kızlar bi bakarmısnz :)

inşallah dediğin gbi olur :)
il olarak istanbul eskişehir izmr antalya denizli manisa aydın uşak ve ıspartayı yazdm

benim ailem ıspartada yaşıyor ben üniversiteye kadar ısp . da yaşadım. dedemler denizlide orayıda bilirim. bende izmirde yaşıyorum 6 yıldır. kız kardeşimde antalyada bu sene atandı. bu illerle ilgili merak ettiğin birşey olursa yazarım istediğini..

Şunu da ekliyim.Devlet yurdu ders çalışma açısından oldukça elverişlidir.Çalışma odaları vardır.Ayrıca vize final zamanı herkes ders çalıştığı için motive olur sen de çalışırsın.Sınıf arkadaşlarının çoğu da yurtta olacağı için birlikte çalışma,fikir alışverişi yapma fırsatın da olur.

ailem tarafından çok rahat yetiştirildim. hiç bi konuda baskı yapmazlar bna. bn gerktği zmn namazımıda kılarım açıkda giyinrm. bu makyj işini fln bilmydm bak çk sağol :) bya sıkıyolrmş o zmn ya cemaatte. saat 7de eve mi girilir. resmen asosyel yapıylar insnı demkki. sinemaya flnda gidilmzse ne yapck bu insanlr
ayy hiç bana göre değilmiş valla bu cemaat. ben sırf üniversite hayatı yaşamak için ailemden uzak okumak istyrm. ailem baskı yapmıyoken onlarn baskısına hiç gelemem uludağ üniv. biçok bölüm tuttuğu halde bn çok yüksek uludağ puanım tutmuyo dedm babama nasıl olsa onun böyle şeylerle alakası yok hç bşksna flnda sorma gereği duymadı. tamam o zmn tutan yerde okursn snde dedi
kazandğm şehrn yurt olanaklarınıda araştırcm zatn eğer kazandğm şhrde bildik yurtlar fln olursa bna yardımcı olrsnz çk sevnrm :)

çok teşekkür ederim şuanlık illerle ilgili hiç bişy merk etmyrm eğer olursa sorarm :)
şuan tek merk ettğm knu yurt işi ne oluck. ve o yurda nasıl alışıcam. dolap konusu çok sıkıntı oluck benm için

bu işin iş olayı güzelde ben kimseye özgürlüğümü vermk istemyrm. snçta bi kre üniversite okucam. kimsenin beni kısıtlamasını istemiyrm..

Tekrar söyliyim.Her yerde cemaat aynı değildir belki ama genellikle kalanlar ailelerinin zoruyla kalıyorlar.Buldukları ilk fırsatta da çıkıyorlar zaten..
Dediğim gibi yurtları araştır,hemen karar verme.Bildiğim bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım tabi ki..
Ben de üniversitenin aileden uzakta okunması gerektiğini düşünüyorum.Çünkü insanın olgunlaşması,sorumluluk alabilmesi,sorunlarını tek başına çözebilmesi,kendi kararlarını kendisinin alması kısacası bir birey olarak topluma uyum sağlaması için en uygun yer üniversite.
Ne istediğini bilirsen,sınırlarını da çizersen yara almadan,zarar görmeden çok güzel yaşarsın.Ama kendi kendini korumak durumunda olduğunu unutma hiçbir zaman.Ona göre yaşa olur mu?
Hayırlı olsun şimdiden..

bu arada hangi bölüm istiyosun konu dışı oldu ama

terch listem bu :)

