Kızlar çok acil mama önerisi istiyorum

Cngz44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2023
474
208
33
30
9 kasımda 32 haftalık doğum yaptım 24 günlük yoğun bakım sürecinden sonra oğlum eve geldi ama ne yazıkki sütüm kesildi mama vermek zorunda kaldım hipp combiotik denedim belli süre sonra kabız oldu çatladı sma optipro denedim aynı sonra sma comfort kullandım o çok iyiydi uzun süre kullandık ama sonra oda birden kabız yaptı huzursuzluk yaptı çocukta çatladı ağlamaktan süt alerjisi dediler alerji mamalarının hepsini denedim ama geçmedi düzelmedi sonra doktora evolvia ac yi deneyelim mi dedim deneyin dedi aldık kakası düzeldi günde 3 kere falan güzelce kakasını yapıyordu kıvamı rengi güzeldi bir hafta böyle gitti ama bir hafta sonra birden kabız oldu aptamil proseyneo 1 verdi doktor iki gün kullandım hep kustu aptamil comformil önerdi onuda içerken kasılarak içti ağla ağla çatladı kustu ben ne yapacağımı şaşırdım bana yardımcı olurmusunuz bağırsak düzenleyici kullanıyorum d vitamini kullanıyorum düzenli olarak başka ilacımız yok çok üzülüyorum oğluma çok 1.5 kg ma düşmüştü doğduğunda şuan 5 kg ama son 1 haftadır kilo alamadı çocuğum

Öncelikle kilosu gayet iyi. Kilosunu hiç kafana takma. Benim kızım 4 aylıkken 4900 du. Ama gene bile sağlıklı diyorlardı yani.. ara ara kabız olması da normal aslında. Prematürelerde hele kabızlık cok olur. Ben de kızımı neredeyse hep mamayla büyüttüm ama zaman zaman kabız olurdu yani. Fazla yer, simdiremez. Az hareket eder. Olur yani. Şu mamayla asla hiçbir zaman kabız olmayacak gibi bir durum yok malesef. Neredeyse hepsini de denemişsin zaten. Bence yarayan mamalardan biriyle devam et. Arada olan kabızlıklarda da doktoruna da sor. Gliserin kansuk var. Onu kullan. Yoğun bakım servislerinde prematürelere de onunla yaptırıyorlar

Bu kadar çok mamanın dokunması bana normal gelmedi. Süt alerjisi olan bebeğin raporlu mama kullanması gerekiyor çünkü bizim dışardan aldıklarımızda hep süt bileşeni var. 40 gün kadar olmuş doğalı kabızlık dediğiniz en az 10 gün kaka yapmama ve katı kıvamlı yapmak anlamına geliyor bence kabızlık anlayışınız farklı. Evet zorlanabilir o durumda da zeytinyağı koyun mamalarına günde 2-3 defa. Zor yapmak başka ama hem alerji hem kabız bu tablo bana sıkıntılı geldi başka doktora görünün derim.

Mamaya rapor çıkarması için yaraması gerekiyor yaramayan mama rapor çıkartamazdım tüm alerji mamaları ı doktorum verdi hepsini belli aralıklarla kullandım sürekli bağırsak guruldaması yeşil kaka sümüksü kıvam ve kıvranıp durdu normal mamaya geçtiğimde aptamil hariç diğerlerinde kusmadı özellikle evolvia ac de hiç kusma olmadı gayette güzeldi sevdi ama kabız oldu makatı kıp kırmızı oldu çatladı ağlamaktan zaten sıkıntılı doğdu plesanta dekolmanı oldu nabız yoktu doğduğunda o yüzden çokta zorlamak istemiyorum çocuğu 10 gün kabızlık not al diyorsunuz ama benim oğlum ikinci gününde kollarımda bayılıyor kabız olunca çıldırıyorum ben

Çok iştahlı çocuk maşaAllah mesela 120 ml yapıyorum içiyor bitiriyor avolvia ac yi iki saat sonra tekrar istiyor vermemek için direniyorum ama çıldırıyor ellerini ağzına şap şap alıyor bas bas bağırıyor çok isitor veriyorum hemen içiyor bitiriyor uyuyor 1 hafta çok güzeldi ama sonra basıl kabız oldu anlamadım ikinci kabız oluşu bi eve ilk geldiği zaman olmuştu 2 3 ay önce birde iki gündür böyle zaten çok edepsiz birşey dokunsam yaygarayı kopartıyor bu mama işini napıcağımı şaşırdım ben evolvia Ac iyi geldi diye gittim birde koli koli aldım evde duruyor hepsi

2.gündr bayılacak duruma geliyorsa neden mama arıyorsunuz ki? Makatında darlık olabilir enfeksiyon olabilir. 24 gün küvez süresini düşünce kalıyor 15 gün 15 günde bu çocuk için 6-7 kez kabız oldu diyorsunuz kabız bu değil işte. Başka doktora gidin benim kızım da prematüre bu tarz sorunları olabiliyor ama bayılıyor çatlıyorsa sorun mama değildir üzgünüm. Kızım doğalı 10 aydan fazla oldu 3 ay yoğun bakımdaydı 7aydır evde ben bakıyorum evet kabız olduğu zamanlar oldu ama bayılmadı. O başka bir şey çünkü.

Kim 6 7 kez kabız oldu dedi bana gösterirmisiniz ?

