Göz Çevresi Bakımı Kızlar bir bakın

tefekkurdenizi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2018
64
85
  1. Merhaba kızlar.Ben 17 yaşındayım.Demir eksikliğim var ve bu yüzden gözaltım kahverengi :KK12:cildimde hiçbir problemyok.Allaha şükür:KK76:.Fakat gözaltlarıma kapatıcı sürmediğim zaman kendimi hiç iyi hissetmiyorum.:KK43:Garnier bb krem roll on kullanıyorum.Bide maybelline gözaltı kapatıcısı.Bunlardan birini gözaltlarıma hergün sürüyorum.:oops:Artık canım hangisini isterse.16 yaşındayım ilerde üniverstede filanbu gözaltlarım daha kötü olmaz değil mi? Bunları sürmek çok mu zararlıdır? :KK37:Bunlar yerine mineral pudra veya kaliteli ama çoktapahalı olmayan pudra önerileriniz var mı? Sıvı kapatıcı mı yoksa pudra mı kullanmalıyım.Bence pudra daha iyi gibi olur geldi bana .Fikirlerinize ihtiyacım varkızlar.Hiç liseden bu yana fondoten veya kapatıcı kullanıpta zararınu gören var mı?

Son düzenleme:
16 yaşında kapatıcı kullanmak hele hele her gün hiç sağlıklı değil.

benim ortaokulda bi kız arkadaşımın ve hatta annesinin de gözaltları çok koyuydu. kız hiç takmıyodu açıkçası biz de alışmıştık.

bence eğer doktor tavsiyesi bi tedavisi varsa ona yönel yoksa makyaja yüklenme. güzel görüneyim derken iyice sağlığından olma. göz çevresi çok hassastır çünkü.

16 yaşında kapatıcı kullanmak hele hele her gün hiç sağlıklı değil.

benim ortaokulda bi kız arkadaşımın ve hatta annesinin de gözaltları çok koyuydu. kız hiç takmıyodu açıkçası biz de alışmıştık.

bence eğer doktor tavsiyesi bi tedavisi varsa ona yönel yoksa makyaja yüklenme. güzel görüneyim derken iyice sağlığından olma. göz çevresi çok hassastır çünkü.
Doğrudur.Fakat bu benim öyle psikolojimi bozdu ki. Sanki o kahverengiliği kapatmadan kendimi iyi hissetmiyorum.Demir ilacı kullanıyorum doktor verdi.Bu gözaltlarım için tekrar doktora veya cildiyeye gitmeliyim sanırım.

Yasin cok genc kapatici icin.
Doktora gidip asil cozumu bulmalisin.
Herkes öyle diyor.Doktora gittim demir eksikliğim vardı bende aşırı derecede demir ekdikliği çıktı doktor ilaç yazdı fakat bir faydasını görmedim.cildim bebek gibi fakat gözaltlarım beni çok rahatsız ediyor

Doğrudur.Fakat bu benim öyle psikolojimi bozdu ki. Sanki o kahverengiliği kapatmadan kendimi iyi hissetmiyorum.Demir ilacı kullanıyorum doktor verdi.Bu gözaltlarım için tekrar doktora veya cildiyeye gitmeliyim sanırım.

kapatmadan kendini iyi hissetmenin yolunu bulmanı öneririm.

ben de cilt makyajı yapıyodum bi dönem ve yapmadığım zamanlar kendimi çok çirkin, yüzümü de çok lekeli hissediyodum. baktım bi kısır döngü ve sonu yok. bıraktım ben de.

15 yaşından beri kullanıyorum bir zararını görmedim.
Bizim de genetik olarak mor gözaltlarımız.
Maybelline'in concealerını kullanıyorum. Memnunum ama yeni arayışlar içerisindeyim :süslü:

Yaşın bunları sürmek için çok küçük. sabahları buz gibi suyla yıka yüzünü şişi alır. bide uykuzuzluk yapar göz altı morlugu

15 yaşından beri kullanıyorum bir zararını görmedim.
Bizim de genetik olarak mor gözaltlarımız.
Maybelline'in concealerını kullanıyorum. Memnunum ama yeni arayışlar içerisindeyim :süslü:
Peki şuan kaç yaşındasın.15 yaşından beri kapatıcı vesaire pudra kullandın değil mi?

Göz altı koyuluğunun demir eksikliğiyle ilgisi olmadığına eminim. Genetiktir..
Benim kan değerlerim düşükken de iyiyken de gözaltlarım hep koyudur. Uzunca süre demir ilacı da içtim çünkü oradan biliyorum..
Nefret ediyorum ama malesef sürekli gözaltı kremi kullanılmıyor. Kullanınca evet farkettiriyor ama bırakınca eski haline dönüyor.
Kapatıcı tek çare bizim gibilere. Onu da her gün sürmem..