01. Tercih 1351835 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Sağlık Bilimleri Fakültesi/Sağlık Yönetimi
02. Tercih 1103025 CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ (MANİSA)/Eğitim Fakültesi/Sınıf Öğretmenliği (İÖ)
03. Tercih 1593015 UŞAK ÜNİVERSİTESİ/Eğitim Fakültesi/Sınıf Öğretmenliği (İÖ)
04. Tercih 1351391 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İktisat
05. Tercih 1273279 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/İktisat Fakültesi/İktisat (İÖ)
06. Tercih 1051246 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İktisat
07. Tercih 1353035 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İktisat (İÖ)
08. Tercih 1173088 EGE ÜNİVERSİTESİ (İZMİR)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İktisat (İÖ)
09. Tercih 1053016 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İktisat (İÖ)
10. Tercih 1351367 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
11. Tercih 1271537 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/İktisat Fakültesi/Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
12. Tercih 1151299 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
13. Tercih 1051238 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
14. Tercih 1273287 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/İktisat Fakültesi/Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (İÖ)
15. Tercih 1053134 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (İÖ)
16. Tercih 1471943 SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ (ISPARTA)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Sağlık Yönetimi
17. Tercih 1473416 SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ (ISPARTA)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Sağlık Yönetimi (İÖ)
18. Tercih 1351375 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Ekonometri
19. Tercih 1271545 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/İktisat Fakültesi/Ekonometri
20. Tercih 1151302 DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Ekonometri
21. Tercih 1353027 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Ekonometri (İÖ)
22. Tercih 1042256 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (ANTALYA)/Alanya İşletme Fakültesi/Uluslararası Ticaret
23. Tercih 1445675 PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ (DENİZLİ)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Uluslararası Ticaret ve Finansman
24. Tercih 1447701 PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ (DENİZLİ)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Uluslararası Ticaret ve Finansman (İÖ)
25. Tercih 1043544 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (ANTALYA)/Alanya İşletme Fakültesi/Uluslararası Ticaret (İÖ)
26. Tercih 1443066 PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ (DENİZLİ)/Fen-Edebiyat Fakültesi/Matematik (İÖ)
27. Tercih 1023509 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (AYDIN)/Fen-Edebiyat Fakültesi/Matematik (İÖ)
28. Tercih 1473041 SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ (ISPARTA)/Fen-Edebiyat Fakültesi/Matematik (İÖ)
29. Tercih 1431123 ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İktisat
30. Tercih 1433179 ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İktisat (İÖ)

dediklerine bnde katılıyrm bu yüzdende ailemden uzak okumak istedm.
kendimi korumam gerktğni çok iyi bilyrm. ztn gittğimde kimsye taviz vermicem kmsye kendimi ezdirmicm.
çok teşekkür ederim herşey içn :)

dediklerine bnde katılıyrm bu yüzdende ailemden uzak okumak istedm.
kendimi korumam gerktğni çok iyi bilyrm. ztn gittğimde kimsye taviz vermicem kmsye kendimi ezdirmicm.
çok teşekkür ederim herşey içn :)

Rica ederim.İşe yarar umarım.
Tercihlerine baktım içimden sınıf öğretmenliği geçti ne yalan söyliyim..
İkinci öğretim ama olsun.
Ben öğretmenim ya herkes öğretmenlik okusun istiyorum

Rica ederim.İşe yarar umarım.
Tercihlerine baktım içimden sınıf öğretmenliği geçti ne yalan söyliyim..
İkinci öğretim ama olsun.
Ben öğretmenim ya herkes öğretmenlik okusun istiyorum

:) kısmet bakalım artık neresi tutarsa okucm. yalnız matematk yazdğma çok pişman oldm inş. o tutmz
ikinci öğretimde olsa okurum sorn değl yetrki tutsun :)

Cevresine ayak uydurarak namaz kilmaya baslamak, sohbetlere katilmak, belki de bunlardan gercekten etkilenip zevk almak gercekten ürkütücü mü yani?
Akli basinda olanin akli celinmez. Cahil ve ac olan inanir herseye. Kendi kararlarini vermez. Baskasinin deger ve kararlarina göre hareket eder ve buna inanir..

Ben olsam tercihimi bir cemaat yurdundan yana yapmazdim cünkü ayak uyduramadigim zamanlarda zor durumda kalmak istemezdim. Ama cok kötü ve ürkütücü bir yani oldugunu sanmiyorum.

bn ürkütücü demiyorm ama bnm yaşam tarzıma uymaz bu sıkmalar. tm dini konuda bazı şeyler öğrenmk bnmde hoşuma gider fkt kmsye özgürlüğümü vermek istemyrm bn

:) kısmet bakalım artık neresi tutarsa okucm. yalnız matematk yazdğma çok pişman oldm inş. o tutmz
ikinci öğretimde olsa okurum sorn değl yetrki tutsun :)

Hayırlısı olsun canım.Matematik zor valla matematikçi arkadaşım vardı kafayı yiyodu kız..
Hayırlısı...

zor oldğnu çok kişiden duydum yazdğma pişman oldm valla

Olsun olsun hayırlısını iste Allah'tan.
Aslında her bölümün zorlukları var öyle düşün.Sınıf öğretmenliği gelse güzel olur ya ataması da iyi çok kişi alıyorlar.
Bak ben atanamadım mesela

aa neden atanamadn

aa neden atanamadn

Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum ben.2009 da mezun oldum.
Tezsiz yüksek lisansı geçen sene alırken tek dersten uzattım daha yeni bitti.
KPSS'den fena bi puan almadım ama işte bu yıl da alım az.Bekliyorum yine de umutla.
Daha ilk kez tercih yapıcam bu yıl.Bu ayın 18 inde başlayacak tercihler.
Öyle işte...Ben de senin gibi beklemedeyim yani

inşallah gönlüne göre olur herşey :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…