• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar bilen bi bakabilir mi. Bebeğim kaç haftalık ,bi sorun mu var:(

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.079
4.167
173
Mrb arkadaşlar ben en son hastaneye gittim şeker testi filan yapıldı normalde (benim hesaplamama gore) bebegim 26 haftaya tam girmemişti 1-2 gün vardı. Ama bu resimde 27 hafta bile yazıyor anlayan var mı? Doktora tam kac haftalik diye sordum 6 ayini bitirmis diyeyim ultrason yanılma yapabiliyor hafta söyleyince dedi. İlk defa böyle bisey duydum. Normalde başka doktorlar hep söylüyordu haftasını. Bi sorun yok dedi ama icim rahat degil :KK43: Ben anlamadım şimdi kaç haftalık ki normalde 6 aya yeni girecektik 7 aylik olma sansi biraz zor cunku hastaneye gitmistim cikmamisti o zamanlar. Adetimde düzensizdi ordan hesaplayamiyorum . arada hemen hemen 2 hafta var çevremdekiler erken doğabilir gibi şeyler söyledi çok korkuyorum :KK43:

Eklentiler

• FB_IMG_1487670050612.jpg
    FB_IMG_1487670050612.jpg
    22,4 KB · Görüntüleme: 284
Mrb arkadaşlar ben en son hastaneye gittim şeker testi filan yapıldı normalde (benim hesaplamama gore) bebegim 26 haftaya tam girmemişti 1-2 gün vardı. Ama bu resimde 27 hafta bile yazıyor anlayan var mı? Doktora tam kac haftalik diye sordum 6 ayini bitirmis diyeyim ultrason yanılma yapabiliyor hafta söyleyince dedi. İlk defa böyle bisey duydum. Normalde başka doktorlar hep söylüyordu haftasını. Bi sorun yok dedi ama icim rahat degil :KK43: Ben anlamadım şimdi kaç haftalık ki normalde 6 aya yeni girecektik 7 aylik olma sansi biraz zor cunku hastaneye gitmistim cikmamisti o zamanlar. Adetimde düzensizdi ordan hesaplayamiyorum . arada hemen hemen 2 hafta var çevremdekiler erken doğabilir gibi şeyler söyledi çok korkuyorum :KK43:

İki hafta erken doğsa da bişey olmaz panik yapmayın. İki ay erken doğabiliyor bebeler.

24 haftada altı ay bitmiş oluyor diye biliyorum. Yani altı ayı doldurmuş olmanız çok normal değil mi 26 da olsa 27 de.

İki hafta erken doğsa da bişey olmaz panik yapmayın. İki ay erken doğabiliyor bebeler.

24 haftada altı ay bitmiş oluyor diye biliyorum. Yani altı ayı doldurmuş olmanız çok normal değil mi 26 da olsa 27 de.
Anladm tesekkurler ama internette bu şekilde yazıyor o yüzden

Eklentiler

• Screenshot_20170221-122121.png
    Screenshot_20170221-122121.png
    133,7 KB · Görüntüleme: 4.370
Haftalara takılmayın o geleceği vakti biliyor. Hamileliğin keyfini çıkarın

Hamilelik hesaplanırken doktor son adet gördüğünüz ilk günü baz alır.Siz hamileliği öğrendiğiniz tarihi
Ultrasonda da +/- 1 hafta oynar zaten
Boşu boşuna kendinizi korkutmayın ;)

Ultrasona her girişinizde o tarihin arttığını yada azaldığını görebilirsiniz. Anormal farklardadoktor uyarır zaten. Son adet tarihi hafta hesaplamasında baz alınır. Can sıkacak bişey yok,rahat olun.

10-15 gün farklılık olabilir, büyütülecek bir durum yok. bebeğinizi keyifle kucağınıza alın inşallah...

Tarihlere takılma.
Benimki de 37 haftalıkken 41-42 haftalık görünüyordu. Biraz boylu ve ortalamadan az iri bir bebek çıktı. Önemli olan tüm ölçülerin kendi aralarında uyumlu olması ve farkların 3 haftadan fazla olmaması. Erken falan da doğmadı, 38. Haftada açılmam başladı, ilerlemedi, 39 haftada sezaryen oldum.

Benimde haftalar hiç tutmuyordu önden gidiyordu hiç bir sorun olmadı. Doktorun da sorun yok demiş internette yazılanlara bakıp da kafanı karıştırma.

