kızlar bu konuda da bana yardımcı olun ne olur?? :(((

yexsxbxux

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2007
1.274
10
116
43
Hatay
şimdi çoğunuz benim hikayemi biliyor aslında ama kısaca anlatayım...tüp bebğe karar vermeden önce başımdan geçmiş olan iki ameliyatım var biri laporoskopi..diğeri açık ameliyat....kistlerimden dolayı olmuş olduğum ameliyatlar....neyse tüp bebeğe karar verdim.ve doktorum ameliyat sonrası rahim filmi istedi...çektik ve sağ tüp tamamiyle kapalı sol tüpümde bir şişlik olduğunu söylemişti...adıda yanlış telafuz etmeyeyim hidrotobaydı galiba...çok küçük yani çok belirgin değil dedi... ve buna rağmen biz tüp bebek tedavisine başladık...ve tedavi sürecinde sizlerlelede paylaştım....yumurta toplama işlemine kadar benden çok rahatsız edici bir sıvı geliyordu...daha öncesinde yoktu ve çok değişik bir sıvıydı...ve tabiki doktorum transferi erteledi ve 7 tane embriyom donduruldu...o süre içerisinde antibiyotik falan aldım ve kesildi o akıntı....1 ay dinlendirelim rahiminide dedi doktorum ve ilk adetinde kontrole gel dedi.. ve ben dün kontroldeydim....doktorumun ilk söylediği şey senin için uzun uzun düşündük karar vermeye çalıştık....transferi yapmayıp önce o sıvının sebep olduğu tüpümü alsak ameliyatla,yoksa ona rağmen doğum kontrol hapına başlayıp lucrinle devam edip ve aynı zamanda çok güçlü antibiyotiklerle o sıvıya endeksilenip onun saldırıya geçmesini engelleyip yola devam edip,sonrada östorejen tabletlerle rahimimi hazırlasak diye...dedi...zaten hazır olmadığını gördüğümüz zaman baktık yine problem var yine tedaviyi durudurup evet gerçekten emeliyat şart ta diyebiliriz..dedi...

ama sizede sormak istiyorum siz ne diyorsuuz dedi...benle eşim birbirimize baktık...bende dedim ki işin tıbbi yönünü bilemiyorum yani tıbben gerkiyorsa yapalım...eğer dedim bebeğime kavuşacığım tek yol buysa başka çarem yoksa olurum yine ameliyat dedim...ama buna hazrılıklımıyım bilmiyorum henüz dedim...doktorumda daha önce 2 kere ameliyat geçiren biri olmasaydı şuanda karşımda gel hemen bu maeliyatı yapalım ondna sonra yolumuza deam edelim derdim...ama zaten iki kere ameliyat geçirmişsin...hem ruhen hem bedenen çok yıpranmışsın...aşırı dercede yapışıklıkların oluşmuş...açıkcası ben onu ikinci plana atıyorum dedi...yani son olarak şu söyleyeyim dedi...ameliyat olmadan şansımız eğer herşey istediğimiz gibi yolund agiderse hiç sroun çıkmazsa % 40, emliyatla yolumuza devam edersekte %50-55 civarı dedi...

bizde o zaman önce ameliyat olmadan deneyelim dedik...ee tamam o zaman dedi doktor hemen bugün başla madem adetinin 3. günü..hemen doğum kontrol hapına başlayalım bugün...allahtan bir mani çıkmazsada temmuz gibide transfer dedi...

biz tamam başlayalım dedik ama yanlışmı yaptık hiç bilmiyorum...yani kafam çok karışık kızlar ne olur her zaman bana hep destekçi oldunuz...şuanda herbirinizin yapacağı her yorum vereceğiniz her fikir benim için çok önemli...yani yanlış bir karar vermek istemiyorum...yani bir daha ameliyat masasına yatmak istemiyorum diyede bu kararı almış olabilirim...yada içim rahat ilk denemede sanki olacağına inanıyorum diyemi bilmiyorum... : ((((

