şimdi çoğunuz benim hikayemi biliyor aslında ama kısaca anlatayım...tüp bebğe karar vermeden önce başımdan geçmiş olan iki ameliyatım var biri laporoskopi..diğeri açık ameliyat....kistlerimden dolayı olmuş olduğum ameliyatlar....neyse tüp bebeğe karar verdim.ve doktorum ameliyat sonrası rahim filmi istedi...çektik ve sağ tüp tamamiyle kapalı sol tüpümde bir şişlik olduğunu söylemişti...adıda yanlış telafuz etmeyeyim hidrotobaydı galiba...çok küçük yani çok belirgin değil dedi... ve buna rağmen biz tüp bebek tedavisine başladık...ve tedavi sürecinde sizlerlelede paylaştım....yumurta toplama işlemine kadar benden çok rahatsız edici bir sıvı geliyordu...daha öncesinde yoktu ve çok değişik bir sıvıydı...ve tabiki doktorum transferi erteledi ve 7 tane embriyom donduruldu...o süre içerisinde antibiyotik falan aldım ve kesildi o akıntı....1 ay dinlendirelim rahiminide dedi doktorum ve ilk adetinde kontrole gel dedi.. ve ben dün kontroldeydim....doktorumun ilk söylediği şey senin için uzun uzun düşündük karar vermeye çalıştık....transferi yapmayıp önce o sıvının sebep olduğu tüpümü alsak ameliyatla,yoksa ona rağmen doğum kontrol hapına başlayıp lucrinle devam edip ve aynı zamanda çok güçlü antibiyotiklerle o sıvıya endeksilenip onun saldırıya geçmesini engelleyip yola devam edip,sonrada östorejen tabletlerle rahimimi hazırlasak diye...dedi...zaten hazır olmadığını gördüğümüz zaman baktık yine problem var yine tedaviyi durudurup evet gerçekten emeliyat şart ta diyebiliriz..dedi...
ama sizede sormak istiyorum siz ne diyorsuuz dedi...benle eşim birbirimize baktık...bende dedim ki işin tıbbi yönünü bilemiyorum yani tıbben gerkiyorsa yapalım...eğer dedim bebeğime kavuşacığım tek yol buysa başka çarem yoksa olurum yine ameliyat dedim...ama buna hazrılıklımıyım bilmiyorum henüz dedim...doktorumda daha önce 2 kere ameliyat geçiren biri olmasaydı şuanda karşımda gel hemen bu maeliyatı yapalım ondna sonra yolumuza deam edelim derdim...ama zaten iki kere ameliyat geçirmişsin...hem ruhen hem bedenen çok yıpranmışsın...aşırı dercede yapışıklıkların oluşmuş...açıkcası ben onu ikinci plana atıyorum dedi...yani son olarak şu söyleyeyim dedi...ameliyat olmadan şansımız eğer herşey istediğimiz gibi yolund agiderse hiç sroun çıkmazsa % 40, emliyatla yolumuza devam edersekte %50-55 civarı dedi...
bizde o zaman önce ameliyat olmadan deneyelim dedik...ee tamam o zaman dedi doktor hemen bugün başla madem adetinin 3. günü..hemen doğum kontrol hapına başlayalım bugün...allahtan bir mani çıkmazsada temmuz gibide transfer dedi...
biz tamam başlayalım dedik ama yanlışmı yaptık hiç bilmiyorum...yani kafam çok karışık kızlar ne olur her zaman bana hep destekçi oldunuz...şuanda herbirinizin yapacağı her yorum vereceğiniz her fikir benim için çok önemli...yani yanlış bir karar vermek istemiyorum...yani bir daha ameliyat masasına yatmak istemiyorum diyede bu kararı almış olabilirim...yada içim rahat ilk denemede sanki olacağına inanıyorum diyemi bilmiyorum... : ((((
ama sizede sormak istiyorum siz ne diyorsuuz dedi...benle eşim birbirimize baktık...bende dedim ki işin tıbbi yönünü bilemiyorum yani tıbben gerkiyorsa yapalım...eğer dedim bebeğime kavuşacığım tek yol buysa başka çarem yoksa olurum yine ameliyat dedim...ama buna hazrılıklımıyım bilmiyorum henüz dedim...doktorumda daha önce 2 kere ameliyat geçiren biri olmasaydı şuanda karşımda gel hemen bu maeliyatı yapalım ondna sonra yolumuza deam edelim derdim...ama zaten iki kere ameliyat geçirmişsin...hem ruhen hem bedenen çok yıpranmışsın...aşırı dercede yapışıklıkların oluşmuş...açıkcası ben onu ikinci plana atıyorum dedi...yani son olarak şu söyleyeyim dedi...ameliyat olmadan şansımız eğer herşey istediğimiz gibi yolund agiderse hiç sroun çıkmazsa % 40, emliyatla yolumuza devam edersekte %50-55 civarı dedi...
bizde o zaman önce ameliyat olmadan deneyelim dedik...ee tamam o zaman dedi doktor hemen bugün başla madem adetinin 3. günü..hemen doğum kontrol hapına başlayalım bugün...allahtan bir mani çıkmazsada temmuz gibide transfer dedi...
biz tamam başlayalım dedik ama yanlışmı yaptık hiç bilmiyorum...yani kafam çok karışık kızlar ne olur her zaman bana hep destekçi oldunuz...şuanda herbirinizin yapacağı her yorum vereceğiniz her fikir benim için çok önemli...yani yanlış bir karar vermek istemiyorum...yani bir daha ameliyat masasına yatmak istemiyorum diyede bu kararı almış olabilirim...yada içim rahat ilk denemede sanki olacağına inanıyorum diyemi bilmiyorum... : ((((