• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar çeyiz sermek dügünden kaç gün önce yapılır yada illa yapılması şartmı?

HEJELEN

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2013
195
58
123
başlıkta belirtigim gibi çeyiz serme olayı hakkında bir bilgim yok çevremdede saglıklı cevplar alamıyorum açıkcası herkez bişey sölüyo
çeyiz serme olayı nezman olur yada sermek illa şartmı bu konuda bana yardımcı olcak bayanlar cevaplarınızı bekliyorum şimdiden tesekkürlerimi sunarım..

canım çeyiz serme olayı yöreden yöreye değişiyor ben trabzondayım ve burada öyle bir adet yok.. tüm çeyizimi evime yerleşeceğim zaman yerleştireceğim çok merak eden olursa evimi tamamladıktan sonra gelip bakar ;)

vala öyle bır adet kalmadı artık önceden düğüne yakın gidip kendı evını yerlestırırsınnn çeyiz falan kalmaz ıkı hafta falan kala düğüne..ha olurda mısafırler hedıye getırırse onuda düğünden sonra musaıt olunca goturursun evıne nolcakk....ama heryerın adetı farklı tabıı...ama serme bence onunla ugrasana kadar düğüne yakın gıt evını yerlestır mıs gıbı :16:

Bizim buralarda yaygın bir adet ama ben istemedim, hatta kimse sormadı bile.

Laf arasında benim daha girmediğim eve kimseyi sokmam demiştim:9: Böylece herkes beynini hazırladı çeyiz serme olmayacağına.

Benim fikrimce çok gereksiz, herkes kendine bir eğlence arıyor, düğün stresi yaşayan geline bir yük daha çıkıyor., başka da bir şey değil.

çok tesekkür ederim bayanlar cevaplarınız için sonunda düzgün cevaplar alabildim istemiyodum zaten böle bir olayı dügün stresinden
bide geliceklere aldıklarımımı göstercem saçmalık vede çaydı şuydu buydu ortam yapcaklar :D tesekkür ederim

ben de çeyiz sereceğim inşallah. annem ilk kızıyım onunda içinde böğle bir heves vardı bende istedim olacak. kendi evimde değil annemin evine bir oda ya sereceğiz (başka şehre gideceğim için) sana kalmış nasıl uygun olursan artık. benimki çeyizden bir gün önce serilecek kınadan bir gün önce bakılacak.
mesala;
pazartesi aileden yakınlarla çehiz sereceğiz
salı boşluk annem ertesi gün için yemek hazırlığında olacak (aile biraz kalabalık ve bundan dolayı benimkinde de her kafadan bir ses geliyor ama annemle hiç taviz vermiyoruz.)
çarşamba çeyize bakma
perşembe kına
cuma düğün
eskiden yakın çevremden bir haftada serende vardı daha ağır oluyor tabi. sen ön hazırlığını yaparsan. birgün de biter sermek. hadi kolay gelsin mutluluklar.

Son düzenleme:
bizim yörede de varr kız evi gider gelinin çeyizlerini evine sererlerr..ben kendi ilçemde ev kurmuyorum o yüzden öle bi şeyim olmadı. kimsede demedi bende istemem zaten...gönlümce kimse karışmadı kafama göre yerleştirdiimm evimii ..hiç sevmem çeyiz serme mevzusunu daaa..

ben de çeyiz sereceğim inşallah. Annem ilk kızıyım onunda içinde böğle bir heves vardı bende istedim olacak. Kendi evimde değil annemin evine bir oda ya sereceğiz (başka şehre gideceğim için) sana kalmış nasıl uygun olursan artık. Benimki çeyizden bir gün önce serilecek kınadan bir gün önce bakılacak.
Mesala;
pazartesi aileden yakınlarla çehiz sereceğiz
salı boşluk annem ertesi gün için yemek hazırlığında olacak (aile biraz kalabalık ve bundan dolayı benimkinde de her kafadan bir ses geliyor ama annemle hiç taviz vermiyoruz.)
çarşamba çeyize bakma
perşembe kına
cuma düğün
eskiden yakın çevremden bir haftada serende vardı daha ağır oluyor tabi. Sen ön hazırlığını yaparsan. Birgün de biter sermek. Hadi kolay gelsin mutluluklar.

aslında bende annemin bitane kızıyım ama aşırı stresten çeyiz serme olayını gözüm görmüyo açıkçası oyüzden sıcakta bakmıyom vede yapmıcam buarada az kalmış seninde dügününe mutluluklar dilerim bende hayırlısıyla en güzel günler sizede nasip olsun ..

bizim yörede de varr kız evi gider gelinin çeyizlerini evine sererlerr..ben kendi ilçemde ev kurmuyorum o yüzden öle bi şeyim olmadı. kimsede demedi bende istemem zaten...gönlümce kimse karışmadı kafama göre yerleştirdiimm evimii ..hiç sevmem çeyiz serme mevzusunu daaa..

