halismert
bnm bikac arkdaşım vardı gittiler oraya namaz kılmaya falan başladılar oradakilerin coğu öyle die onlarda ayak uydurdular:) arada dini sohbetler oluyormus bazı yurtlarda cok asırı genclerin aklını celiyolarmıs falan duyduklarım hep ürkütücü seyler
tamamen bakış açısına baglı..
eger seni sabah namazına uyardıklarında rahat olucaksan, ozaman cemaat yurdu kötüdür.
bunları bilip öyle git.. hani namazlar düzenli kılınır. namazlarda sonra tesbihatlar edilir. sohbet edilir.
bence ilk yıl gitmen iyi olur. hem ortamı tanımış olursun. üniyi yeni şehri birazda insanları.. ondan sonra yoluna bakarsın..
HTML:halismert bnm bikac arkdaşım vardı gittiler oraya namaz kılmaya falan başladılar oradakilerin coğu öyle die onlarda ayak uydurdular:) arada dini sohbetler oluyormus bazı yurtlarda cok asırı genclerin aklını celiyolarmıs falan duyduklarım hep ürkütücü seyler
bunun içinde, içten gelme önemli.. oda idabet edip namaz kılıp hatta tesettüre girenler bile. ama turtan çıkınca denize gidip mayo giyenlerde var.. yadırgamıyorum.. inanç meselesi bu..
demek istediğim dini olarak biraz yöneltcekelr seni, rahatsz olmayacaksan git derim..
canım ben geçen sene cemaat yurdunda değilde cemaat evinde kalmıştım başta mülakat falan yapıyorlar çok sıkı kurallar sıraladılar korktum başta ama hiçte öyle değilmiş namazları toplu falan kılmıyorlar herkes kendi kılıyo kılmazsan güzelce uyarırlar ama zorlama yok.giriş saatlerini çok geç gelmediğin sürece idare ederler.
cemaat yurdunda kalan arkadaşlarım vardı olarda da sadece akşam girişler biraz daha sıkıymış yoksa yine zorlama yok.akşam sohbetinede katılmak zorunlu ama mazeretin olduğunda dersin olduğunda katılmazsın çok sorun çıkarıcaklarını sanmıyorum.
ama şunuda belirteyim dini açıdan çok güzel şeyler anlatıyorlar sohbetlerde açıkçası benim hoşuma gidiyordu.
şimdiden yeni okulun,ortamın hayırlı olsun
senin ve ailenin kafa yapisina bagli bu durum. babam gondermez demissin. bu ailenin dusuncesini gosteriyo. benim dusuncem de pek bulasilmamasi gereken yerler oldugu. hicbir seyi zorla yaptirmiyolar evet ama bunu neden bu sekilde yaptiklarini az cok olaylari gozlemleyen biriysen biliyosundur. sana direk olarak soyle yap boyle yap diye baski yapmazlar ama ordaki bircok insanin yasam sekli ayni olucak ve dikkat cekmemek icin goze batmamak icin ayak uydurmak zorunda hissediceksin. bir cesit ufak mahalle baskisi yani. bence devlet yurduna basvur. okulun yurdu varsa ona bak. belki bi dahaki sene eve cikarsin..
yerinde olsam cemaat yurdu cemaat evi vs. hiç bulaşmazdım ki bulaşmadımda.ben de üniversite okuyorum arkadaş ortamımız sayesinde cemaat evine de girdim devlet yurtlarınıda biliyorum.ben özel yurtta 2yıl kaldım ve şimdi tek basıma evdeyim.benim bildiğim cemaat evlerinde internet tv. vs yok aksam ezanndan önce giriş yapacksın ve genellikle evde 6 kişi kalıyo hergün 1 kişi nöbetci oluyo ve nöbetçi olduğun gün evin temizliğini yapıyosun aksam yemeğini yapıyosun vs. yeri geliyo evde annene yardım etmek zor gelirken o 6 kişiye hizmet etmek adama baya batıyo.birde evin kuralları ev ablasına göre değişiyo aslında onunla olan samimiyetin yada onu imtiyazları vs.
neyse sadede geliyim ben bursada okuyorum dediğim gibi ilk 2 yıl özel yurtta kaldım maddi durumunuz nedir bilmiyorum ama ben özel yurtta kahvaltı aksam yemeği dahil 440 tl ye 2 kişilik odada kalırken arkadaşlar cemaat evlerinde aylık 300 tl ye kalıyodu...(yedikleri önlerinde yemedikleri ardlarında)
ama şimdiki aklım olsa yurt yerine apartları tercih ederdim.bir odaya tıkılıp kalmak oturacak koltuk olmaması vs. zor oluyo yurtta kalırken halıya basmayı bile özlüyosunev ortamı arıyosun. o nedenle apartta kalmak en mantıklısı bence mutfagnda yemeğini yaparsın odanı kimseyle paylaşmazsın belki salonun olmayacak yine sana ait bi oda ve apart arkadasınla paylasacağın bir banyo ve mutfak olacak ama kendine ait odan var sonuçta.burda apart fiyatları ise 350-400 civarı su an.kaldım dediğim özel yurt fiyatları ise 480 lerde olmalı aylık...
çoook uzun yazdım ama çok doluymuşum belli ki...
bu arada yaz okulundayım bunları yazarkende evimde keyif yapıyorum bi yandan...
sana ayrılabilecek aylık bütçe ne kadar bilmiyorum ama eğer özel yurt apart vs. karsılayamam diyosanda devlet yurdunda kal öncelikle zaten 4-8 kişilik odalarda herkese en yakın zamanda bıkkınlık geliyo herkes birbirine kenetlenip bir an önce eve çıkma hevesine geliyo.3-5 kişilk evlerde çok daha ucuza geçinebilirsin...
insallah gönlüne göre bi yere yerleşirsin...
aaa burdaymışsın
kızlar malum terch zamanı bitti 1-2 hftya kdrda sonuçlr açıklanır. artık birçok şeyin hazırlığı başladı. benm en büyük sıkıntım yurt meselesi. arkadaşlarım devlet yurdunda kal zor ama güzel diyolar. halam ise seni cemaat yurduna yazdıralım ilk sene daha güvenli olur senin için diyo. tabi babamda ben seni cemaat yurduna göndermem diyo. ne yapıcam bilmiyorm. aranızda cemaat yurdnda kalan varmı? eğer vrsa o yurdun ne gbi güzel yanları var ne gbi kötü yanları var bnları söylermisnz. ayrca dvlt yurtlrna bazı eşyları götrmk yaskmş cemaat yurdunda da öyle bi yasak varmı?
bide benm nelere ihtiyacım olucak, yanımda ne götürmem gerk yardımcı olurmsnz bu konuda :)
şimdiden herkse teşekkürler :)
devlet yurdu yedek olsanda geliyor sırası ben bin ikiyüz küsürüncü yedektim bir haftada geldi sıra . zaten misafir öğrenci kaydı yaptırıpta kalabilirsin. yani neredeyse herkese çıkıyor. hangi illeri yazdın sorması ayıp olmazsa?
bu arada her devlet yurdu koğuş gibi 8kişilik değil hele ki yeni açılan üniversitelerin devlet yurtları çok iyi oluyo.
ama sıkma canını.ben özel yurtta giriş çıkış saatleri ve yeri geldiğinde iğrenç yemekler için kavga ederken
devlet yurdunda bikaç ay kalıpta sonra 4-5 kişi eve çıkan arkadaslarım benden çok daha hesaplı bi şekilde paşalar gibi yaşıyodu
insallah karsına güzel insanlar çıkarda rahatedersin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?