kızlar devam sütü hakkında bilgi lütfen

adım elif canım buarada okadar çok arkadaşımız varki isimler karışır yada unutulur sorun değil tatlım...
ben hiç denk gelmedim yaa yada dikkat etmedim ama dur bakayım artık..

milupanın Elifcim 45 gr lık paketlerde ben kipadan 5 paket aldım sütlü pirinçli muzlu tahıllı falan var değişik dğişik aldım ben sanırım fiyatı 1600 falan dı sanırım okadar pratik oluyor ki bazen 2 kerede yapabiliyorum çünkü su koyunca bayağı çoğalıyor hemde pratik oluyor kavanoz mamasıda bazen alıyorum ama o biraz daha ağır oluyor taşıması falan ben Sevginin dediği gibi onların denemelik paket olduğunu bilmiyordum sana dediğim gibi yolda falan reezil olmıyayım diye çantama atıveririm diye almıştım çünkü bebekler ayakkabıcıda yüncüde parktta vs olup olmıycak m her yerde acıktıkları için artık nasılsa ek gıdada alabiliyorlar diye böyle bir yöntem düşünmdüm
Ekmek meselesine gelişnce gerçekten tam buğday ekmeği bebekler için faydalıymış oyüzden aldım tavsiye edrim...

kavazon mamalrından sebzeli tavuklu almıştım bir kez ama çok ağır bi kokusu ve tadı vardı gamze yemedi zaten az yedi onuda kustu...bi dahada almadım şimdide tavuk ağzına koymuyo belki ondan dolayıdır...
şu paketleri normal suyla karıştırıyosun dimi? bide benim cadı biberon almıyo ondan alınca kaşıkla yedirmem gerekecek heralde sulu olursa..
bide yulaf olayını milupa dr sordum lif oranı çok yüksek olduğundan sindirimi zor olur diye önermedi oun yerinde milupa ürünü kullanın dedi...bunuda söyleyeyim dedim...
tam buğday ekmeğinide araştırıcam tatlım..

arkadaşım Milupanın dr ları tabiiki ağır olur onu yedirme milupa kullan diycek kendi markasının altında kalkıpta aa çok iyi etmişsin bizim markayı kullanmada sen yulafa devam et diycek değil bence ... milupanın yulafı olsaysı bu sefer senin kullandığın yulaf markası şöyle sen milupanınkini kullan o daha güvenilir derdi emin ol bence sen yulaf yedirmeye devam et hatyatım o söylenenlerede pek aldırma geçen hafta sağlık ocağına gittim ebeye sordum o bile yulafın faydalarını anlata anlata bitiremedi iyi bir tercih yapmışsın yulaf yedirerek dedi ve yulaf yiyen çocukların bağışıklık sistemi gelişiyor ve zamanla kolay hastalanmamaya başlıyorlar dedi benden söylemesi ben bir buçuk aydır yediriyorum ve faydasınada çookk inanıyorum hatta biz bile ailece yemeye başladık ben şahsen bu tür çevreden gelen laflarada kulak asmayı hiiçç düşünmüyorum tabbi bu benim kendşime ait bebeğim için şahsi fikrim senin tercihinede saygı duyuyorum oda senin kararın.. canın ..
Tam buğday unun faydasınıda netten araştırabilirsin tatlım...
Haa şimdi aklıma geldi sindirimi zor olan bir gıda insanı kabız yapar bağarsaklarını çalıştırmazki bir çok dr 6-7 aydan büyük bebeklere kabız olunca yulaf ezmesi ve ununu tavsiye ediyor sindirimi zor olsaydı barsakları çalıştırmazdı bence...

arkadaşım Milupanın dr ları tabiiki ağır olur onu yedirme milupa kullan diycek kendi markasının altında kalkıpta aa çok iyi etmişsin bizim markayı kullanmada sen yulafa devam et diycek değil bence ... milupanın yulafı olsaysı bu sefer senin kullandığın yulaf markası şöyle sen milupanınkini kullan o daha güvenilir derdi emin ol bence sen yulaf yedirmeye devam et hatyatım o söylenenlerede pek aldırma geçen hafta sağlık ocağına gittim ebeye sordum o bile yulafın faydalarını anlata anlata bitiremedi iyi bir tercih yapmışsın yulaf yedirerek dedi ve yulaf yiyen çocukların bağışıklık sistemi gelişiyor ve zamanla kolay hastalanmamaya başlıyorlar dedi benden söylemesi ben bir buçuk aydır yediriyorum ve faydasınada çookk inanıyorum hatta biz bile ailece yemeye başladık ben şahsen bu tür çevreden gelen laflarada kulak asmayı hiiçç düşünmüyorum tabbi bu benim kendşime ait bebeğim için şahsi fikrim senin tercihinede saygı duyuyorum oda senin kararın.. canın ..
Tam buğday unun faydasınıda netten araştırabilirsin tatlım...
Haa şimdi aklıma geldi sindirimi zor olan bir gıda insanı kabız yapar bağarsaklarını çalıştırmazki bir çok dr 6-7 aydan büyük bebeklere kabız olunca yulaf ezmesi ve ununu tavsiye ediyor sindirimi zor olsaydı barsakları çalıştırmazdı bence...

