İKimizde aynı aldık ama onunkine bişe yok çiçekleri üstünde benmki çok kötü oldu nasıl düzeltebilirim bu durumu bebegim yeni doğdugu için doğalgazı çok açmıştık bilemedik nasıl kullanılacagını çiçekleri de yanar diye düşünmedim çok üzülüyorum onlarda bir canlı onları öyle kötü olsunlar diye almadım .Cok sicakta kaliyorsa olur veya sicak odadan soguk odaya koyarsaniz ayni sekilde soka ugrayip olur.
Komsunun ciceklerine gelince son baharda havalar iyice sogumadan eve aldiysa soka ugramamistir. Yeterince isik alabiliyor mu bu da onemlidir.
İ
İKimizde aynı aldık ama onunkine bişe yok çiçekleri üstünde benmki çok kötü oldu nasıl düzeltebilirim bu durumu bebegim yeni doğdugu için doğalgazı çok açmıştık bilemedik nasıl kullanılacagını çiçekleri de yanar diye düşünmedim çok üzülüyorum onlarda bir canlı onları öyle kötü olsunlar diye almadım .
Boş odada duruyor sıcak degil orası mersin tarsusta oturuyoruz çok soguk değil burası . Birde çiçegi suluyorum haftada 1 sulanması gerekiyor diye biliyorum ama dibi hep ıslak hiç kurumuyor. Tamamen kuruması gerekiyor bakımında ama haftada 1 de sulayın diyor nası oluyor anlamadım tamamen suyunu çekmesini beklemelimiyim sizce ? Birde o çıplak bölgeleri budasam düzelirmi ?
Kışın dışarda sogukta çiçek açmaz ama öyle diyorlar çiçek açıyormu ?Bu soğuk çiçeği annem balkonda tutuyor
Hm keşke dışarda bırkasaydın yenidünyaya bişe olacagını pek zannetmiyorum.Bu tür çiçek bakmadim ama bildiğim bitkiler iklim degisikliklerine çok duyarlı.
Bizlerin balkondan odaya almamız yada odada köşeden peteklere yakın yere almamiz bile ani ısı değişimine neden oluyor.
Ben çekirdekten yeni dünya yetistirmeye calistim büyüdü de yalnız havalar soğuyunca balkondan odaya aldım maalesef üzerine kar düşerken sıkıntı olmayan bitki odada kurudu.
Yazın açar ama ağaç gibi görsen çok büyükKışın dışarda sogukta çiçek açmaz ama öyle diyorlar çiçek açıyormu ?
Hım sence balkonamı koymalıyım bizim buralar çok soguk değil içerden dıiarıya çıkarsa iyice ölürmü ki ?Yazın açar ama ağaç gibi görsen çok büyük
Çiçeklerin açtıgı dallar kel olmuştu hafif açar gibi oldu ama kellik var o dalları kesip diksem bitermi ? Saksıları ı yeni değiştirdik.Herhangi bir böcek veya beyaz un gibi bitler yok ise eğer,bir de toprağını koklayın küf kokmuyor ise toprak kuruyana kadar bekleyin korkmayın susuzluktan ölmez suyu sevmiyor,ev içinde sıcakta ve havasızlıkta büyümüyor ,kapalı ısıtmasız balkonunuz yoksa bıraktığınız boş odada ama mutlaka ışık ve hava alacak şekilde ve toprağı hep takır takır çok kuruyunca sulayacağınız şekilde kalsın.Budayabilirsiniz.Çok arsızdır.Kopan veya kestiğiniz yaprakları sadece hemen toprağa batırın onlar da köklenir.Aslında bi yere koyup unutsanız 15 ün su da vermeseniz sıcak ve karanlık olmadığı sürece o kendi kendine ağaç gibi olur o kadar dayanıklı bir bitki.
Yapraktan bile ürediği için dalı da önce biraz suda köklendirip dikerseniz tutar ama dallar sonra çiçek kendine gelince düzelecektir .Çiçeklerin açtıgı dallar kel olmuştu hafif açar gibi oldu ama kellik var o dalları kesip diksem bitermi ? Saksıları ı yeni değiştirdik.
Anladım sallarındaki küçük küçük yapraklar daha sonra büyüyecek sanırıöYapraktan bile ürediği için dalı da önce biraz suda köklendirip dikerseniz tutar ama dallar sonra çiçek kendine gelince düzelecektir .
Ağaç gibi olacak bölüp çoğaltmaktan nereye koyacağınızı şaşıracaksınız :) Yeter ki bi zararlı dadanmasın hiçbişey olmazAnladım sallarındaki küçük küçük yapraklar daha sonra büyüyecek sanırıö