şimdi o durumun adı hidrosalpenks. tüpün tıkanması sonucu içinde sıvı birikiyor. karına kaışması gereken su rahime geri gidip olası gebeliği engelleyebiliyor. bi ara bana bu teşhisi koydu bi doktor.bunun tam olarak hidrosalpenks olup plmadığının anlaşılması için laparoskopi yapılması lazım. ben çok araştırdım alınması lazım başarıyı düşürüyor deniyor. ama doktorunun söylediğide bi yol ve içinden onu kabul etmek geldiyse mutlaka bi hayır vardı. canım benim çok geçmiş olsun. şimdiye kadar hidrosalpenks olduğunu anlamamışlar ömı? filmde sucuk gibi bi görüntüsü oluyor tüpün

aynı şey banada söylendi bana hatta şeklide bozulmuş tüplerin sucuk gibi genişlemiş içide sıvıyla dolmuş diye söylediler tüplerini bağlamamız gerek dedi MUSTAFA BAHÇECİ bu olay şansını düşürür dedi sürekli rahime bi sıvı akacak ve rahimde hiç bir şey tutunamayacak dedi bende onun dediğini yaptım ilk denemede hamile kaldım aslında kimseyi etkilemek istemiyorum ama iyi düşün diyorum çok geçmiş olsun

canım şimdiye kadar kimse anlamıştı...kimse birşey söylemedi...bu doktorum amelyat sonrası rahim filmini görmem lazım dedi orda gördük...ama dedğim gibi çok ileri dercede değil dedi...

tüpü aldırmaya karar vermek çok zor bi durum. iyice incelenmesi lazım. ileri düzey olsa doktorun zaten ikinci bir tedavi önermezdi. ama istersen başka birileirine daha sor.

Yeşbü, bu konuda hiçbirşey bilmiyorum ama yazmak ve sana en iyi dileklerimi göndermek istedim. Başka bir doktora daha danışabilirsin. Umarım en doğru kararı verirsin. Unutma en önemlisi önce senin sağlığın. Önce kendini düşün her zaman.

Sevgili Yeşbü;
Öncelikle geçmiş olsun.Gerçekten zor bir süreç geçirmişsin.Bana göre doğru bir karar vermişsiniz.Madem ki ilaçla % 40 şansınız var onu deneyin derim.Çünkü ameliyatın ruhsal yönden çöküntü yarattığını biliyorum.Bende iki defa ameliyat1.kapalı histeroskopi 2.açık ameliyat oldum miyon alındı .İnsan ister istemez psikolojik olarak yıkılıyor.Ama biz kadınlar çok özverili olduğumuzdan Allahın bizlere vermiş olduğu o kutsal duygu Annelik duygusu(henüz anne olmasakta)içimizde vardır.Onun için herşeye katlanıyoruz.Tavsiyem kararınıza devam etmeniz.Doktorunun dediği gibi eğer sonuç alamazsanız ameliyatı yaptırırsınız.İnşAllah ilaçla sonuç alırsınızda hiç gerek kalmaz.Sana sağlıkla ve sabırla bebeğine kavuşacağın güzel günler diliyorum.İnanki bunu çoktan haketmişsin.Sevgiler

canım
okuyunca şaşırdım.Gelen sıvıdan dolağı emb.dondurulduğu ve ilaçla bittiğini sanıyordum.
Geçmiş olsun canım benim bu konu ile ilgili bilğim yok. Ama kafan çok karışık , rahat olmalısın .Bir dr daha danışabilinir .Ama bir karara varmışınız hayırlı olsun canım zaten tüp bebekte şans % 40-% 60 arası fazlası emb kalitesi ve annenin küçük yaşına bağlı.
Rabbim seni ve emb. korusun hayırlısını nasip etsin.
TEDAVİN HAYIRLI OLSUN CANIM.