seninle aynı fikirdeyiz bana kimse karışmasın ben istedigim gibi yapmak istiyorum ama illa karışanlar bulaşanlar olucak sanki onların dügünü istegi bende sevmiyom çeyiz serme konusunu one öle benim alıp almadıgımamı bakcaklar bide şuyu var buyu yok diye arkamdan konuşcaklar :S

Oof.. En kıl kaptığım adettir. Bizde düğünden bile daha çok önem verirler yahu.. Genci ,yaşlısı, moderni, bilmemesi falan ayırt etmeksizin bayılırlar..
Davul falan bile gelir.. :/
2 hafta önce serilir..
Bi sürü kadın,akrabalar ama işte çok yani, gereksiz.. Herkes bızıklar bir yerleri.

Ben istemiyorum, annem ve ben, belki belki teyzem o da belki. Erkek tarafı zaten girmez..
2 hafta bakılınca uzun gibi, çünkü gitgeller başlıyor, millet gezdiriyorsun bir de işin yok gibi..
Son hafta idealdir bence..
Düğün koşturmacası var zaten, aa dur evini göreyim diyenler olacaktır ay çok işim var sonra buyrun gelin falan deyip kaçabilirsin..
Bizde kaçılmaz da..
Erken sermek biraz kötü ve 2 hafta erken oluyor.. :50:

Oof.. En kıl kaptığım adettir. Bizde düğünden bile daha çok önem verirler yahu.. Genci ,yaşlısı, moderni, bilmemesi falan ayırt etmeksizin bayılırlar..
Davul falan bile gelir.. :/
2 hafta önce serilir..
Bi sürü kadın,akrabalar ama işte çok yani, gereksiz.. Herkes bızıklar bir yerleri.

Ben istemiyorum, annem ve ben, belki belki teyzem o da belki. Erkek tarafı zaten girmez..
2 hafta bakılınca uzun gibi, çünkü gitgeller başlıyor, millet gezdiriyorsun bir de işin yok gibi..
Son hafta idealdir bence..
Düğün koşturmacası var zaten, aa dur evini göreyim diyenler olacaktır ay çok işim var sonra buyrun gelin falan deyip kaçabilirsin..
Bizde kaçılmaz da..
Erken sermek biraz kötü ve 2 hafta erken oluyor.. :50:
2 hafta öncesindenmi seriliyo vede davul falan sizinki baya meşakatliymiş ya :S zor oluyo sonuçta hem serceksin hem gelenleri karşılıcaksın hem sonra şunu niye almadın diyenler çıkıcak ne degişik bir adettir anlamadım gitti ha birde şuan aldıgım en saçma şey sandıkkk ne işime yarıcak hala merak konusundayım ve 140 tlye aldım napcam bunu ve yer konusundada sıkıntı çekmekten korkuyom :S

2 hafta öncesindenmi seriliyo vede davul falan sizinki baya meşakatliymiş ya :S zor oluyo sonuçta hem serceksin hem gelenleri karşılıcaksın hem sonra şunu niye almadın diyenler çıkıcak ne degişik bir adettir anlamadım gitti ha birde şuan aldıgım en saçma şey sandıkkk ne işime yarıcak hala merak konusundayım ve 140 tlye aldım napcam bunu ve yer konusundada sıkıntı çekmekten korkuyom :S

Aynen bizimki biraz uğraştırıcı... :/
Sandıktan bende hoşlanmıyorum..
Bi daha koyacak yer bulunmuyo,odanın dekorasyonuna da uymuyor..
En iyisi hurçlarla taşımak.. En kral hurç 10 lira o da en en büyükleri, yorganlıklar.. Evi yerleştirince de at gitsin.. Sandık falan sonrasında külfet oluyor.. :(

başlıkta belirtigim gibi çeyiz serme olayı hakkında bir bilgim yok çevremdede saglıklı cevplar alamıyorum açıkcası herkez bişey sölüyo
çeyiz serme olayı nezman olur yada sermek illa şartmı bu konuda bana yardımcı olcak bayanlar cevaplarınızı bekliyorum şimdiden tesekkürlerimi sunarım..

tatlım biz 10 gün önce yaptık çeyiz serme olayını ama çeyiz sermeden ziyade ev yerleştirme oldu bizimkisi :21:
yani kamyona yükledik benim çeyizi erkekler yukarı çıkardı kadınlar el birliği ile kafalarına göre yerleştirdiler sağolsunlar :40:
serilmesine gerek kalmadı zaten hurçları kutuları açarken donlarımızın desenine kadar hepsini gördüler :52:
olsun çok eğlenceliydi, kendinin bile unuttuğu şeyler çıkıyor kutulardan.
eski adetlere takılma hayatı kendine zorlaştırma derim. koltuklara dantelleri örtüleri havluları sermeler filan. sonra herkes gidince onları tek başına kafana göre yerleştirmen belki daha kolayına gelebilir ama o açıdan da düşünebilirsin. çünkü ben 1 ay neyin nerede olduğunu aradım.

