kızlar çok fazla yumuta oluşmuş:(

sinem8484

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2007
1.032
27
slm kızlar bu konuyla ilgili yazılara baktım ama bulamadım malesef bugun doktor kontrolümüz vardı bu hafta yumurta toplancaktı ama tedaviyi yarıda kesebiliriz dedi doktorum çok fazla yumurta oluşmuş riske girmeye gerek yok dedi çok üzüldüm yaa test yaptı bitane onun sonucuna göre devam edicez veya yarıda kesicez okdadr iğneyi boşunamı vuruldum ben şimdi hem neden yapmıyo anlayamadımda risk nedir dedim yumruta çatlatma iğnesini vurduğumuzda hepsi birden çok fazla gelişir dedi sadece bukadar bişey anlayamdım aranızda böyle bişey yaşayan varmı ne yapmalıyım sizce

fazla yumurta oluşması durumunda dr.un dediği gibi olması gerekiyor canım çünkü değişik komplikasyonlar oluşabiliyormuş. bu konuda yazılar okumuştum.yumurtası fazla bayanlar yazmışlar; yumurta toplama işşleminden sonra enfeksiyon kapanlar, karnı şişenler, hatta bu yüzden acil hastaneye kaldırılanları okumuştum.bence de bu riske girmeye gerek yok. ama benim merak ettğim dr.un iğnelerin dozunu ultrason takipleriyle yumurtaların gelişimine bakarak ayarlamadımı? niye dozu düşürmediki acaba? tabi biz dr. değiliz, mutlaka onların bildiği bişey vardır da. hiç üzülme.dur bakalım testlerinin sonucu da bi çıksın inşallah yine kesmeye gerek kalmadan devam edersiniz.

slm kızlar bu konuyla ilgili yazılara baktım ama bulamadım malesef bugun doktor kontrolümüz vardı bu hafta yumurta toplancaktı ama tedaviyi yarıda kesebiliriz dedi doktorum çok fazla yumurta oluşmuş riske girmeye gerek yok dedi çok üzüldüm yaa test yaptı bitane onun sonucuna göre devam edicez veya yarıda kesicez okdadr iğneyi boşunamı vuruldum ben şimdi hem neden yapmıyo anlayamadımda risk nedir dedim yumruta çatlatma iğnesini vurduğumuzda hepsi birden çok fazla gelişir dedi sadece bukadar bişey anlayamdım aranızda böyle bişey yaşayan varmı ne yapmalıyım sizce

Canımcığım sanırım polikistik over hastasısın benim gibi Bende tedavim sırasında çok endişeleniyordum fazla yumurta oluşursa diye çok şükür bende olmadı ama nadirende olsa senin gibi fazla yumurtası oluşanlar oluyor OHSS adı verilen bu durumda kanda E2 ye bakarak +USG ile konulan teşhis gereği eğer tedaviyi kesmezlerse bu senin sağlığın için risk yaratabilir istersen googledan OHSS diye arattırıp bilgi edinebilirsin
Geçmiş olsunnnnnn:teselli:

canım cok fazla yumurtan oluşmuşsa polıkıstık oversındr cunku bende oyleyım bızlerde malesef bu rısk var sımdı doktorun hem yumurta sayına hem e2 kan tahlılıne hemde uktrason goruntulerıne gore buna karar verıcek cunku yarıda kesmeyıp tedavıye devam ederse buyuk rıskler olusuyor hem hemen panık yapma belkıde gerek bıle kalmıycak doktorlar bunu tum polıkıstık hastalarına önlem ıcın soyluyorlar pekı kac yumurtan oluşmus soyledımı

Geçmiş olsun.
Doktorun 2 günde bir çağırıp yumurtalarının gelişimini kontrol etmedi mi? Ona göre ilaç dozun azaltılabilirdi sanırım.

Bi kaç tane yumurta bile çatlarken bazen dayanılmaz sancılar yaşıyoruz.o kadar yumurta seni rahatsız etmese tedavin kesilmezdi muhakkak.