aslında sıvı şuanda yok...geçti... ilaçlarla rekasiyon göstermiş olabilir dedi doktor yani gonal f ve çatlatma iğnesinin özellikle yaptığını düşünüyor doktorum...yani yinede bu başlatmış olduğu tedavi sürecinde arnormal bird urum görürsem...emdometrum istediğimiz kalınlığa ulaşırsa zaten hemen transferi gerçekleştireceğiz zaten dedi....ama o sıvı baktık yine rahimi etkiliyor o zaman yine durdurup direk ameliyat deriz dedi....

iğnelere başladığımızda ölçmeye başlıyorlardı 7 -8 den yüksek olduğunda transfere uygun oluyor 12 fazlasıda tercih değil .

canım bu konuda sana söyleyebileceğim bi şey yok ama sadece sana destek olmak için yazdım ne olursa olsun senin için en güzeli olsun canım dualarımız seninle

Yeşbücüm bence çok doğru bir karar vermişsin canım.Eminim başarılı bir deneme olacak.

Böyle şeyleri en son seçenek olarak görmek lazım bencede.Tüpün alınması eğerki son çareyse yaptırırsın.2 ameliyattan sonra doktorun da çok güzel anlatmış.

canım benim çok saol....gerçekten içime su serptin...yani kararıma onay verdiğin için değil....gerçekten sizin fikirlerinize çok ihtiyacım var.....inşallah herşey yolunda giderde....hamişim diye başlık açarım bende.... tekrar teşekkürler canım...a.s.

merhaba canım seninle görüşemedik ama inanki hep aklımdaydın ne oldu diye çoküzüldüm inanki inşallah dogru kararı verirsin yorum yapamıyacagım bu konu hakkında ama önce kalbinin sesini dinle çünkü gerçekten çok zor tekrar ameliyat olmak şansını dene olmazsa amaliyat olursun inşallah gerek kalmaz rabbim kolaylık versin inşallah herşey beklentilerinden daha güzel olur allaha emanet ol canım

:1hug:merhaba canım seninle görüşemedik ama inanki hep aklımdaydın ne oldu diye çoküzüldüm inanki inşallah dogru kararı verirsin yorum yapamıyacagım bu konu hakkında ama önce kalbinin sesini dinle çünkü gerçekten çok zor tekrar ameliyat olmak şansını dene olmazsa amaliyat olursun inşallah gerek kalmaz rabbim kolaylık versin inşallah herşey beklentilerinden daha güzel olur allaha emanet ol canım

cnm hakkında hayırlısı olsun inş amelıyat olmadan hamıslık haberını duyarız ama kararı esın ve sen vereceksın benım sahsı fıkrım hemen amelıyat olma derım hakkında hayırlısı

yeşbücüm evet zor bir karar ama dr unu dinle bence. inşallah bu yolculuğun hamişlikle biter canım....................

Canım ya ekimde yazmışsın ama ben yeni üyeyim bilmiyorum işlem gerçekleştimi .
Ama banada aynı teşhis kondu seval hn tarafından ama başka doktorlara gittim hidrosalpinks yok dediler . Yaptırmadım ama tüp bebek denemesi yine başarsız oldu. Acaba yaptırsaydım mı diye düşündüm hep ama ondan sonra 3 ayrı doktor gördü hayır yok dediler bende cesaret edemedm zaten tedevileri de bıraktım.
Netice aldınsa bilgi verisen sevinirim
umarım allah bizide anne olma mutluluğuna eriştirir.

yeşbü uğruyor mu bilemiyorum ben cevap yazayım....ameliyat oldu...ilk denemesinde ikiz hamile kaldı....fakat bebeklerden biri gidip alınan tüple rahmin arasına tutundu....bu yüzden bebeklerini kaybetti ve tüpü olmadan dış gebelik yaşayarak tıp tarihine geçti....çok zor zamanlar yaşadı...Rabbim yardımcısı olsun...Allah bilir ama yavrusunun kokusunu duyacak gibi geliyor bana...hiç olumsuz şeyler hissetmiyorum yeşbü ile ilgili

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…