yerinde olsam cemaat yurdu cemaat evi vs. hiç bulaşmazdım ki bulaşmadımda.ben de üniversite okuyorum arkadaş ortamımız sayesinde cemaat evine de girdim devlet yurtlarınıda biliyorum.ben özel yurtta 2yıl kaldım ve şimdi tek basıma evdeyim.benim bildiğim cemaat evlerinde internet tv. vs yok aksam ezanndan önce giriş yapacksın ve genellikle evde 6 kişi kalıyo hergün 1 kişi nöbetci oluyo ve nöbetçi olduğun gün evin temizliğini yapıyosun aksam yemeğini yapıyosun vs. yeri geliyo evde annene yardım etmek zor gelirken o 6 kişiye hizmet etmek adama baya batıyo.birde evin kuralları ev ablasına göre değişiyo aslında onunla olan samimiyetin yada onu imtiyazları vs.
neyse sadede geliyim ben bursada okuyorum dediğim gibi ilk 2 yıl özel yurtta kaldım maddi durumunuz nedir bilmiyorum ama ben özel yurtta kahvaltı aksam yemeği dahil 440 tl ye 2 kişilik odada kalırken arkadaşlar cemaat evlerinde aylık 300 tl ye kalıyodu...(yedikleri önlerinde yemedikleri ardlarında)
ama şimdiki aklım olsa yurt yerine apartları tercih ederdim.bir odaya tıkılıp kalmak oturacak koltuk olmaması vs. zor oluyo yurtta kalırken halıya basmayı bile özlüyosun
ev ortamı arıyosun. o nedenle apartta kalmak en mantıklısı bence mutfagnda yemeğini yaparsın odanı kimseyle paylaşmazsın belki salonun olmayacak yine sana ait bi oda ve apart arkadasınla paylasacağın bir banyo ve mutfak olacak ama kendine ait odan var sonuçta.burda apart fiyatları ise 350-400 civarı su an.kaldım dediğim özel yurt fiyatları ise 480 lerde olmalı aylık...
çoook uzun yazdım ama çok doluymuşum belli ki...
bu arada yaz okulundayım bunları yazarkende evimde keyif yapıyorum bi yandan...
sana ayrılabilecek aylık bütçe ne kadar bilmiyorum ama eğer özel yurt apart vs. karsılayamam diyosanda devlet yurdunda kal öncelikle zaten 4-8 kişilik odalarda herkese en yakın zamanda bıkkınlık geliyo herkes birbirine kenetlenip bir an önce eve çıkma hevesine geliyo.3-5 kişilk evlerde çok daha ucuza geçinebilirsin...
insallah gönlüne göre bi yere yerleşirsin...