif)