Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ben bşey sormak istiyorum.5 yıldan beri bu konu benim aklımı kurcalıyo ve hiç rahat değilim.Ben düğün günü regl dim,haliyle ilk gece yapılması gereken şey 1 hafta sonra oldu.İlk gece 2 rekat namaz kılınması gerekiyo ben bunu 1 hafta sonra o korkudan heyecandan unuttum,yani namaz kılmadım.Ne olur acaba,bişey olurmu?Öyle etrafımda tanıdık bi hoca falanda yok sorayım. Bi bilen varsa beni aydınlatsın.
bizim düğünden 3 gün önce imam nikahımız kıyıldı..hoca efendi eşimle yanlız konuşmak istedi nikahtan sona kaydirigubbakcemile3
gelinin kılmasına gerek olmadını sülemiş kılmadım ben de benneyaptımki
ben bşey sormak istiyorum.5 yıldan beri bu konu benim aklımı kurcalıyo ve hiç rahat değilim.Ben düğün günü regl dim,haliyle ilk gece yapılması gereken şey 1 hafta sonra oldu.İlk gece 2 rekat namaz kılınması gerekiyo ben bunu 1 hafta sonra o korkudan heyecandan unuttum,yani namaz kılmadım.Ne olur acaba,bişey olurmu?Öyle etrafımda tanıdık bi hoca falanda yok sorayım. Bi bilen varsa beni aydınlatsın.
arkadaşım reglken zaten namaz kılınmazki
Canım bana aynen şöyle söylediler namaz kılıp bitirip duanı ettikten sonra tatlı birşeyler ymek gerekiyormuş evde meyve olmadığı içi bize şerbet hazırlamışlardı...Namazdan sonra içip sonra ilişkiye girmen gerekiyormuş...Ahiret günü tekrar dirilince gerdekten önce yediğimiz o tatlı şey midemizde kalacakmış bir tek....
Gerdek gecesi kılınan namaz ile alakalı olarak kaynaklarda herhangi bir emir yoktur. Sadece ashab-ı kiramın bazılarının bu namazı kıldıkları ve tavsiye ettiklerine dair bilgiler mevcuttur. Buna bakılarak bu namazın müstahab bir namaz olduğu söylenebilir. Bu namazı kılacak olan kişinin erkek - kız - dul olup olmamasının da herhangi bir farkı yoktur. Kılındığında sevap kazanılacak ama kılınmadığında günah olmayacak olan bu namazı isteyen herkes kılabilir. Yükümlülük söz konusu değildir. İsteğe bağlıdır.