• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kizlar dogum mu yaklasiyor yardim!!

masitim

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2013
16
0
6
Ankara
Kizlar otuzdokuz hhaftabitti son bikac gundur kasiklarim belim ve bacaklarim agriyo acaba dogumun yaklastigini mi gosterir. Artik dogmayacak diye korkmaya basladim

masitim mrb, evet bunlar doğumun yaklaştığını gösteriyor %95 ihtimalle bu haftada doğum yaparsın. Benim cadı kızım da yerini çok sevmişti. Gelmeyecek, tarihe doğuramayan kadın olarak diye gececem diye korkuyordum ben de senin gibi :9: Nitekim 39+5 te doğdu.. Şu anki psikolojini çok iyi anlıyorum. Etrafınfaki insanların ne zaman gelecek acaba, hala gelmedi mi soruları, tarih tahminleri iyice can sıkıcı bir hal almaya başlıyor sanki sende bir sorun varmış gibi :36: Azcık sabırlı ol, zaten gelince anlıyorsun belden vuruyor sancı..Zor bir süreç ama çok anlamlı..Bir mucizeye tanıklık edeceksin!.. Hayırlı sağlıklı bir doğum diliyorum ve seni cesaretinden dolayı da tebrik ediyorum:34:

Cok sagolasin evet valla artik arayanlarin hepsi dogurdun mu diye soruyo zaten hic uyku falan kalmadi meraktan normal istedigim icin aslinda tedirginim sezaryana kalmasin diye ins oyle bi durum olmadan gelir sizin bir anda mi baslamisti sancilar

Benim canım aslında çok tatlıdır. Etrafımda normal doğumu destekleyen bu kadar çok insan olmasa belki bende kolaya kaçıp sezeryanı seçmeyi düşünürdüm acıya dayanamayacağım için.. Her ne kadar normal doğumun sağlıklı ve olması gereken doğum şekli olduğunu bilsem de.. Ama bana göre sezeryan ancak zorunlu hallerde başvurulabilecek bir yöntemdir, doğum şekli değil. Tercih edilebilecek bir şey de olmamalı bence..Tabi bazı insanlar gerçekten psikolojik olarak bunu kaldırabilecek kadar cesaretli olmuyorlar maalesef,onları ayrı tutuyorum.. Ama önce normal doğum için bütün seçenekler denenmeli, en azından istenmeli, çünkü sağlıklı ve doğal olan bu, ama olmuyorsa yapacak bir şey yok tabiki...
Bende zaman geçtikçe aynen sezeryana kalacağı endişesini yaşadım senin gibi. Çünkü normal doğuma o kadar çok hazırlamıştımki kendimi başka bir ihtimali düşünmek istemiyordum. İnanır mısın sancım başladı "Allahım şükürler olsun doğuma gidiyorum" dedim:40:Doktor sancın 5 dkda bir gelene kadar evde bekleyebilirsin. Burada beklersen daha çok strese girersin demişti. Ama benim direk 5 dkda bir gelmişti. Belimden kasıklarıma vuruyordu. 1 saat evde bekledim. Eşim ve annem inanmadı bana çünkü hastaneye gidene kadar çok şiddetli değildi.Boşuna gidiyoruz yalancı sancı dediler, geri dönecez sandılar. Hatta annem ciddiye almayıp kahve bile pişirdi içelim diye :9: Çünkü iyiydim, diyordum bu kadar sancıyla doğuracaksam iyi dedim sevindim:9:
Asıl sancı hastaneye gidince başladı bir de açılma çabuk olsun diye suni sancı da verdiler. Benim 37. haftada açılmam başlamıştı, hastaneye gittiğimde 5 -6 cm açıktım:26: Doğumun yarısı bitmişti yani..Evet zor bir süreçti ama kısa sürdü. sancımın başlamasıyla doğumun bitmesi toplam 5 saat.. O an için çok zor geliyordu belki ama herşey bittiği anda mükemmel bir duyguydu:16: Şimdi bakınca kolay bir doğum geçirdiğimi düşünüyorum..Yine olunca yine normal doğum yapacağım inşallah:34:
Sen de hiç korkma arkadaşım, bir kaç saat zor geçer ama sonra o kadar rahatlamış olacaksın ki, herşey çok güzel olacak, demişti dersin:34:

Gercekten icimi rahatlattin artik zaten ben de dogsun da sanciya raziyim dmeye basladim hatta bugun ruyamda bebegimi emzirdigimi gordum artik beklemek cok zor. Ben hic vajinal muayene olmadim henuz dolayisiyla acilma var mi yok mu hivc bilmiyorum. Doktor sanci gormedigi icin muayene etmiyor galiba. Cati muayenesi bile olmadim. Allah evladini size bagislasin ins.. bakalim daha ne kadar beklicez.. benim canim tatli degildir cogu seye katlanabiliyorum.dusun uyusturmadan dolgu yaptirdigim bile vakidir:)) ama dogum baska tabi yasamayan bilemez. Hayirlisi artik dogurinca burdan yazarim ins

Acıya dayanıklıysan daha düşünecek bir şey yok, inan bana. Ben yaptıysam herkes yapar:9: Sen de yaparsın:34:.. Sadece bir kaç saat adet ağrısından birkaç kat daha fazlasını yaşayacaksın, sonra herşey bitecek.. Rahat rahat uyuyacaksın hem de son zamanlarında sağa sola zor dönüp hep aynı tarafa yatmaktan uyuşan bacaklarını rahat rahat uzatacaksın:9:..Bebeğinle daha fazla ilgileneceksin ve herşeyden önemlisi hiç yatmayacaksın, hemen kalkacaksın ayağa:40:
Kolay bir şey değil, bir insana hayat veriyorsun,ama hayatında sayılı yaşayabileceğin çok özel bir an bu..Bir mucize ve bizzat yaşayacaksın bunu inşAllah tabi.. Cesaretine hayran kaldım..İnşallah çok güzel,kolay ve sağlıklı bir doğum geçirirsin..Haberini bekliyorum:34::16:

Back