• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan kızlar bir derdim var:(

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

sevgi006

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2009
1.775
5
358
37
Ankara
kızlar ben ankaralıyıım esımın aılesı kayserıde kayserıde dugunumuz olcak ben burda nıkah olsun dıyorum nısanlım kabul etmıor bes dakıkalık ıs dıe basıte alıoo benım burda bır suru cevrem var aılemın var babam cok sınırlendı nıkah ıstemıolar deyınce haklı olarak suan nısanlımla hergun kavga edıoruz ztn bı ay oldu nısanlanalı ekımdede dugun yapcaz ve aılesı hıcbırseye karısmıoo bazen kayınvalıdemle konusuorm allah yardım eder evlenene dıorr edıoo rabbım cok sukur calısıorm ama bunlara ragmen deger gormemek kafamı karıstırıooo bu aralar cok bunaldım gercekten erkek tarafından bırıde benı arasında sorsun naptınız dıee ama yok gözumde degerlerı sıfır ogulları evlenıo ceplerınden bı kurus cıkmadı cıkmayacak da sadece saygı duyarım esımın aılesı dıe okdar.. soguudum sankı ben bu aralar nısanı atmayı bıle dusunmuo degılımmm bunaldımmmmalsanaalsanasmile

canım öncelikle sakin ol eğer bir karar vereceksen iyi düşün.
eğer evlendiğinizde eşinin ailesi sizden uzakta olacaksa sen kayseriye onların yanına gitmeyeceksen bunları sorun etme çok fazla. eğer nişanlın anlayışlı, senin değerini bilen, önemseyen, saygı duyan ve seven biriyse ve sen onunla bir hayatı gerçekten paylaşmak istiyorsan bazı şeyleri görmezden gelmelisin.

ama ankarada nikah istemekte çok haklısın sonuçta onlar çevresi kayseride olduğu için orada düğün istiyor ama seninde ailen ve birçok tanıdığın ankarada. düğününde çoğu olamayacağı için en azından nikahını görmek istemeleri en doğal hakları.
ayrıca bizde büyükler hep derki kız baba evinden gelinlikle çıkar. 5dklık bir şey olabilir nikah ama sonuçta hiçbir aile kızının nikahının uzakta bir yerde olmasını istemez.
bence nişanlına ankarada nikah olmasının senin için ne kadar önemli olduğunu anlatmalısın.

inşallah en kısa zamanda herşey yoluna girer sorunsuz dertsiz bir şekilde nikahını da düğünün de yaparsın canım.

zor bir durum umarım en kıza zamanda düzelir. böyle durumlarda arada sizin kalmanız yerine aileniz konuşsa bence daha etkili olur. çünkü olan hep çiftlere oluyor onlar zarar görüyor. baban annen alır nişanlını anlatır, nişanlının annesini babasını arar. böyle özel konular her zaman çiftler arasında çözülmezki.

canım sanırım aynı sıkıntıları bizde yaşayacağız
bende Ankarada nikah olsun istiyorum
ama bakalım İstanbulda düğün gibi bişeymi olcak yemek mi olucak
ona bi karar verilsin
ona göre ankarada ne yapılacağına karar verilecek

bıraz da kısa bı zaman kaldı dugune sanırım ondan belkı gergınlık yasıyourz nolcak bılmıorum su duugunu atlatsaydık hayırlısıyla ıste bastan konusulmadı erkek tarafı basıte alıoo herseyı bıze bıraktılar ben ne kdarını halledebılırım ztn calısıoruz ıkımızde valla akısına bıraktım artık benle konusma dugun ısını dedım babamla konus yoruldum.... allahtan aılesı kayserıde bız sevdıcegımle ankaradayızzz ztn:)))))

iki aile farklı şehirde sizin çevreniz hep ankarada ee o kadar kişi kayseriye gidemez gitse nasıl kalıcak falan en doğrusu nikah ankarada olsun düğünde kayseride eşit olmuş olur herkes görür böylece.siz bu şekilde ikna edin

kızlar ben ankaralıyıım esımın aılesı kayserıde kayserıde dugunumuz olcak ben burda nıkah olsun dıyorum nısanlım kabul etmıor bes dakıkalık ıs dıe basıte alıoo benım burda bır suru cevrem var aılemın var babam cok sınırlendı nıkah ıstemıolar deyınce haklı olarak suan nısanlımla hergun kavga edıoruz ztn bı ay oldu nısanlanalı ekımdede dugun yapcaz ve aılesı hıcbırseye karısmıoo bazen kayınvalıdemle konusuorm allah yardım eder evlenene dıorr edıoo rabbım cok sukur calısıorm ama bunlara ragmen deger gormemek kafamı karıstırıooo bu aralar cok bunaldım gercekten erkek tarafından bırıde benı arasında sorsun naptınız dıee ama yok gözumde degerlerı sıfır ogulları evlenıo ceplerınden bı kurus cıkmadı cıkmayacak da sadece saygı duyarım esımın aılesı dıe okdar.. soguudum sankı ben bu aralar nısanı atmayı bıle dusunmuo degılımmm bunaldımmmmalsanaalsanasmile

şu en güzel evrelerde bunu düşünmen çok garip yani sorun sende diye demiyorum ama acele verilmiş bir kararmı?sakin bir düşün senin fikirlerini hiçe sayan bir aileyse geri dön derim kim ne der diye düşünme içinde en ufak şüphe varsa bu evlilikten hayır gelmez canım hakkında hayırlısı olsun çocuk oyuncağı değil evlilik sonradan boşanmaktansa nişan atmak daha kolay tabi ben olumsuz konuştum belki ama yazdığından aklın çok karışmış ilersini pekte iyi görmedim ne demek ya nikahı basit görmek seninde çevren var sonuçta bu ne saygısızlık yani bende başka bir şehire gelin gidicem bir ihtimal ama benim yaşadığım şehirde olacak düğün falan ilk zamanlarda geline değer vermeyenler ilerde hiç vermez bir kere kendi oğullarının arkasında olmalılar ne demek elleri ceplerine gitmiyor anlamıyorum böyle insanları

Son düzenleme:
ya bızımkı kabul edıo bazı seylerı ama tartısarak kıra döke bırbırımızı ole kabul edıo tabı bı anlamı kalmıo ozamanda ben artık konusmuorum hıc bı konuda ben sustukca delı oluoo o artık nıkah gunu alalım fln nasıl olcak dıe soruoo anlamıorum bu erkeklerı ya aılesı umrumda bıle deıl kötü insanlar deıl ama bı faydalarıda yokkkkkk

Back