Eger uyku duzenine dikkat edersen, gozlatın icin maske kullanirsan düzelebilir belki. Bi arkadaşım cig patatesi gozaltina koyuyordu devamlı ise yarıyordu sanırım.

Göz altı koyuluğunun demir eksikliğiyle ilgisi olmadığına eminim. Genetiktir..
Benim kan değerlerim düşükken de iyiyken de gözaltlarım hep koyudur. Uzunca süre demir ilacı da içtim çünkü oradan biliyorum..
Nefret ediyorum ama malesef sürekli gözaltı kremi kullanılmıyor. Kullanınca evet farkettiriyor ama bırakınca eski haline dönüyor.
Kapatıcı tek çare bizim gibilere. Onu da her gün sürmem..
Ama sürmezsen de hiç iyi durmuyor.Okula giditorum hergün hiçbirşekilde ne ruj sürerim ne rimel sadece bu kahverengiliği kapatmak için kapatıcı kullanmaya başladım.İnşAllah bir zararı olmaz.

Ilık suya sodyum bi karbonat at bir tatlı kaşığı. Onu da göz altlarına haftada 3 kere uygula. Pamuk yardımı ile. Pamuğu o ılık suyla ıslatıp 10 dakika kadar gözünün üstüne koyup o kararan yere bekletiyorsun.

Aynı sorun bende de var liseden beri maalesef. Ama bu bahsettiğim şey çok iyi geldi.

Yediğine içtiğine dikkat et. Et, yeşillik, balık ve sağlık bakanlığı onaylı keçi boynuzu özü soğuk sıkım 25 tl. Eczanelerde satılıyor (içinde keçinoynuzu özü, biotin, folik asit, b6, b12 vitaminleri var). Ayrıca doktorun verdiği ilaçlar. Hepsini aynı anda yapıyorum hangisi iyi geldi bilmiyorum ama göz altlarım çok fena karanlıktı su an gayet iyi. Tenim çok beyazdır, göz altlarım dısında pamuk gibiydi. Şu an onlar da düzeliyor. Bir dene istersen.

Eger uyku duzenine dikkat edersen, gozlatın icin maske kullanirsan düzelebilir belki. Bi arkadaşım cig patatesi gozaltina koyuyordu devamlı ise yarıyordu sanırım.
Uykum düzenli malum okul sebebiylede her tarifi denedim fakat hiçbir faydasınu görmedim tenimde beyaz olunca bu koyuluk berbat duruyor.Ayrıca yaşımı büyük gösteriyor

Ama sürmezsen de hiç iyi durmuyor.Okula giditorum hergün hiçbirşekilde ne ruj sürerim ne rimel sadece bu kahverengiliği kapatmak için kapatıcı kullanmaya başladım.İnşAllah bir zararı olmaz.

Beyaz tenlisin anlaşılan. Daha çok dikkat çeker.

Bak ben 34 yaşımdayım ama hergün makyaj yapmadığım için alıştım. Çevrem de alıştı. Her gün makyaj yapıp kapattığım zaman yapmayınca hemen hasta mısın diye sorarlardı. Bir şekilde incelerlerdi. Artık eşim kapatıcı sürünce "sürme o şekilde daha kötü duruyor" diyor. :KK48:

Yaşın daha çok küçük. Şimdiden kozmetiklerle yorma cildini. Sen baktıkça gözüne batıyor. Sürme alıştır kendini ve çevreni..
Çay demiyle falan dinlendir her gün. Belki o bile yeter.. Uyku düzeni önemli..

20 yaşındayım. Evet ben liseye başladığımdan beri sürekli makyaj yapıyorum. Cildime de düzenli baktığım için tek bir sivilce dahi yok.
Aslında ben hiç makyaj yapmam hep doğal ve sağlıklı görünmek isterim tek sıkıntım gözaltı iyi marka kullanıyorum 20 tlnin altındaki kapatıcılara güvenmiyorum.Umarım hiçbirsıkıntı olmaz

Aslında ben hiç makyaj yapmam hep doğal ve sağlıklı görünmek isterim tek sıkıntım gözaltı iyi marka kullanıyorum 20 tlnin altındaki kapatıcılara güvenmiyorum.Umarım hiçbirsıkıntı olmaz
Geceleri uyumadan önce makyajını çıkartırsan bir sorun olacağını düşünmüyorum.
Tabi cildine nemlendirici, tonik ara sıra maske de uygula.
Salatalık da göz çevresi için çok iyi geliyor.

X