kızlar ben kötü bir anne miyim?

esraseyhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2008
471
0
29 haftalık hamileyim.bebeğimle konuşmak istiyorum ama yapamıyorum.park yatak aldık bakmak içimden gelmiyor.....nasıl bakacam napacam hiç bilmiyorum......herkes diyor ki bu iyi günlerin uykusuz kalacaksın falan diyorlar.ben böyle olumsuz şeyler duymak istemiyorum çünkü zaten hamileliğim hiç de kolay geçmiyor........kutrulacam doğumdan sonra diye düşünürken böyle şeyler düşünmek beni mahvediyor......tabiki şükrediyorum. bebek sahibi olmak çok güzel bişey.ama garip bir ruh halindeyim....aynı durumda olan var mı?

cnm bebegini kucagina aldiktan sonra herseyi unutacaksin en ufak aglasa bile icin aciyacak sen kotu bir anne degilsin bunlar hamilelik psikolojisi gozunden bile sakinirsin bakmayi birak oyle bi bakarsinki hemde en iyi sekilde moralini bozma sukret bi evladin olacak

bazen bende korkuyorum 21 yasinda anne olmak dogru bi kararmiydi ona nasil bakcam...derdini nasil anliycam diye ama sanirim bu korkular cok normal....

Canım neden bÖyle yapıyorsun onun sana ıhtıyacı var o Şu anda sana muhtaÇ mınıcık bı bebek herŞey Çok gÜzel olacak doĞumdan sonra ınan

kızlar bu kadar korkmayın bende 21 yaşındayım ve 18 aylık bi oğlum var inanın allah o gğcğ size veriyor merak etmeyin tadını çıkarın hamileliğnizin

canim korkmana hic gerek yok
melegini kucagina aldigin zaman bir gülümseyisiyle dünyalar senin olucak
kimseyide takma dinleme
dert edip büyütme derim ben

kızlar çok sağolun.. ama insanlar bazen çok anlayışsız oluyor....ben hayatta hamile birine daha bunlar iyi günlerin demem..keşke herkes böyle ince düşünse.

canim emin ol asil iyi günlerin melegine kavusunca baslicak
elbet zorluklari var yok diil
ama seve seve göze aliyo bir insan demiyorum bir anne
hersey gönlünce olsun insallah canim

insanlar hamileyi strese sokmaya bayılıyolar zaten.bence hiç kafana takma.bak bende 31 haftalık ikizlere hamileyim.millet sürekli: -ayy,biz tek çocuğa bakmakta zorlanıyoruz,siz iki çocuğa nasıl bakacaksınız.kesinlikle size bir yardımcı lazım diyolar.hani bazen benimde kafam bozuluyo bu söylenenlere.acaba haklılar mı diyorum.bu yüzden bazen senin gibi strese giriyorum.her konuda hevesim kaçıyor.ee doğumda yaklaştığı için çok çabuk psikolojimiz bozuluyor.yaşadığın durum çok normal yani.eğer çok zorlanırsan bence profesyonel yardım (psikiyatris)al.ben öyle yapacam vallaaa.

hamilelik dünyanın en güzel şeyi unutmayınki bu dünyada en zegininden en fakirine en ünlüsünden en ünsüzüne bu duyguyu yaşıyorlar hemde defalarca bu geçici bir süreç ama çok zevkli olumlu yönleriyle düşün cnm

Benim de bebekle ilgili hiç bir şey yapmak gelmiyor içimden. Geçici olduğunu düşünmek istiyorum

ben neler yaşamadım ki hamileliğim boyunca seni o kadar iyi anlıorum ki... son aylarımda heleki yatıp kalkamıodum ayakkabımı bile giyemiodum millet yüzüme yüzüme bunlar iyi günlerin dur doğsun görcez seni diolardı orda sık gırtlaklarını oluodum artık.. ama inan bana o minicik bibloyu kucağına aldığında gözlerinin gözleriyle kesiştiği dakikada uykusuzluk neki senin için ölürüm diosun bebeğine... işte o anı yaşayacağın günü düşün bebeğini düşün minnacık elleriyle parmaklarını kavrıycağı anı düşün.. benimki 4 aylık oldu bile.. ve şimdi diorum ki değil 9 ay onun için 19 ay bile eziyet çekmeye değermiş... geçicek arkadaşım emin ol...

bende aynı durumdayımmmmm:KK43::KK43::KK43: sanki bebegimi istemiyomuş hisi beni dahada üzyüo geçer inşaalhh

ya yapmayın arkadaşlar ya, artık klişeleşmiş bu "bu günlerin iyi" mantığı. bende diyorum bazı arkadaşlarıma ama bu kesinlikle moral bozmak için değil. yani hayatınızdan bazı şeyler değişecek elbetteki. uykusuz da kalacaksınız yeri gelecek ev de dağılacak. ama herşey yerine gelir iş bebeğiniz sağlıklı olsun. gidin, bebeğiniz için alışveriş yapın, onla ilgili kitaplar okuyun. evet biraz sıkıntı çekiliyor ama inanın çok çabuk büyüyorlar. sadece hamileliğin değil bundan sonraki her anın tadını çıkarın a.s.

