• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi kızlar bebeklerin şaçlarını ana şaçını kesicekmisiniz?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

beren34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
509
11
96
38
Diğer
bebeğin ana şaçını sıfıra vurun diyor büyükler siz yaptınızmı yada yapacakmısınız kızımın şaçları çok cansız sıfıra vurayım diyorum ama çirkin olacak ne yapacam bilemiyorum...

ben hazıran ayında kızımın sacını 0 a vurdurmustum dedesı saolsun makıneyle yaptı ozaman kızım 8 aylıktı suan 1 yasında ve sacı hala seyrek sanırım bana cektı benımde sacım seyrektır bıdaha yaptırmayı dusunmuyorum sevmıyorum ben kız cocugunda erkek gıbı sacı ayrıca kış ayında onermem hemen usutebılır.

kış ayında yaptırma bence saçları sıfıra vurdurmak çare değil ki belki ilerde düzelir canlanır saçları

canım kızımda 13 aylık doğduğundada sadece ensesinde saç vardı yazın kestirdik şimdi yine aynı ensesindeki saçları kıvırkıvır tepesindekiler sarı olduğu için pek fazla belli olmuyor ben mart ayında kestiricem tekrar bir komşumuz dedi martta kesilen saç çabuk gelirmiş bakalım denicem gerçekten kız bebekte sıfır saç çok komik kulağında küpe üstü pembe olmasına rağmen erkekmi diyorlar baktım baş edemiyorum bende evet erkek diyorum ismini sorunca irem diyorum dahada sormuyorlar eminim sende bundan dolayı sinir oluyorsundur benim gibi

Yok kızlar ya benim 7 yaşında kızım var sacı pek yoktu dogdugunda erkek gibiydi anasacını kestirmedim hiç şimdi bir görseniz saclarını harika oldular şimdi bebegim var 4 aylık onunda sacı yok oda kız onunda saclarını kestirmiycem bırakn kendi haline

canım kızımda 13 aylık doğduğundada sadece ensesinde saç vardı yazın kestirdik şimdi yine aynı ensesindeki saçları kıvırkıvır tepesindekiler sarı olduğu için pek fazla belli olmuyor ben mart ayında kestiricem tekrar bir komşumuz dedi martta kesilen saç çabuk gelirmiş bakalım denicem gerçekten kız bebekte sıfır saç çok komik kulağında küpe üstü pembe olmasına rağmen erkekmi diyorlar baktım baş edemiyorum bende evet erkek diyorum ismini sorunca irem diyorum dahada sormuyorlar eminim sende bundan dolayı sinir oluyorsundur benim gibi

benımde kızıma erkekmı dıyorlar halbukı ustunde pembe kıyafetler var:) hatta birkeresınde doktoru erkege bezıyor demıstı ama sonra doner dedı ben buna cok gulmustum :DD

yok ya hele ki kızlarda sıfıra vurulmuş saç çok kötü görünüyor.benim hiç sıfıra vurmamışlar saçım acayip gür bence de yapısı.

Ben kızımın saçlarını sıfıra falan vurmayı asla düşünmüyorum . 6,5 aylık ve zaten saçlı doğdu ayrıca her bebeğin saçı cılız olur 3-4 yaşından sonra değişir. Benim annem saçlarımı hiç sıfıra falan vurdurmamış gayet gürdür saçlarım o biraz genetik yapıyla alakalı bence okadar kısa kestirmeyin çocuklarınızı saçlarını hele kendini bilmeye aynayla oyun oynamaya başladığı zamandan sonra bunalıma giriyor bebekler yazık değilmi onlara ara ara uçlarından kestirmek lazım ama kazıtmaya karşıyım

benim kızım da 10 aylık ve saçları çok cansız. bana çekmiş benim de öyledir, bu yüzden kazıtmayı düşünmüyorum. genetik olduğu için fayda etmez herhalde...

benimde kızım 9 yaşında diğeride 4 aylık ilk kızımın saçları çok seyrekti resmen aile meselesi olmuştu kazıtmam için çok ısrar edildi ama ben dinlemedim şimdi kızımın saçları gayet güzel iyikide dinlememişim :21:

bence sıfıra vurdurmakla saç gürleşmiyo..yapısal saç gürlüğü..benim bi tanıdığımın bebekken hep saçını sıfıra vurmuşlar saçlar şimdide cansız..

Back