• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar bi bakarmısınız, özellikle evli olanlar

aysmev

OĞLUM ABİ OLUYO..
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2009
304
2
96
Sakarya
ben bşey sormak istiyorum.5 yıldan beri bu konu benim aklımı kurcalıyo ve hiç rahat değilim.Ben düğün günü regl dim,haliyle ilk gece yapılması gereken şey 1 hafta sonra oldu.İlk gece 2 rekat namaz kılınması gerekiyo ben bunu 1 hafta sonra o korkudan heyecandan unuttum,yani namaz kılmadım.Ne olur acaba,bişey olurmu?Öyle etrafımda tanıdık bi hoca falanda yok sorayım. Bi bilen varsa beni aydınlatsın.

hımm.walla hçbir fikrim yok bnde 2 ay sonra evlenicem.sen bi bilene danışsan i olur hcaya yani.bir kurankurusuna filan git bayan hoca bul

rica ederim canım nedemek.ama aklmda olsn eğer bir hocaya rast gelirde sorarsam sana hbr veririm mutlaka.bir yaşlı teyzem var o çok ilglidr dini konularla eğer rastlarsm senin için sorarım

ne yalan soyliyim bende kilmamistim,dugunumde kavga cikmisti,dugunum erken saatte bitti yani,o stres ve uzuntuden hic aklima bile gelmedi,,,,ama sen diyince,simdi bende merak ettim,acaba bise olurmu,iyisallah olmaz:Saruboceq:
bilgili bi arkadas yazarda bizde okuruz artik,,,

yaaa bende kılmadım
biz nikah işerini nişandan sonra yapmıştık
düğünde nişandan 6 ay sonra oldu
e bu durumda namazda unutuldu tabii
ne yapmak lazım acaba

Gerdek gecesi kılınan namaz ile alakalı olarak kaynaklarda herhangi bir emir yoktur. Sadece ashab-ı kiramın bazılarının bu namazı kıldıkları ve tavsiye ettiklerine dair bilgiler mevcuttur. Buna bakılarak bu namazın müstahab bir namaz olduğu söylenebilir. Bu namazı kılacak olan kişinin erkek - kız - dul olup olmamasının da herhangi bir farkı yoktur. Kılındığında sevap kazanılacak ama kılınmadığında günah olmayacak olan bu namazı isteyen herkes kılabilir. Yükümlülük söz konusu değildir. ısteğe bağlıdır.

bir dilim pasta arkadaşım öyle içimi ferahlattınki çok sağol.Bu benim içimi kemirip duruyodu.Bu arada memleketlimsin.

kızlar gerdek gecesi namazı arkadaşın dediği gibi müstehab birnamazdır yani Allahü Tealanın hoşuna giden birşeydir kılınmasıyla sevap kazanılır kılınmamasıyla günah olmaz
bir nevi Allaha şükretmek için soyunun hayırlı olması için evliliklerinin hayırlara vesile olması için kılınır .

walla bir bekar olaraktn içime su serptinz.çünkü haziranda evleniorum ve kayınvalidem şimdiden uyardı bizi.sakın olaki o gece alkol almayın ve çok geç gitmeyn evinize vakitlice gidin namazınızı kılın dedi:1shok: oysaki bn hayatımda yaşayacağm tek günüm için hayallerm vardı sabaha kdr gelnklermle doyasıya eğlnmk sevdiklermle.eşimle başbaşa evimize gelnce birer kadeh şarap eşliğinde romantik romantik dansımzıı yapmak.:asigim: sağoln walla gerçektn

Back