Kontakt Lens Kızlar bu sorun sizde de var mı? Lensi çıkardıktan sonra oh be dünya varmış diyorum:(

Hamilton

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2011
90
0
bu sizede oluyormu yoksa sadece bana mı oluyor.lensi çıkardığımda daha net bi görüş elde ediyorum.lens varkende iyi görebiliyorum ama lensi çıkardığımda çok daha farklı oluyor oh be diyorum.sizede oluyormu bu? lütfen yorum yazarsanız renklimi şeffafmı taktığınızıda belirtin kızlar

Son düzenleme:
seffaf takıyorum numaralı lens takmak ıskence sabh hazırlanıyorum ve ooff daha lens takıcam dıyorum lens takmam buyuk ıs oluyor yanı. aaslında 30 sn takıyorum ama . lens takmıssam işim bıtmıs hazırlnmısım gıbı oluyor

evet canım onda haklısın lens takınca bende öyle diyorum.ama benim burda demek istediğim hani eve gelince gün sonunda lensi çıkarırkenki durumu soruyordum.görüş kalitesini yani

Lensi cikardiginda görüsün duzeliyorsa renkli lens takiyorsun demektir , renkli lenslerin pupil alani bos cevresi yani iris kismi boyanmistir o yuzden sise dibinden bakiyor gibi etrafi bugunu görmen gayet normal uzun sure renkli lens kullananlar artik bu gorusu fark etmezler bile göz bu görüse alisir cünki... kontak lensler gözyasi ile nemli kalirlar gözyasinin büyük kismini emiyor gözlerin kuruyor ve yoruluyor gün icinde 2-3 kez 1er damla suni gözyasi kullanirsan(eczanelerde satilir) bu sorun ortadan kalkar (daha fazla kullanilmaz sunigözyasi cunki aliskanlik yapar).

Lensler korneaya hafif baski yaptigi ve gözyasini emdigi icin gözlerin kuru oluyor ve ciddi bir yorgunluk veriyordur gözlerine.

Seffaf yada renkli lensi kuralina uygun kullanmazsan faydasindan cok zararini gorebilirsin, gunluk 8-10saatten fazla takilmaz gun icinde bilgisayar ekrani yada cok sicak ortamlarda bulunmak zorundaysan 1-2 damla suni goz yasi destegi gerektirebilir, her gun mutlaka temizlenmesi gerekir her gun icinde bekledigi solisyonun tazelenmesi gerekir (ve kesinlikle uyurken kullanilmaz! buna uygun1-2firmanin urunu var ama onlar bile mecbur kalmadan kullanmayin diye uyariyor)ve kucuk bir tavsiye uyanir uyanmaz lens takilmaz en az yarim saat gözün isiga alismasi gerekir göz uyandiginda cok hassas olur cunki. Eger lens kullanirken makyajini dagitmadan tek hamlede takabiliyorsan makyajdan sonra takman evden cikmadan hemen once takarsan eziyeti azalir.

Gözlerini kurumus ve cok yorgun hissedersen de kendini biraz zorla sunide olsa esnemeye calis 3-5kez esneyince otomatik insan esniyor zaten :) esneme gözleri yasartir nemlenen lensin bir kac saat daha seni rahat birakir

Son düzenleme:
baslarda dkkt edydm bu dedklernee .. ama snra pek sallamamay basldm yaaa ama göz dereclrm manyak ilerlicek gbii..
lense alıncada gözlge dönemiosun

Evet bende de oluyor. Lensim numaralı ama çıkarında gözüm rahatlıyor hava aldığını hissediyorum

ben şeffaf kullanıyorum,görüntü kalitesi düzelmiyor fakat gözde bi rahatlama oluyo, fazlalıktan kurtulmuş gibi yani :))

bende de bi rahatlama oluyor ya özellikle lensle fazla pc ye baktıgımda gözlerim cok kötü oluyor.. ama normalde pek rahatsızlık vermıyo bende o dedıgın cogunlukla lensın zamanını uzattıgımda oluyo ya mesela 1aylık lensım var ben onu bazen 1hafta 10gün uzatıyorum işte o zaman o dedigin oluyo bende canım...

bak şoktayım diye bi topik açtım orda arkadaş süresi geçen lensi kaç sene kullandı hemde temizlemiyor sadece suyunu değişiyor ve lensini selpakla çıkartıyor

canim oksijen gecirgenligi az bir lens kullaniyor olabilirsin, % bilmem ne kadar , onun bir orani var, bi arastir istersen ..

oksijen geçirgenliğini bilmiyorum ama hangisini taktıysam aynı.bi çok markanın denedim

gozlerine baktir o halde, goz capina kucuk lensler kullaniyor olabilirsin, alerji yapmis olabilir , rahatsizligin o derece buyukse..

Malesef bir cok insan suresi gecmis lensleri kullanmaya devam ediyor ama nafile ölüyü diriltmek cabalari sagliklari ile oynuyorlar. Belli bir sure sonra gözenekleri tikaniyor ve oksijen gecirgenligi azalip hatta kayboluyor uzerinde gözyasinda bulunan protein birikip lekeler yapiyor buda göz hareketinde korneayi ciziyor.

Bir cok insan yanmis saclarini da dinlendirip bakim yapmadan boyamaya devam ediyor :) bozulmus meyva sebzenin kenarini kesip yiyenler var bayatlamis urunleri tuketenler var... ama bunlar iyi ve dogru ornekler olmuyor tabii ki.

Her urunun bir kullanim suresi ve kullanim sekli var ister uygulanir ister uygulanmaz,dogru uygulanmamasi urunun ömrü kisalir ve sagliksizlasir.
Herkesin kendi tercihi!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…