Premature Bebekler Kızlar bebeğinizin nörolojik muaynesi yapıldı mı?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

akimera

Guru
Kayıtlı Üye
5 Mart 2009
1.617
26
318
İstanbul
slm kızlar.ben 3 haftalık 1180 gr.ağırlığında bi bebek dünyaya getirdim.45 gün küvezde yatttı.çıktıktan snr hem iki gözünden rop ameliyatı hemde iki kasığından fıtık ameliyatı oldu.şimdi bir ameliyatı daha var ama o yaşını doldurduktan snr yapılacak.asıl sormak istediğim bebklerinizin nörolojik muaynesi yapıldımı??doktorum bana 2 ay önce yaptırmamı sölemişti ama özellerde çok pahalı sadece muyne 150-200 civarlarında.ben anadolu yakasında oturuyorum burdada sadece bildiğim kadarıyla göztepe ssk çocuk bölümünde yapılıyo ama onada randevu bulmak ne mümkün.iki aydır uğraşıyorum bitürlü bulamdım.şu an 6 aylık ama düzeltilmiş 4 aylık kilosu 7000 gr.boyu 62 cm.baş çevreside 40 cm.doktorum gelişiminin normal olduğunu söledi.tutma refleksi yeni yeni gelişti henüz tam olarak tutmayı beceremiyo.destekli oturabiliyo gülüyo takip yeteneği var ama henüz kendini döndüremiyo yürümeye dönmekten daha hevesli.asıl sorumsa şu; doktorum bu nörlojinin bebek için önemli olduğunu çünkü prematüre bebeklerin bir takım fizik tedavi hareketlerine ihtiyacının olduğunu buna yönlendiren kişininde nöroloji doktorlarının olduğunu söledi.ve bunu bana yeni sölediği için açıkcası bozuldum doktora.eğer bu hareketler gerçekten gerekliyse pahalıda olsa gerekirse özeline giderdim.ama bunu niye fizik tedavi doktoru deilde nöroloji doktorları yaptırıyo anlamadım.sizlerde bebklerinizin nörolojik muaynesini yaptırdınızmı.fizik tedavi hareketleri verdilermi bebeğinize.verdilerse nasıl hareketler bunlar ve gerçekten sizcede gereklimi.bebeğim geç kaldığım için gelişimini geridenmi takip edecek endişelenmeye başladım.bana fikir verirseniz çok sevinirim arkadaşlar...

merhaba öncelikleAllah bağışlasın ve çok geçmiş olsun,tüm prematür bebeklerden tedbir amaçlı isteniyor bu tetkikler.nöroloji muayanesi dediği çocuğun kafasına ultrasonla bakılması.yani kısa ve basit bi işlem.bakırköy yenimahallede yapılıyor .bende orda yaptırdım..olumsuz çıkan duymadım hiç korkma.

cnm bu bakırköyde yenimahalle dediğin yerdeki özel bi hastanemi??peki fizik tedavi hareketleri verdimi doktor size..

selam benım kılerde 28 haftalık dogdu kuvezde havale gecırdı ıkısı norolojı dr kuvezden cıktıktan sonra mutlaka gorucem dedı eeg lerı cekılıdı sorun yok cok sukur sedanın bı eeg sı daha cekılecek bısey yok ama tam sonuç ıcın gercekten cok pahalı .nadır bulunan oldukları için cok para alıyolar ..bende anadolu yakasındayım aslında marmara hastanesınde yapılıyo ama randovular dolu .........benım dr goztepe sskda da calısan bı dr aydan hanım..........gelışmelerı cok ıyı cok sukur sıkıntımız yok bıze fızık tedavı onermedı o yuzden sadece gunn ıçınde masaj onermıstı onu bıle yapamadım üç tanbe olunca sadece banyo sonraları masaj yaptım bebeklere gelısımlerınde sıkıntı yok duzeltılmıse gore gıdıyopruz goz dr munzda ozel ınş bu ay onada gıdıcez altı ay sonra gelın denmıstı.......sadece işitme testlerı var ınş sıkıntınınz yoktur benımde yok ama ıçım rahat ets dıye gıdıyorum hep ılerde neden demım dıye..........muayenesı 300 lıra ..........bızden azcık uçuz ındırımı yapıyo eeg ıse 250...............rabbım yardımets herkese ınş