Ultrasona her girişinizde o tarihin arttığını yada azaldığını görebilirsiniz. Anormal farklardadoktor uyarır zaten. Son adet tarihi hafta hesaplamasında baz alınır. Can sıkacak bişey yok,rahat olun.

10-15 gün farklılık olabilir, büyütülecek bir durum yok. bebeğinizi keyifle kucağınıza alın inşallah...

Bir kaç hafta sorun değil canım bebek zaten gelişmiş oluyo meleğin geleceği günü biliyo

Tarihlere takılma.
Benimki de 37 haftalıkken 41-42 haftalık görünüyordu. Biraz boylu ve ortalamadan az iri bir bebek çıktı. Önemli olan tüm ölçülerin kendi aralarında uyumlu olması ve farkların 3 haftadan fazla olmaması. Erken falan da doğmadı, 38. Haftada açılmam başladı, ilerlemedi, 39 haftada sezaryen oldum.
Tamam arkadaşlar çok teşekkür ederim içim rahatladı çok sagolun:)

Normalde son adet tarihi baz alınır, ultrason hesabı bebeğin haftası ile uyumlu gelişip gelişmediğini gösterir.

Son adet tarihi bilinmiyor veya adet döngüsü sabit değilse 10-12. Haftalarda yapılan CRL ölçümüne göre haftası belirlenir ve ondan sonra o hesaba göre kontrol edilir.
O zamana ait elinizde ultrason çıktısı varsa ona göre bir son adet tarihi belirleyip tam haftanızı hesaplayabilirsiniz.

Normalde son adet tarihi baz alınır, ultrason hesabı bebeğin haftası ile uyumlu gelişip gelişmediğini gösterir.

Son adet tarihi bilinmiyor veya adet döngüsü sabit değilse 10-12. Haftalarda yapılan CRL ölçümüne göre haftası belirlenir ve ondan sonra o hesaba göre kontrol edilir.
O zamana ait elinizde ultrason çıktısı varsa ona göre bir son adet tarihi belirleyip tam haftanızı hesaplayabilirsiniz.
8 kasimda 12 +2 günlükken 2li test yapilmisti birtek o var elimde ama öylece bakıyorum biseyde anlayamıyorum ki kafam hiç basmiyo sanırım: ( CRL ölçümü 59

Eklentiler

• IMG_20170221_131432.jpg
    IMG_20170221_131432.jpg
    77,7 KB · Görüntüleme: 19
abartılacak bir şey değil. o ölçümler çünkü tahmini. mesela benim oğlumda baş 28 karın 26 kalça 27 gibi sonuçlar oluyordu. bunlar normal.

baş karın bölgesi haftasi felan ayri ayrı yazıyor gelisimine göre.benim oglumda karın bölgesi haftasi geride zayif olabilir demisti.iki hafta sonra normal haftasini yakalamıştı.cok fazla inceleyip takilmayin.doktor uyarir zaten önemli bir durum olsa.sağlıkla kucaginiza almanizi dilerim..

8 kasimda 12 +2 günlükken 2li test yapilmisti birtek o var elimde ama öylece bakıyorum biseyde anlayamıyorum ki kafam hiç basmiyo sanırım: ( CRL ölçümü 59

Süper,
https://www.gebelikegitimi.com/bas-ile-popo-mesafesi-olcumu-ve-hafta-hafta-crl-degerleri/

Bakın bu sitedeki değerlere göre 12+2 crl değeri 59. Bu da max 2-3 günlük sapma olabilir demek. Bu ultrason değerinize göre hesaplayın, çünkü bu haftalardan sonra fark açılabilir, sonuçta tam 40 haftasında doğan bebeklerin 2,5-4kg arasında olması normal kabul ediliyor.

takılma erken dogacak cocuk zaten cort diye söylerler. artık erken dogmasın diye bir sürü yontem geliştirildi.
en son adetin il günü ne zaman ne zaman kardeş ? atıyorum nisan 1. o haftayı 1 sayacaksın. böylece haftanı bulursun.
bulamadın mı ilk kan testinin tarihine bak. haftanı oradan da hesaplarsın :D

sanırım son adet tarihinize göre olan haftanız ile bebeğin gelişimine göre olan haftanız farklı..farklılık olabiliyor..benim kızımda son adet tarihine göre gelişimi 1 hafta geriden geliyordu ama normal kilo ve boyda doğdu yani geç erken döllenme sebebiyle hafta tutmayabiliyor

Back