• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar bebişlerın ay ay gelısımleri

kızlar sukur ılk ıncımız cıktı ıcıme dert olmustu kadır gecesı cıkmıs bı baktım.
9aylık oğlusum= askım,dede,hacer(nenesıne dıyo)haydı,gel,gıbı cumleler kuruyo tabı bunları tam bıyemıyor cok komık soyluyor yerım onu ben.
emeklıyorum hatta sıralıyoruz yakında yururuz gıbı gelıyor bana.
el sallıyoruz.
sınırlenınce ayaklarını yere vuruyo gormenız gerek cok guluyom ben buyumuste kuculmus.
herseyı yıyoruz artık bırlıkte sofraya oturuyoruz.
aklıma gelenler bunlar yenı seyler yaptıkca yazarım

bizim kızda artık kahvaltıya geçti peynir yiyor ağzında dolandırması çok hoşumuza gidiyor
dişimiz daha çıkmadı ahhhh bi çıksa bebeğim çok çekiyor dişinden
daha emeklemiyor yüzüstü yere bıraktığımızda ayaklarını toparlayabiliyor ve ileri geri kayık gibi sallanıyor yorulunca pat yere yapışıyor
acayip ilgi istiyor artık eskisi gibi değil mümkünse kimse bir şey yiyip içmesin onunla ilgilensin
artık yabancıları ayırt ediyor ağlıyor

2 gündür kahvaltıya başladık ayrı ayrı yiyoruz peynire bayolıyor. ekmeğe teryağı sürüyorum bir saldırışı varki iki eliyle ... bu benim iştahsız kızım değil sanki.

1 haftadır emeklemeye başladık aylardır geri geri gidiyorduk

2 haftadırda bana tutunarak ayağa kalkıyor sürekli ayakta durmak istiyor.

daha dişimiz yok
günde 4 öğünden fazla yemek yediremiyorum ara öğünde yok. hepsi bu

acıkınca em em diye ağlıyor. uykusu gelince olmayan saçlarını çeker. bıcırığım

Canim daha yenice 4.ayina girdi yenice dönmeye çalişiyor sağina soluna onun haricinde bu ay 2.ayindan bu yana daha iyi herşeyi tutmaya başladi oynuyor artik herkesi taniyor babasi ve ben haricinde....daha küçük olduğu için pek fazla bişey yapmiyor ayaklarinin üzerine 3.ayindan sonra basmaya başladi şimdi de yavaş yavaş kendisini ileri geri yaptimmi adim atiyor bilinçsizce tabi daha küçük meleğim ... Ek gida da yok sadece mama yiyor...

benim canım oğluşumun dişleri 5,5 aylıkken cıktı zaten bu sevincimi sizinle paylaşmıştım.1 haftadır tırtıl misali emekliyor cok komik oluyo.işkembe corbasına bayılıyor biraz da tarhana başka ağzına hiç bişey koydurmuyor.hee bide biz yemekteyken ekmek kemiriyo buna bayılıyo eğer yemek suyuna batımışsam atar kuru kuruya seviyo.baba nerde deyince hemen babasına bakıyo ve gülüyo bi ara 4-5 gün kadar baba dedi ama artık demiyo.böyle işte büyüdü koca adam oldu sanki gömlek pantolon ve ayakkabısıyla tam bi kücük adam işte.

oğlum 26sında 6 ayını doldurdu,4 aylıkken dönmeye başladı ama daha emekleme yok ama çaba çok,anne diyor çok güzel oyuncaklarıyla çok güzel oynuyor ama çabuk sıkılıyor 1 haftadır yüzünü değişik şekillere sokuyor oyuna bayılıyor hep ilgi istiyor minik kuşum,biberon mamasını içmiyor bende vermiyorum sebze pürelerini sulandırmak için kullanıyorum sadece 2-3 gündürde çığlık atıyor.her gün yeni bişey keşfediyor acaba yarın neler yapacak bizim meleklerimiz.

arife günü ilk dişimiz çıktı henüz emeklemiyor yere bırakınca ayaklarını biryere dayayıp kendini itiyor yatmak hiç istemiyor kafasını yastığa koyduğu an kafayı kaldırıyor adını biliyor her sese yöneliyor hoşuna gitmeyen bir ses duyunca dudak büküyor sofrada bizimle yemek istiyor bizi yerken görünce ağzını şapurdatıyor

bizde disten cekiyoruz henuz cikmadi ama uykumuz kalmadi salyalar damliyor yavrum inliyor onun disinda yabanciliyor herkezi surekli ilgi istiyor oyun istiyor babasina cilveler aldi basini gidiyor yatakta uyurken yuzuzeri donup uyumaya devam ediyor yediklerini seciyor yuzunu degisik sekillere sokuyor cigliklari evi cinlatiyor evimizin nesesi o

benim oğlum da bayramda emeklemeye başladı desteksiz oturuyor dişi de görünüyor ama daha patlamadı 1 dakika susmuyor sürekli çığlık, hav hav anne baba dada dede hala lalalalal gibi kelimeleri bilinçsizce durmadan söylüyor pisi pisi deyince yerlerde kedi arıyor babasııııı nerdeymiş babası deyince kapıya bakıyor koltuğun kenarına tutunup dikilmeye bayılıyor naynini naynini deyince oturduğu yerde ileri geri oynuyor hanimiş oğlum diye bağırınca şımarıp ayyyyyyyyyyy diye sırıtıyor yere kalın yorgan serip oturtuyorum orada 1 saat oynuyor legoları birbirine çarpıyor tak tak geniş plastik bir kap veriyorum eline içine oyuncakları dolduruyorum o boşaltıyor falan maşallah hepsine