bende senin gibi düşündüm canım zaten..bugün de gamzeye yulaf çorbasını yapıcam çok sevdi yulafı haftada 2 kere veriyorum inş faydasını görürüz..buğday ununuda araştırcam gamze uyuyunca..

Sağlık Bakanlığı, tam buğday unundan yapılmış ekmek tüketiminin insan sağlığı için büyük önemi olduğunu bildirdi.

Türkiye’de en çok tüketilen ekmeğin sağlık açısından çok önemli olduğunu belirten Sağlık Bakanlığı, günlük enerjinin yüzde 44’ünün ekmekten sağlandığını açıkladı. Kişi başına günde 400 450 gram ekmek tüketilen Türkiye’de ekmeğin tüm besleyici özelliklerinden faydalanılması gerektiğini kaydeden Sağlık Bakanlığı, bu konuda bazı uyarıcı açıklamalarda bulundu. Bakanlığa ait internet sitesi aracılığıyla yapılan açıklamada, ekmeğin besin öğeleri içeriğinin buğdayın saflaştırılma durumuna göre değişkenlik

gösterdiği, besleyici değeri oldukça yüksek olan buğdayın öğütülme sırasında kepek ve öz kısmının ayrılmasının birçok besin öğesinde önemli kayıplara neden olduğu kaydedildi.

Özellikle düşük randımanlı unlardan yapılan ekmeklerde bu oranın daha da arttığını ifade eden Bakanlık açıklamasında, yapılan çalışmalarda tam buğday unu kullanılan ekmeğin kalsiyum içeriğinde yüzde117, çinkoda yüzde100, demirde yüzde 300, magnezyumda yüzde115, B1’de yüzde 45 55 ve B2’de yüzde100, B6’da yüzde110 195 ve niasinde yüzde 45 55 oranında artış gözlendiğinin belirlendiğini bildirdi.

Ekmeğin düşük randımanlı unlardan yapılmasının birçok beslenme ve sağlık sorununa zemin oluşturduğunu kaydeden Sağlık Bakanlığı açıklamasında, "Bu, özellikle vitamin ve mineral yetersizliğinin daha sık görüldüğü ve ekmek tüketiminin fazla olduğu sosyoekonomik gruplarda daha da önemlidir. Bunun yanında tarımsal üretimimizin ana maddesi buğdaydır ve tarımsal topraklarımızın büyük bölümünde buğday üretimi yapılmaktadır. Ülkelerin tarım ekonomilerinde stratejik önemi olduğu göz önünde tutulduğunda buğdayın

en ekonomik şekilde kullanılması gerektiği göz önünde tutulmalıdır" denildi.

Açıklamada tam buğday unundan yapılan ekmeğin sağlık açısından faydalarını da sıralayan Sağlık Bakanlığı açıklamasında şunlar ifade edildi:

"Tam buğday unundan yapılan ekmeğin; içerdiği biyoaktif bileşenler nedeni ile besleyici değeri daha yüksektir.

Bazı B grubu vitaminler, mineraller ve posa için iyi bir kaynaktır. Barsak fonksiyonlarının düzenlenmesinde, kan lipitlerinin kontrolünde, diyabette kan şekerinin kontrolünde önemli katkılar sağlamaktadır.
Bazı kanser türleri, kalp damar hastalıkları, yüksek tansiyon ve diyabet gibi kronik hastalıkların riskini azaltmaya yardımcıdır.
Ayrıca tam tahıl ürünleriyle alınan magnezyum glikoz kullanımını olumlu yönde etkilemekte, bunlarda bulunan E vitamini ve diğer antioksidanlar metabolik sendromun önlenmesine katkıda bulunmaktadırlar.

Tüm bu nedenler ve sağlık yararları göz önünde tutulduğunda alışveriş yaparken tam tahıl ürünlerinin tercih edilmesi ve tam tahıl ürünlerinin her gün hatta her öğün de tüketilmesi ve tam buğday unundan yapılmış olan ekmeklerin tüketilmesi önerilmektedir."

