Çocuk Hastalıkları kizlar bebeklerin ilk sasiliklari gitti mi?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

nnurayy

annesinin bal-kaymagi
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2008
2.577
14
Arkadaslar kizim dun 2aylik oldu ama bazen gunde belki 1 yada 2sefer bazen hic olmadigida oluyor bana yakindan bakarken yada gerinirken gozleri sasi gibi oluyor sonra hemen duzeliyor sizde nasil oluyormu boyle yoksa goz problemimi yardimci olurmusunuz...:uhm:

Çok doğal yakında tamemen geçicektir.Bizimki 5 gün sonra 3.ayını dolduracak bakarken daha iyi seçebiliyor artık gözleri kaymıyor ama 2.ayında gözleri zaman zaman kayıyordu.3 ay bir dönüm noktası oluyor bebekler için kafalarını tutmakta gaz konusunda rahatlamakta ve daha iyi görmeye başlıyorlar.

Benim oğluşumunda yakın zamanda geçtibu şaşılık durumu:) endişe etme.ben doktorumuza da sormuştumda 4.aya kadar geçmezse endişe eder,kontrolünü sağlarız.şimdilik normal demişti:)

Bizede hastaneden çıkmadan çocuk doktoru kontrol ederken söylemişti şaşı diye diğer bir doktorada sordu normal demişti 3. aydan sonra geçmezse göz doktoruna gitmemiz gerektiğini söyledi çok endişelenmiştik sürekli takip ediyorduk çocuğumun gözlerini ama düzeldi en azından bize öyle geliyor. Yarın kontrolümüz var soracağım tekrar.

Korkma canim bak alttaki yaziyi goz hastanesinin sitesinden aldim.

Bebeklerde ilk 3 ayda ara sıra olan göz kaymaları normaldir. Daha sonra olan kaymalar mutlaka göz hekimince değerlendirilmelidir.

Bu arada sendede harf problemi var yabanci klavye rahat rahat yazamiyo insan yav SIK gibi :roflol:

Korkma canim bak alttaki yaziyi goz hastanesinin sitesinden aldim.

Bebeklerde ilk 3 ayda ara sıra olan göz kaymaları normaldir. Daha sonra olan kaymalar mutlaka göz hekimince değerlendirilmelidir.

Bu arada sendede harf problemi var yabanci klavye rahat rahat yazamiyo insan yav SIK gibi :roflol:
sorma klavyemiz bizim kullandidimiz turkce harfleri yazmiyor ayip kaciyor degil mi:))

sorma klavyemiz bizim kullandidimiz turkce harfleri yazmiyor ayip kaciyor degil mi:))

evet canim valla korkar oldum yazi yazmaya :))

bu arada nisan annelerinin bolumunde seni gorunce icim aciliyo ya valla niyeyse cok seviyorum seninle muhabbeti :)

evet canim valla korkar oldum yazi yazmaya :))

bu arada nisan annelerinin bolumunde seni gorunce icim aciliyo ya valla niyeyse cok seviyorum seninle muhabbeti :)

canim benim kizimin isim teyzesi bugun asiya ve dr gittik prof.yasli biri ama ingilterede cok taninmis kitaplari olan bir dr bebegime bakti cok enterasan seyler anlatti hatta yeni konu acip yazdik ve umarim insanlar biraz daha seni anlarlar kucaga alma konusunda hala nasil bazi kurallarda kafamizin dikine dikine gidiyoruz cocuklarimizi kendimiz bozuyoruz adam uyardi cok kucaga alinmanin anlamsizligini zaman zaman aglatilmasi gerektigini ama sevginin tabiki ilk sart oldugunu bosu bosuna ilac verislerimizi yaptigim ne cok hata oldunu anladim adam calpole bile karsi ateside olsa vermek yok soy emzir temiz hava aldir savassin dedi artik heray gidicem tuzluya patliycak ama gidicem ve onun uygulamalarini kesinlikle deniycem senin tavsiyen ise yaradi kizim kucaktan yari yariya vazgecti kendini oyaliyor ve cok huzurlu bir bebek oldu sagol canim prof gibi kadinsin hey masallah be :1hug:

Evet canim okudum inan cok faydali bilgiler cok memnun oldum konunu gorunce.Bir nefeste okudum cok sagol valla hepimiz icin faydali olucak. Kucak konusunda artik birsey demiyorum boyle gelmis boyle gider turklerin cocuk yetistirme tarzini burdaki doktorlar cok yanlis buluyo.

Ornek:

Ayaklarda cocuklarin sallanmasina cok kiziyorlar beyin sarsintisina sebep olur diyorlar devamli salla salla dusunsene.

Sonra popoya sabun sokmak fitil yerine.Hos fitilide onermiyorlar kakasina yapamayan bebege mudahele etmeyin diyorlar.Tek hafifce karina masaj olabilir oda devamli olmamak sartiyla diyorlar.Bagirsaklar calismazmis yoksa tembellesirmis.Zorlana zorlana ogrenicekler kendi baslarina yapmayi.

Sonra 6 aya kadar sudan baska sey vermeyin diyorlar ama bizim eski kadinlar veriyorlar receli corbayi bali.Benim kaynanam cok yapiyo deyincede birsey olmaz deyip gecistiriyo.

Aglatmak mesela aglayinca cocugun cigerleri gelisir 15 dakkaya kadar aglatmak serbest diyorlar.Ama bizimkiler aman cocuk aglatilirmi hic sonra ne oluyo cocuk biliyorki aglayinca her dedigim oluyo anne babayi parmaginda oynatiyo.Inan bizim Turk milleti kadar cocuklari simartan yok.Tek bir cocuk gormedim burda bakkalda magazada sunu istiyom diye aglayan cocuk.Aglayan varsada kesin bizimkilerin cocuklari.

Sonra cok kalin giydirmek.Hic iyi degil burda ani olumler olmus yeni dogan bebeklerde hepsi gece asiri sicaktan derin uykudan ya havale gecirmis yada derin uykudan nefes almayi unutmus olmus.Allah korusun ama asiri giydirmek hic ama hic iyi degil.

Sonra bizim turklere ait bebein yuzune tulbet yada baska seyler ortmek.O cocuk uykuda kafasini sallasa agzina alsa tulbenti.Eskiden olen bebeklerin cogu bu sebepten olmus.Ama gelde anlat ananelere.

Butun bunlarin sebebi asiri bagliligimizdan kaynaklaniyo.Elbet sevgimiz olucak elbet baglanicaz ama cocugun gelecegi icin bazi kurallarada uymak gerekiyo.

Ben cocugumu cok ama cok seviyorum ama ilerde yavas yavas akli kesmeye baslayinca kesinlikle doktorlarin tavsiye ettigi sekilde terbiye vericem.

Tekrar sagol bilgiler icin canima.s.

Son düzenleyen: Moderatör:
X