kızlar çok acil yardım edin lütfennn.

derdanur

mevlam acısını gösterme
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2009
3.585
0
arkadaşlar ben şuan çok kötü diş ağrısı çekiyorum sabak doktora gittim gün verdi çekim için bayramdan sonrasına ama dayanamıycam ağrı kesici aldım ama hala geçmedi
adetim biteli bi hafta oluyo ama bebek olabilim diye şüpeleniyorum çünkü korunmuyoruz ve çok bebek istiyoruz aprol diye diş ağrısına iyi gelen bi hap var şimdi eşime aldırdım ama kullanmaya korkuyorum sizce bişey olabilirim kullansam bebek varsa bu kadar erken zarar veririmi lütfen yardım edin

canım ilaçlar bebeğe zarar verme açısından derece derecedir. Söylediğin ilaç tamamen masum bi ilaç değil. Aslında hiç bi ilaç masum değil. Ama dayanılmaz ağrın varsa parasetamol içen ilaçlar kullanmalısın. En masumu o. Gebelerde bile kullanılabiliyor.

Son adet tarihinden itibaren 31. Gün ile 71. Gün arası organ teşekkülünün meydana geldiği dönemdir ve teratrojen dönem olarak adlandırılır. Bu günler arasında bebekle meydana gelen olumsuz etkiler anomali ile sonuçlanabilir. Çok acil bir durum dışında bu devrede ilaç kullanılmamalıdır.

31. günden önce alınan ilaçlarda ya hep ya hiç kuralı geçerlidir. Yani ilaç ya embryoyu hiç etkilemez ya da bir düşüğe neden olur.

Gebelikte ilaç kullanımı-Dr.Alper Mumcu (www.mumcu.com) alıntı

yani tatlım korkmana gerek yok içmemeye çalış diycem ama ağrı çekiyorsun bana doktorum advil vermişti zor durumlarda bunu içebilirsin bitkisel bir ilaçmış tatlım iki tane bile içebilirsin demişti gebe bile olsan bi zararı olmaz demişti ama parolda çok ağır bir ağrı kesici değil ki gebelik varsa ya yeni oluşuyor yada oluşmak üzere çok fazla zararı olucağını sanmıyorum tatlım sen yinede dikkat et

çok teşekkür ederim kızlar ağrım hala şiddetle devam ediyo parol aldım şimdi işallah bişey olmaz ve ağrım geçer...

parol parasetamol grubu bi ilaç. gebelere ağrı kesici olarak sıklıkla tavsiye ediliyo. ama ağrın şiddetli,durmayan ve zonklayan nitelikteyse bi hekime başvurman,ağrı kesiciyle birlikte antibiyotikte kullanman gerekir canım

arladaşlar dün geceden beri bu diş ağrısı ile yaşıyorum ama ne çare hiç bişey dindirmiyo hala delice ağrıyo kafamı bile kaldıramıyorum az önce bi dişçiye gittim ama oda çekim yapmadı iltihap var dedi antibiyotikte vermedi adet dönemini bekle dedi çıldırıcam durmadan ağrı kesici alıyorum çaresiz

OYY OYYY o agrının nasıl oldugunu bılıyorum duvarlara vurmustum basımı ıltahap apse yapmıstı.Antıbıyotık kullanmadan ağrın geçmezz. çünkü yasadım bılıyorum dahada enfeksıyon ılerlemeden antıbıyotık nıye vermedıkı sana o dr:eek:lmaz:Adetıne ne kadar kaldıkı o kadar nasıl dayanıcaksın o ağrıyaaa...

bence kadın doğum druna danışıp antbyotik başla. bebek açısından daha az riskli ab.ler var

hemen bir kan testi yaptirsan hamileligin varsa ona gore kadin dogum doktoruna danissan, cok gecmis olsun dis agrisi da cok beterdir ama bence once hamile olup olmadigini kesinlestir. cok gecmis olsun.

haa pardon adetim biteli bir hafta olmus yazmissin, o donem gebelik olusmasi cok zor yumurtlamani takip ediyor musun? muhtemelen daha yumurtlamadin bile.

arladaşlar dün geceden beri bu diş ağrısı ile yaşıyorum ama ne çare hiç bişey dindirmiyo hala delice ağrıyo kafamı bile kaldıramıyorum az önce bi dişçiye gittim ama oda çekim yapmadı iltihap var dedi antibiyotikte vermedi adet dönemini bekle dedi çıldırıcam durmadan ağrı kesici alıyorum çaresiz

iyi de ortada tuhaf bir durum var, adetin daha bir hafta once bittiyse daha yumurtlamamissindir ve diger adeti beklersen ve calismalara devam edersen asil o zaman bebek olabilir. bu agrilari bosuna cekiyor olabilirsin ayrica iltihap Allah korusun baska dertler acar bence sen hemen jinekologa git o daha yumurtan olusup olusmadigini anlar, daha vaktin varsa tedavine baslarsin bu ay da bebek denemessin.

sağolun kızlar verdiğiniz bilgiler için bugün yine dişçiye gittim çünkü dün gece hiç uyumadım sabahı nasıl ettim bana sorun ama şimdi iyiyim Allaha şükür iltihap hapı ve ağrı kesici verdi bebek için çok erken daha yumurtlama olmamışdır dedi bakalım bi hafta sonra çekicek ayrıca bu çürük dişle hamile kalsan bile büütn dişlerini kaybedersin dedi şimdi çektiricem bakalım tekrar teşekkürler hepinize hayırlı ramazanlar....

X