Aynen bizimki biraz uğraştırıcı... :/
Sandıktan bende hoşlanmıyorum..
Bi daha koyacak yer bulunmuyo,odanın dekorasyonuna da uymuyor..
En iyisi hurçlarla taşımak.. En kral hurç 10 lira o da en en büyükleri, yorganlıklar.. Evi yerleştirince de at gitsin.. Sandık falan sonrasında külfet oluyor.. :(

dogru haklsın aslında onu düşünememişim baya yardımıcı olcak bi konumda yinede bakarım lazım olursa düşünebilirim tesekkürler :))

tatlım biz 10 gün önce yaptık çeyiz serme olayını ama çeyiz sermeden ziyade ev yerleştirme oldu bizimkisi :21:
yani kamyona yükledik benim çeyizi erkekler yukarı çıkardı kadınlar el birliği ile kafalarına göre yerleştirdiler sağolsunlar :40:
serilmesine gerek kalmadı zaten hurçları kutuları açarken donlarımızın desenine kadar hepsini gördüler :52:
olsun çok eğlenceliydi, kendinin bile unuttuğu şeyler çıkıyor kutulardan.
eski adetlere takılma hayatı kendine zorlaştırma derim. koltuklara dantelleri örtüleri havluları sermeler filan. sonra herkes gidince onları tek başına kafana göre yerleştirmen belki daha kolayına gelebilir ama o açıdan da düşünebilirsin. çünkü ben 1 ay neyin nerede olduğunu aradım.

bencede kendime zorluk çıkarmamak için daha bir özveride bulunmam gerkiyo zaten stres heyecan karışıyo ve günler yaklaştıkça daha bir garip oluyorum :) vede dantelleri örtüleri çok sevmem sadelikten yana biriyim eşim olcak kişide öle ev yerleştirmesinden sonra ben bidaha degişcegimi sanıyorum :D düzenim için tesekkür ederim yorumunuz için

bencede kendime zorluk çıkarmamak için daha bir özveride bulunmam gerkiyo zaten stres heyecan karışıyo ve günler yaklaştıkça daha bir garip oluyorum :) vede dantelleri örtüleri çok sevmem sadelikten yana biriyim eşim olcak kişide öle ev yerleştirmesinden sonra ben bidaha degişcegimi sanıyorum :D düzenim için tesekkür ederim yorumunuz için

rica ederim ne demek :1: her zaman yardım ve desteğe hazırım. bugünler çok güzel günler. tadını çıkarın küçük şeyleri görmezden gelin. sonsuz mutluluklar dilerim. :nazar:

aslında bende annemin bitane kızıyım ama aşırı stresten çeyiz serme olayını gözüm görmüyo açıkçası oyüzden sıcakta bakmıyom vede yapmıcam buarada az kalmış seninde dügününe mutluluklar dilerim bende hayırlısıyla en güzel günler sizede nasip olsun ..

sağol canım mutluluklar tüm gelinler için inşallah..

aslında düğün yaklaştıkça beni de bir stres sardı ki. nasıl olcak napcam bilmiyorum. keşke hiç bir detay olmasa gözümü açsam evimdeyim. sabır versin rabbim tüm gelinlere..

Son düzenleme:
sağol canım mutluluklar tüm gelinler için inşallah..

aslında düğün yaklaştıkça beni de bir stres sardı ki. nasıl olcak napcam bilmiyorum. keşke hiç bir detay olmasa gözümü açsam evimdeyim. sabır versin rabbim tüm gelinlere..

o hissettigin bendede var canım ya elim ayagım birbirine girdi herşey için acele etmeye başladık ailelerde üstümüze dahada gelmeye başladı neler neler bende hemen olsun ogün gelsin gelinligimi giyip sevdigimle dügünümüze gidelim diye can atıyorum :Dkarmaşık duygular bendede var yani :)

o hissettigin bendede var canım ya elim ayagım birbirine girdi herşey için acele etmeye başladık ailelerde üstümüze dahada gelmeye başladı neler neler bende hemen olsun ogün gelsin gelinligimi giyip sevdigimle dügünümüze gidelim diye can atıyorum :Dkarmaşık duygular bendede var yani :)

ben stresliyim ve nişanlımada çektiriyorum galiba. ya da gerçekten beni anlamıyor. çok gerginim. ne güzel düğüne 2 yıl vardı nerden bitti bu zaman ne güzeldi ya beklemek:52:

Son düzenleme:
Back