yorumun için saol cnm.sen nerde doğum yamıştın merak ettim

akimera bakırköy yenimahalledeki ssk kadın doğum ve çocuk hastanesi .umarım yakındır sana.özeller çok pahalı

akimera bakırköy yenimahalledeki ssk kadın doğum ve çocuk hastanesi .umarım yakındır sana.özeller çok pahalı

cnm ben anadolu yakasında oturuyorum hatta kadiköye bile 30 dk.bi mesafede ama çocuğum için olmassa orayada giderim burdada zeynep kamil var orda öle bi bölüm yok malesef sadece göztepede var ordanda randevu bulunmuyo

anladım akimera fakat işin güzel tarafı bakırköy ulaşımı çok kolay bir semt...ve burası yılların hastanesi kadın doğum ve çocuk üzerine, çocuk nöroloğu bulmak çok zor,var olanlarda 300 tl den kapı açıyor muayene ücreti olarak ve birde ultrason bedeli muallim bahsetmiş zaten yani nerden baksan 500-600 tl yi buluyor, ben senin ekonomik şartlarını bilemem fakat bu hastane ssk'ya ait ve sigortan varsa yol parasından başka bir bedel çıkmaz cebinden , aklında olsun.karar senin,çocuğun için en doğrusunu sen bilirsin bir anne olarak ama bütçede önemli bir faktör değilmi..Allah şifa versin,ertelemeden çöz kısa zamanda bence

evet cnm.yok beni yanlış anlaın ben sadece öncelikle tekrar burdan randevu bulmaya çalışıcam yine bulamassam ozaman tabi giderim önemli olan çocuğumun sağlığı.şimdi metrobüslerde çıktı yol yakınlaştı bitane daha oğlum var oda 3 yaşında kuyruğum benim.kimsede durmuyo onuda taşımak zorunda kalıcam çanta gibi o yüzden zor olacak ama katlanıcam artık napim.bide bişey daha sorucam cnm orasıda randevulumu bakıyo.kaçta orda olmam lazım.bu arada sskmız var durumumuz öle süper deil heleki prematüre annesiysen zengin bile olsan bütçen baya sarsılır heralde

aynen öyle canım randevu alamadığım dallarda bende özele götürdüm mesela kardiyoloji bölümüne falan hep özele gittik.internet sitesinden yada telefonla randevu alıyosun canım.randevudan yarım saat önce orda olsan yeter.işitme testi istedilerse onuda orda yaptırıyosun aklında olsun.aklına takılan şeyleri sormakta çekinme.karşıyı çok bilmiyorum ama bu yakada hastane önerebilirim sana.mesela rop ile ilgili sorunlar için cerrahpaşadaki hocalar çok iyi.bera testini ise bakırköy doğum evinde yada bakırköy sadi konuk devlet hastanesinde ücretsiz yaptırabilirsin.küçük bi çocuğunun olması dezavantaj ama A llah yardım eder karamsar olma.

sadı konukta bera testı varsa oraya gıdeyıöm barı norolojı ve goz muayenelerı benı altettı ya..........barı berayı orada yaptırımm.............
ben camlıca medıcanada dogum yaptım üç ay kuvezde kaldılar dr ozelden geldı hep........noırmal muayenelrı oraya gıdıyorum

var muallimcim ben orda yaptırdım berayı , 4o dk falan sürüyo.uyutmak gerekiyo bi tek..sonra koca koca kulaklıklar takıyolar,tıpkı bi dj edasındaydı benimki :)) tiz tonlarda sinyaller verip ölçüyolar işte beyin dalgalarıyla tepkilerini.10-15 dk içinde veriyolar sonucuda