Üzülme demekki hayırlısı böyleymiş.Önemli olan hayırlı sağlıklı bir gebelik.Bu yolda biraz sabırlı olmak gerekiyor.Allah sabır versin canım.Tez zamandada hayırlı evlatlar inşallah.

canım cok fazla yumurtan oluşmuşsa polıkıstık oversındr cunku bende oyleyım bızlerde malesef bu rısk var sımdı doktorun hem yumurta sayına hem e2 kan tahlılıne hemde uktrason goruntulerıne gore buna karar verıcek cunku yarıda kesmeyıp tedavıye devam ederse buyuk rıskler olusuyor hem hemen panık yapma belkıde gerek bıle kalmıycak doktorlar bunu tum polıkıstık hastalarına önlem ıcın soyluyorlar pekı kac yumurtan oluşmus soyledımı

evetcanım polıkıstık overım bende ilaçları aslında hep düşük dozlarda kullandım ama yine 24'ten fazla yumurta oluşmuş 16 ve 17 mm çaplarındalar kan tahlili yarın belli olcak inşallah kesmeye gerek kalmaz maddi ve maneyi yıkılmak istemiyorum ama yineden hayırlısı tabiki

evetcanım polıkıstık overım bende ilaçları aslında hep düşük dozlarda kullandım ama yine 24'ten fazla yumurta oluşmuş 16 ve 17 mm çaplarındalar kan tahlili yarın belli olcak inşallah kesmeye gerek kalmaz maddi ve maneyi yıkılmak istemiyorum ama yineden hayırlısı tabiki

24 asırı bır sayı degıl tabı kan degerının kac cıkıcana baglı yenı farkettım sende bursadasın senın doktorun kım canım bende daha yenı tup bebek yaptırdım

kızlar şimdi googleden araştırdım gerçekten baya riski varmış ben inanamamıştım aman ne olcak haa 5 haa 10 demiştim ama öyle değilmiş riskleri çok fazlaymış zaten belirtilerinin hemen hemen hepsi var bende hayırlsı olsun buna inanaıyorum. tahlil sonucum yüksek çıkarsa kesicem tedaviyi bukadar riske girmeye gerek yok göz göre göre lades demedin bi anlamı yok

24 asırı bır sayı degıl tabı kan degerının kac cıkıcana baglı yenı farkettım sende bursadasın senın doktorun kım canım bende daha yenı tup bebek yaptırdım

sehercim jimere gidiyorum ben osman develioğlu. doktorum 5000 falan çıkar dedi buda yüksek bi rakammış o tedaviyi kesmekten yana riske girmeye gerek yok dedii ilk denenememizdede aynı şekilde kullanmıştım ilaçları ama bu sefer neden böyle oldu anlamadım sen nerde yaptırdın canım tüp bebeğinizi sende bursadanmısın

sehercim jimere gidiyorum ben osman develioğlu. doktorum 5000 falan çıkar dedi buda yüksek bi rakammış o tedaviyi kesmekten yana riske girmeye gerek yok dedii ilk denenememizdede aynı şekilde kullanmıştım ilaçları ama bu sefer neden böyle oldu anlamadım sen nerde yaptırdın canım tüp bebeğinizi sende bursadanmısın

canım benımde doktorum jımerde jale hanım ama jımerde tup bebek bolumu acılmadı dıye ben acıbademde yaptırdım şimdi yıne jale hanımla devam edıcem doktorun dogru söylemış 4000 den fazla olunca kesıyorlar tedavıyı belkı yakında jımerde karşılaşırız hangı semtte oturuyorsun bırde senın tup bebegı jımerdemı yapıyor osman hoca ben acımadı sanıyorum hala

cok sayida yumurta söz konusu oldugunda ohss riski cok fazla ve bu hic de hos bir sey degil... cok zor....

ayrica yumurta sayisi cok fazla oldugunda kalite de düsüyor... yani sans hemen hemen hic olmuyor... kalitesiz oldugu belli olan yumurtalara da islem uygulamak cok gereksiz maalesef :1no2:

ya kizlar burda bazi kan testlerinin adi baska mesele e2 ne oluyor (yani ne hormonu) ve kac cikmasi normal ...???

merhaba bende polikistiğim ve ilk tüp denememde 31 yumurta oluştu. hatta rapor aldım üç gün işe gidemedim. çok şişkinliğim vardı ama hormonlarım normal çıktı. embriyolar çok kaliteli olmadı ve başarısız bir sonuç aldı. ikinci denememde 42 yumurta olgunlaştı ve 40 tane yumurta toplandı ve 1. kalite 11 embriyo oluştu. doktorum yumurta gelişimi süresince iki günde bir ultrasona çağırdı. çünkü bende ohsss vardı. açıkçasıçok fazla rahatsızlık vermedi. yalnız yumurta toplama işleminden önce iki kez horon tahlili yaptı. ve sonucumu iki gün önce aldım pozitif. yumurta sayısı elbette etkilidir ama bu işler kısmet işi. umarım sende pozitif sonuç alırsın.

ya kizlar burda oyle 2 gunde bir ultrasona cagirmiyorlar yaa..normalmi bu sizcce benim gibi olan varmi??

X