benim oğlum ise henüz emeklemiyor zaten nefret ediyor yüz üstü yatmaktan ancak altını açınca kandıra biliyorum oturur vaziyete geçmek istiyor oturtuyorum sonra ayağa kalmak istiyor bunu epeydir yaptığı için oldukça kuvetli bacakları iki tene dişi çıktı biraz huysuzluk yaptı ama öyle çok rahatsız edici olmadı iştahı güzel sabahları kahvaltıda milüpanın sekiz tahıllı maması,peynir yumurta,ıhlamur yiyor.sebzeyi çok seviyor çeşitli sebzeleri karıştırıp yediriyorum günlük yapıyorum. . Baba ve abla diye biliyor ancak tamamen anlamını bilmeden çok fazla tekrar ettirler öğrenmesi için biliçsizce diyor evden çıkanın kucağına atlamaya çalışıyor hatta atıyor kendini kim olursa olsun ben onu yeni doğduğunda dışarı çok çıkardığım için tek derdi dışarı çıkmak öyle oyuncakla falan ilgilenmiyor ama dergi kağıt yırmaya bayılıyor konturollu şekilde yırttırıyorum parmakları gelişmesine belki yardımcı olur diye.yanlızlıktan evde kimse olmamasından nefret ediyor ya dışarı çıkacağız yada eve birileri gelecek yani arkadaşlarımı ,komşularımı sık sık bizdeler bazende onlar alıyorlar ben gidip almasam eve geleceği yok.Geceleri bazen bir yada iki kere emmek için kalkıyor hala düzenli olarak emziriyorum zaten emiyor diye beslenmeyi kesmiyor.Şimdilik hiç sıkıntımız yok umarım böyle devam eder hepinizin bebeklerinede sağlıkve mutluluk dilerim.

ahh ahh bızde o 7 aylık 9 aylık oldugu gunlerı gorebılıcekmıyız acaba... ??
o ılkler cok onemlı cok ozel o yuzden bende oglum 1 yaşına gelene kadar çalışmıycammmm
onun herşeyıne ılk olarak ben tanık olmak ıstıyorum tun gelışımlerıne :)
oglum 2,5 aylıktan berı salya akıtıyor azar azar dişlerı kaşınıyor sanırım .. belkıde erken çıkıcak dişleri onun dışında cok zekı sureklı auuuuu auuuuu ouuu dıue bagırıyor bazen çığlıklar atıyor bunları 2,5 aylık oldugundan berı yapıyor . yıne o zamanlardan donmeye başladı cok hareketlıı cok arkamızı donmeye gelmıyor.
ellerınden tuttugumuzda dırekt ayaklanıyor adımları pıtır pıtırr maşallahh koşuyor resmen .. Allah hepımızın yavrularını bızlere bagışlasınnn

benim kız 3 buçuk aylıkken ayırt etmeye başlamıştı şimdi kendini aştı benim kucağımdayken kimseye gitmiyor yüz çeviriyor.vede bi özelliğimiz yüzümüz gülmez çok nadir güler.
,anni demeye başladı yüzümü görmeden sesten beni anlıyor başka başka ayakta yürütürsen adım atarak yürüyor ama yorulunca salıyor görseniz daha neler var nelerde anlatılmıyo yaşanıyooo:))))))))))))
bizimkininde dişler çıkaqcak aĞzı sulanıyor yüzümü yicek sanki bi saldırıyor eli hep ağzında umarım bizde sorunsuz çıkarırız şimdilik bu bakalım görelim paylaşalım

benim prensesim ilk anne dedi.5.5 aylıkken.şimdi birde babıldıyor;) popo üstü ileriyor kızım.birde geri emekliyor.demekki yakındır emeklememiz.daha dişimiz çıkmadığından sureklı dışı kasınıyor kızımın.alıştırma suluğuyla dişini kaşırken kendş kendine su içmeyide öğrendi.oyuncaklarıyla oynama ve babasıyla vakit geçirmeye bayılıyor.tek sıkıntımız çevremizde kızıma arkadaş omaması.nasıl yapıcam bilemiyorum.yememizde maşallah güzel.bu aralar diş den dolayı azaldı ama idare ediyoruz.:nazar:

oglusum 6.5aylık oldu yabancıları ayırt edıyo tarhana corbasına bayılıyo ama yanında yemek yıyemıyoruz ben ne yersem ondan ıstıyor sofrada ona ekmek verıyorum bayılor ekmegı cok sevıyor bır elınle tutuyor dıgerınle kopartıp yudum yudum yıyor
dızlerının uzerıne durup kayık gıbı sallanıyor tukuruk sacıp dıl cıkartıyornaniknanikacayıp tatlı oluyor mınık bebegım yakındır dıs cıkarmamız sureklı ılgı ıstıyor benı kımseyle konusturmuyor tanımadıgı bırıyle konusunca baslıyor aglamaya soyle konustugu yurudugu gunler bır gelse...........

Back