YULAF ÇORBASI
1tatlı kaşığı yulaf çeyrek kabak çeyrek havuç 1 çiçek brokoli çeyrek patates 1 çorba kaşığı bulgur 1 tatlı kaşığı zeytinyağı su
bulguru haşlayın içine yulafı ekleyin 7-8 dk pişirin bebek yiyemiyors blendırdan geçirin haşlanmış sebzeleri kaşıkla ezip tahıllı karışıma ekleyin zeytinyağınıda katarak karıştırıp bebeğe yedirin istenirse bu karışıma 1 tatlı kaşığı peynir lor yada yoğurtta eklenebilir

canım sağol valla...nekadarda yararlıymış daha yeni öğrendim bunları :kedi:
bende alcam en kısa sürede..dün baktım fırınlarda yoktu burada markete bakıcam yarın..

Evet Sevgicim en alttaki 500 gr olanını kullanıyorum şimdi 2 kutu daha aldım valla bizde yemeğe başladık gençleştiriyomuş baksana ....kaydirigubbakcemile3zemuszemuszemuszemus

bende yulaf çorbasını tereyağ ile yapıyorum gamze çok seviyo maşallah..bide yulaf süt yapar diye duymuştum tadını hiç beğenmedim ama sütle 1 kase yedim fakat bi değişiklik olmadı :KK43:

Elifcim eğer sütünün çoğalmasını istiyorsan her gün en az yarım demet dereotu ayva ve ısırgan otu yeee deneyen ve süt fışkıran birisi olarak şiddetle tavsiye ederim ilk 40 gün paso bunları yemiştim çünkü rüyalarıma bi,le girmeye başladı taaki sütüm geldi ve kurtuldum yemekten ama inan bana çok güzel süt yapıyor üçüde...

ayvayı hergün yiyiyorum çokta severim zaten ama bi değişiklik olmadı dereotu ve ısırgan otundan ise nefret ederim bi ara dereotu yiyecektim kusuyo gibi oldum mafoldumben

ısırgandan bende nefret ederim hele ayva boğazımda takılıerr kalır ama bebeklerin hatırına ben yaklaşık 40 50 gün yedim midem bulana bulana haşlanmış ısırgan sularını içtim öğüre öğüre bebeğimin hatırına ama şu anda Allah kesmesin çok güzel sütüm var maşallah..

aman maşallah...bende alayım o zaman yaa ısırgan otunu aktardan alırım heralde vardır haşlayıp suyunumu içicem? ne kadar sürede etkisini gösterir?

benim kızım 14 aylık hala emziriyorum ilk başta sütüm yetmedi diye aptamil verdim ama gerçekten bağışıklığını koruyor sonradan bebelac ile devam ettim şu anda bebelacın mamalarını çok seviyor sende beslenmene dikkat et kilo önemli değil eğer huzursuzsa uyumuyorsa mama ver benim yetmesine rağmen büyüklere uyup mama verdim zaten sütüm olmasaydı şu anda hala emziriyor olmazdım benim kzım ilk önce biboranla devam sütü alıyordu 5 aydan sonra biberon istemedi biberonun deliğini fazla delme küçük delikli al seni bırakmasın zaten 6 aydan sonra ek gıdaya geçince senide emer rahat edersin ama biberona alıştır benim kızım almıyor dedimya şu an bazen gece sütüm az oluyor doymayınca uyumuyor sende sütün yetmediği zaman verirsin

benim kızım 14 aylık hala emziriyorum ilk başta sütüm yetmedi diye aptamil verdim ama gerçekten bağışıklığını koruyor sonradan bebelac ile devam ettim şu anda bebelacın mamalarını çok seviyor sende beslenmene dikkat et kilo önemli değil eğer huzursuzsa uyumuyorsa mama ver benim yetmesine rağmen büyüklere uyup mama verdim zaten sütüm olmasaydı şu anda hala emziriyor olmazdım benim kzım ilk önce biboranla devam sütü alıyordu 5 aydan sonra biberon istemedi biberonun deliğini fazla delme küçük delikli al seni bırakmasın zaten 6 aydan sonra ek gıdaya geçince senide emer rahat edersin ama biberona alıştır benim kızım almıyor dedimya şu an bazen gece sütüm az oluyor doymayınca uyumuyor sende sütün yetmediği zaman verirsin

kızım 1 hafta sonra 8aylık olacak canım..ek gıda alıyo zaten 5aydan itibaren...
muhallebisinede sma mama katıyorum gece uyumadan ama 1 saat sonra uyanıyo açlığından değil yani huysuzluktan..
biberon hiç almadı alıştırma bardağıyla suyu içiyo emziğide bıraktı bemi emzik yapıyo...

X