Pardonda ben özel kilinikte evladımın hep muayenesini yaptırdım kaka testi idrar kan ultrason doktor başka sorununun olmadığını söyledi ve yoktaok şükür mamadan kaynaklı durum gezmediğim doktor kilinim kalmadı benim lütfen bilip bilmeden kötü tarzta yorum yapmayın sanki ben annelik yapamıyormuşum gibi ben evladım için herşeyi yapıyorum haftanın 3 günü gittiğimide bilirim doktor makatına da bakıldı hiç birşey yok bir tek eve ilk geldiği zaman kabız oldj 2 3 ay once birde şiimdi

Kabızlık değilde sizin bebeğiniz gaz sıkıntısı yaşıyor olabilir mi?
Çünkü gazı olan bebeklerde sürekli emmek ister, emdikçe gazı artar ve çok aglar kıvranır.
Ben yazan arkadasın yorumuna katılıyorum kabızlık sizin anlattıgınız gibi olmuyor bence de.

Kim 6 7 kez kabız oldu dedi bana gösterirmisiniz ?
Hipp combiotik kabız yapmış
Smaoptipro kabız yapmış
Sma comfort kabız yapmış
Alerji mamaları kabız yapmış
Evolvia aç kabız yapmış
Ay pardon aptamilin iki maması kabız yapmamış kusmuş :)

Kakasını yapamıyor makatı kıpkırmızı ıkınıyor sürekli alttanda üstten de çok güzel gaz çıkartıyor patır patır hemde doktor lavman yapt keçi pisliği gibi tane tane geldi hemen kabız olmuş çocuk dedi her testide normal ultrasonda normal röntgen çekilde normal gaz aıkışması falan çok iç organlarda birşey yok makatımda bir sorun yok

Bu arada bende ikiz prematüre annesiyim. 38gün kaldı bebeklerim küvezde. Kabızlık hiç yaşamadık ama zor, ağlayarak, ıkınarak yapma yasıyoruz hala. Ama kabız değiller.
Bizim gaz sıkıntımız aşırı fazla bu yazdığınız belirtileri gazdan dolayı yasıyoruz. Zaten prematüre doğan bebeklerin en büyğk problemlerinden biridir

Bin maşallah kuzucuğa… kuzu seninki çok yediğinden oluyor kabız. Ne versen gene olur ara ara o. Yapacak bir sey yok kuzucuğa. O kadar yiyişin, elbet çıkışı olacak :)) sen mamalarına biraz zeytinyağı kat annesi. Verirken öyle ver. Ve de baktın kakaya çıkmıyor. Ama hala çok yiyor. Mamayı bir tık az koyup, mamayı bir tık fazla koy. Hazmını kolaylaştırsın. Ama bence sen elindeki mamaları ver ona. Ne onları ziyan et. Ne de başka bir marka dene. Hep marka değiştirmek de iyi değil bakma. Bir de o kadar yiyen bebek o kadarlık kabız olur arada. Normaldir. Masajları arttır, bacak hareketlerini yaptır. Mamasına zeytinyağı kat. Ben 1 çay kaşığı rezene katardım o da çok iyi gelirdi kakasına, gazına. Normalde emziren anneler kendileri de içer. Rahatlatsın bebeği diye. Bence bunları bir dene.. poposuna kulak çöpünün ucuyla zeytin yağı sür. Ordaki kayganlık da rahatlatıyor bebişleri. Benim bebek yoğun bakım hemşiresi bir arkadaşım vardı o yenidoğanken hep öyle kulak çöpüyle hafif hafif dürte dürte yaptırırdı kendi bebeğine de. Ben de bazen yaptırdım kendi kızıma… bence mama falan değiştirmene hiç gerek yok annesi

Hipp combiotik kabız yapmış
Smaoptipro kabız yapmış
Sma comfort kabız yapmış
Alerji mamaları kabız yapmış
Evolvia aç kabız yapmış
Ay pardon aptamilin iki maması

Bunlar doktorun kabız oldğu için önerdiği mamalar ve hepsini denedim günlerce kabızlığı düzelmedi normale dönüp tekrar kabız olmadı yani doktor sürekli sadece evolviada verir vermez kakasını yaptı bir haftada gayet normaldi bir hafta sonra kabız oldu

Ben sizin anneliğinizi nerden bileyim ?
Anneliğinize yorum yapmadım anlattığınız tabloda bebek kabız değil başka bir sıkıntısı var diyorum sadece. Kabız değilse niye kabızlık yapıyor yazıyorsunuz ?
Denemediğiniz sadece bebelac mama kalmış onu da deneyin madem. Bu kadar tüm mamalara tepki veriyorsa gaz olabilir hazımsızlık olabilir 2 saatte bir 120 mama içiyor daha 15 günlük bebek fazla geliyor olabilir. Olumsuz yorum yapmayın olumsuz yorum yapmayın olanı söylüyorum size hakaret ettiğim yok benim. Ben de burda birçok konu açtım prematüre evladım için herşeyi elbette bilemeyiz ama böyle aksi olmanıza gerek yok.

Tamamdkr çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için ben evolvia ac ye devam edeyim o zaman yine

Hanımefendi ben yazdıklarınızı aynen yazmaktan başka bir şey yapmadım. Diyorsunuz ki iyiydi düzelmişti tekrar kabız oldu. Neden uyduruyormuşum gibi konuşuyorsunuz ?
Zeytinyağı kullanın mamadan sonra biraz su verin anne sütü almıyorsa çözümü bunlar olabilir mamayla alakalı değil sorun

15 gülük değil 41 günlük Bebeğim 32+6 da doğum yaptım 9 kasımda ben lütfen bilmeden 15 günlük falan demeyin fazlada geldiğini düşünmüyorum doktorada söyledim ben o da fazla geldiğini düşünmüyor başka rahatsızlığıda yok herşeyini bakıldı oğlumun teşekkürler iyi günler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…