kesinlikle...
söyleyecekler daha bu iyi günlerin susturamayacaksın kilo alacaksın veremeyeceksin...
hayır efendim yok öyle bişey tabiki susmuyorlar ama sen bilgili bilinçli anne isen susturmayıda bilirsin sakinleştirmeyide kilonuıda verirsin...
onu söyleyenler tamamen kendi keyiflerini düşünüp çocuklarına gerekli yeterli ilgi alakayı göstermeye anneler....
artaştırın bilgi sahibi olun bilinçli aneler olursanız bebeğinizin dilinden anlarsanız hiç bir sorun yaşamazsınız....
işte burası yeridir kızlar burda herşey var her tecrübeden yararlanın işte....
doğduğunda da bişey anlamayacaksınız ama kendinizi topladıktan sonra ah deymeyin keyfinize onu size söyleyenlerede doğumdan sonra söylersiniz hiç sorun yaşamıyorum evladımla çok iyi anlaşıyoruz...kapak olur hepsine....
SıZ BURDA EVLADINZ ıÇıN BıLGı ALMAYA GıRMıŞSENıZ,BıLıNÇLı ANNE OLMA YOLUNDA ADIMINIZI ATMIŞ HARıKA BıR ANNESıNıZ.....

kesinlikle...
söyleyecekler daha bu iyi günlerin susturamayacaksın kilo alacaksın veremeyeceksin...
hayır efendim yok öyle bişey tabiki susmuyorlar ama sen bilgili bilinçli anne isen susturmayıda bilirsin sakinleştirmeyide kilonuıda verirsin...
onu söyleyenler tamamen kendi keyiflerini düşünüp çocuklarına gerekli yeterli ilgi alakayı göstermeye anneler....
artaştırın bilgi sahibi olun bilinçli aneler olursanız bebeğinizin dilinden anlarsanız hiç bir sorun yaşamazsınız....
işte burası yeridir kızlar burda herşey var her tecrübeden yararlanın işte....
doğduğunda da bişey anlamayacaksınız ama kendinizi topladıktan sonra ah deymeyin keyfinize onu size söyleyenlerede doğumdan sonra söylersiniz hiç sorun yaşamıyorum evladımla çok iyi anlaşıyoruz...kapak olur hepsine....
SİZ BURDA EVLADINZ İÇİN BİLGİ ALMAYA GİRMİŞSENİZ,BİLİNÇLİ ANNE OLMA YOLUNDA ADIMINIZI ATMIŞ HARİKA BİR ANNESİNİZ.....

:lepi::lepi::lepi: tamamen katılıyorum. hamilelik psikolojisi ile bende zaman zaman artık hayatım bitti, zamanlama yanlışmıydı, tembellik günlerim sona erdi vs.. düşüncelere kapılıp korkuyorum. gerçekten konu hamilelik olunca herkesin söyleyecek sözü var. karşımdaki konuşmaya başlayınca zaten sözün nereye gideceğini anlayıp ona göre davranıyorum. saolsunlar gerçekten doğumla ilgili faydalı tecrübelerini anlatanlar da var, boş boş konuşanlar da var. öyle sinirimi bozacak boş laflar edenleri yarım kulakla dinleyip konuyu değiştiriyorum hemen.
arkadaşım sıkma canını hamilelik zor ve uzun bir süreç. dünyadaki ilk anne biz değiliz. herkes nasıl kucağına alır almaz kırk yıllık anne gibi bebeğini benimsiyorsa bizler de ona en iyi bakabilecek yegane insanlarız. :CüvCüv:

sevgili esraseyhan,
ben de 29. haftamdayim bence bebeklermizi kucaklarimiza almak icin sabirsizlanmak,3. trimesterin zorluklari,doguma daha cook var gibi düsünceler bize biraz bikkinlik veriyor ve suana kadar aklimiz sürekli bebeislerimizde oldugu icin biraz daha beklemeye sabredemeyerek sanki onu düsünmezsek daha cabuk zaman gecer gibi düsünüyoruz ve istemedigimizi zannediyoruz.ama unutmayalim bebeklerimiz bizim hislerimizden cok etkileniyor.herkese tavsiye edecegim "Seher Yilmaz,Seni duyuyorum Anne " kitabinda söyle bir hikaye var: 20li yaslarinda hersene belli zamanlarda intahari düsünen yada tesebbüs etmeye calisan bir gencle ilgili arastirma yapiyorlar ve sonuca göre annesi hamile iken hamile oldugu ayni zamanlarda bebegini istememis ve kürtaji düsünmüs.. baska bir arastirmada hamile iken bazen bebegini istemeyen yada zorluklarini düsünüp karamsarliga düsen anne adaylarinin karinlarindaki bebeklerin oksijen alimi,aldigi besini,mimiklerinde degisimler gözleniyor.Kitapta buna benzer yer,tarih,dr belirtilerek yapilmis cok arastirma var...
sunu unutmayalim biz coktan bebek sahibiyiz sadece onlara suan dokunamiyoruz,kucaklayamiyoruz.Onlar sesleri duyuyor,bizim hislerimizden etkileniyor...

moralini yüksek tut...arkadaslara katiliyorum onlari kucaklarimiza aldigimizda asik olucaz ve dünyadaki tek karsiliksiz sevgiyi vericez.bütün ihtiyaclarinin ve zorluklarin üstünden gelecegimize eminim!onlar saglikli sihhatli olsunlar, hersey cooook güzel olacak ins!opuyorumnanaktan

X