kızlar bende doğumu özelde yaptım ve aynı hastanenin çocuk doktoru takip etti ama bizi hep devlet hastanelerine yönlendirdi.telefonlarına kadar verdi sağolsun.özellere servet akıtmayın boşuna dedi.cerrahpaşa üstüne rop muayenesi yok türkiyede ve proflar yapıyo ödediğim sadece 70 tl,bera içinde sadi konuğu yada yeni mahalleyi önerdi oda ücretsiz zaten.bir tek kardiyolojiden randevu alamadım onda götürdüm özele,onunda doktoru yenimahallede görev yapıyor gün içinde ama randevu alamadık bir türlü.

cnm ya bendende istedi doktor bera testii ama uyuttukları için korkuyorum narkozlamı uyutuyolar çocuğu.benimki 2 aylıkken rop ameliyatı oldu ve narkozu kaldıramadı vücudu.ameliyattan snr apneleri oldu solunumu kesildi tekrar hastaneye yatırdılar küvezde falan yattı korkuyorum o yüzdende tekrar narkoz almasından.ayy allah bidaha yaşatmasın düşün karşıda alman hastanesinde ameliyat oldu solunumu kesilince doğum yaptığım ve oğlumun takibini yapan hastane medipol olduğu için ambulansla bu tarafa yetitirdiler çocuğumu çok zor günlerdi.iyce korkak oldum.aslında seslere güzel tepki veriyo duyuyo bariz belli ama ben yinede yaptırmak istiyorum.bu arada bera testi için hangi bölümden randevu almk lazım.bide kaç aylık olduğu farkedermi acaba

bide bende cerrahpaşada yaptıracaktım rop ameliyatını ama özeldeki doktorum onun için çok iyi bi referans vermedi bana bide internette araştırdım yorumlar çok kötüdü oranın rop muayne ve ameliyatları için.doktorda acil ameliyat yoksa kör olur deyince korkudan gittim alman hastanesinde yaptırdım meşhur bi doktor var bu konuda bir numaraymış.bi güzelde 5 bin tl masrafa girdikmi çok zorlandık ve sıkıştık borç harç yaptırdık ameliyatı ama bana cerrahpaşayı önerselerdi orada yaptırırdım ameliyatı bu kadarda sıkılmazdık.çok zor prematüre ailesi olmak yaa.masrafları hiç itmiyo.allah sağlık versinde gerçi para bulunur bi şekilde.ama yinede çok zor herşeylerine yetişmek

canım normal kendin uyutuyosun narkoz falan yok,ayağımda salladım ben yastık buldum :))) sadi konuktan kbb randevusu alıp işitme merkezine çıktık ordan gün verdiler 7 aylıktı benimki yaptırdığımda.bu ileri düzeyde bi test.yaptır kafan rahat olsun derim çünkü seslere tepki veriyor olması bi ölçüt değil dedi doktor.yenimahalledede var istersen hem nörolojiden hem kbb dan randevu alırsın kolaylık olur

bu sadi konuk dediğiniz yer neresi arkadaşlar bide bakırköydedemi kendimiz uyutuyoruz öleyse süper.benimkine zaten biberonu verdinmi uyuyuverir.ama tek sorun 40 dk.boyunca uyurmu orasını bilemem.ama iyki tanışmışım sizinle kızlar.bende kara kara düşünüyodum bu testleri nerde yaptırsam diye.inşallah randevu bulabilirim bu bölümlere.burada bulmak imkansız çünkü

evet canım bakırköyde.. tam adı bakırköy sadi konuk eğitim ve araştırma hastanesi,yenimalle dediğim doğum ve çocuk hastalıkları hastaneside buraya araç ile 10 dk mesafede.bi akraban yokmu avrupa yakasında 1-2 gün kalabileceğin ? uyur 40 dk merak etme,kulağına verilen ses ninni gelir ona :))) her iki hastanedende internetten randevu alabiliyosun.

akrabam varda eşim izin vermez cnm.çok kıskançtır artık öle gidip gelicem bulabilirsem randevu tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…