allaaa allaa kizlar siz oyle yazinca benim birden kafam karisti, acaba yanlis mi yapiyorum diye... ama bizim doktorumuz ek gida verseniz bile gunde en az 500 ml mama verin demisti, sonra dusundum ben yurt disinda yasiyorum ya, acaba burdakilerin beslenme programlari farkli o yuzden mi size tuhaf geldi diye, amaa yok internetten arastirma yapinca da ayni sonuca ulastim. hatta sizin icin Milupanin sitesinden su satirlari kopyaliyorum :
"Unutmayın ki ek besin döneminde de bebeğinizin süt ihtiyacı devam eder. Bu dönemde onun bağışıklığını güçlendirmek için en az 500ml anne sütü ya da bebek sütü vermeye devam edebilirsiniz."
yani ben gunde sabah bir uyumadan once bir veriyorum, toplaminda 540 falan yapiyor... yani normal bisi bu. haaa kahvaltilik verme fikrine katiliyorum, yavas yavas alistiriyorum tadimlik, ama bizim doktor hala peyniri yasakliyor, yumurtada haftada en fazla iki kez.
07:00-biberon mamaması
09:00-bebe büskv,labne pey,yumurta sarısı yarım (1 gün arayla),pekmez,biraz su ama ıhlamır da katılabilir
11:00-12:00-çorba(sebze,tarhana,yoğurt çorbası)karışık veriyorum
13:00-meyve püresi yada yoğurt içine muz koyuyorum
16:00-mama
18:00-kaşık maması
20:00-21:00-biberon maması yada gece maması kşık
gece uyandığında mama
benim listem bu meyve suyu içmiyo çok denedim ama şu meyve koruyucularıyla denicem bu arada bende başka şeyler denemek istiyorum sizde listelerinizi paylaşırmısınız,teşekkürler.
sabah 6-7 arası mama 180 cc
10 da 1 yumurta
11-12 arası evde yaptığım 1 kurabiyenin içine 1 elma 1 ceviz ve yaklaşık yarım bardak süt karıştırıp veriyorum.bazen muz da olabiliyor..yada mısır unu kavurup kayısı suyuyla,içine ceviz tahin pekmez..
16-17 arası yoğurt
20-21 arası çorba..(sebze,tarhana,mercimek vs..)
gece 1 de tekrar mama...
yediklerinin ölçüsü 1 kase..
oğlum şimdi 10 aylık oldu bu yediklerine muhallebi ekledik öğün olarak..
canım kilosu ve boyu kaç
canım 9 aylık kontrolünde 11 kiloydu.boyu da 73 cm di.
şimdi kaç tatlım boyu ve kilosu
bu ay götürmedim kontrole..11.ayda götürücem inşallah.sağlık ocağındaki hemşire en yüksek 11.300gram olması gerekli,çok iyi demişti.11.200 çıktı tartıda kıyafetleri düşüp 11 kilo yazdı..kız çocuklarda kilo sınırı daha düşüktü bildiğim kadarıyla.
evet tatlım benimkininde kilosu iyi 10.400 çıkmış 10 yazmışlar ama nedense zayıf duruyor
selam arkadaşlar benim oğlum 9 ay 5 günlük ve çok kilolu bir bebk değil kusmalarımız var öğürüyor ve bazen 1 kaşık verince bile kusuyor takii bir haftaya kadar neden bu çocuk böyle diyordum sol böbreğinde taş varmış bütün kusmaları öğürmeleri çok kilo alamaması bu yüzdenmişşimdi size beslenme şeklimizi yazıcam
sabah:10.00 da tam yumurta sarısı,1tatlı kaşığı labne,1tatlı kaşığı tereyağı,1talı kaşığı pekmez,bebek ekmeği ve büsküvisi 4 ölçekte aptamil mama
öğlen:14.00 de kıymalı sebze çorbası,tavuklu çorba,balık çorbası,kıymalı tarhana,yoğurtlu tavuklu çorba,bazen yemeklerden yapıyorum bu şekilde 1 kase yiyor
ikindi:17.00 de yoğurt,bazen muzlu büsküvili sütlü karışım,meyveli yoğurt bazende
akşam:19.00 bazen bizim yediğimiz yemeklerden çok az miktarda
yatarke:21.00 alpatmil sütlü pirinçli kaşık maması,bazen sütlaç
tatlım bebeğimizin ayı aynı bende dün doktora götürdüm kusuyor ve midesi bulanıyordu karaciğerlerine baktılar temiz çıktı sadece reflüsü varmış doktora 3 saat arayala besliyorum dedim saatini uzatabilirsin dedi ama ben 2 saaatti yeni 3 saate çıkardım ve bu saat aralığının iyi olduğunu düşünüyorum sen 2 saat arayla besliyorsan bence biraz uzat saat aralığını ve nekadar veriyorsun ebn 1 kase veriyorum 3 saat arayla bu arada doktor keçi peynirini önerdi bende labne kullanıyordum bu arada tereyağını çok veriyorsun tereyağı ağır gelir bebek o daha fındık büyüklüğünde diye okumuştum nette ben ufacık veriyorum bebeişin kaç kilo ve boyu?
selam arkadaşlar benim oğlum 9 ay 5 günlük ve çok kilolu bir bebk değil kusmalarımız var öğürüyor ve bazen 1 kaşık verince bile kusuyor takii bir haftaya kadar neden bu çocuk böyle diyordum sol böbreğinde taş varmış bütün kusmaları öğürmeleri çok kilo alamaması bu yüzdenmişşimdi size beslenme şeklimizi yazıcam
sabah:10.00 da tam yumurta sarısı,1tatlı kaşığı labne,1tatlı kaşığı tereyağı,1talı kaşığı pekmez,bebek ekmeği ve büsküvisi 4 ölçekte aptamil mama
öğlen:14.00 de kıymalı sebze çorbası,tavuklu çorba,balık çorbası,kıymalı tarhana,yoğurtlu tavuklu çorba,bazen yemeklerden yapıyorum bu şekilde 1 kase yiyor
ikindi:17.00 de yoğurt,bazen muzlu büsküvili sütlü karışım,meyveli yoğurt bazende
tatlım bebeğimizin ayı aynı bende dün doktora götürdüm kusuyor ve midesi bulanıyordu karaciğerlerine baktılar temiz çıktı sadece reflüsü varmış doktora 3 saat arayala besliyorum dedim saatini uzatabilirsin dedi ama ben 2 saaatti yeni 3 saate çıkardım ve bu saat aralığının iyi olduğunu düşünüyorum sen 2 saat arayla besliyorsan bence biraz uzat saat aralığını ve nekadar veriyorsun ebn 1 kase veriyorum 3 saat arayla bu arada doktor keçi peynirini önerdi bende labne kullanıyordum bu arada tereyağını çok veriyorsun tereyağı ağır gelir bebek o daha fındık büyüklüğünde diye okumuştum nette ben ufacık veriyorum bebeişin kaç kilo ve boyu?
benim oğlumda doğduğundan beri reflü var bide geçen hafta öğrendik sol böbreğinde taş varmış kusmaları öğürmeleri çok kilo alamaması taştan dolayıymışoğlum 9 ay 8 günlük 8 aylıkken kontrolde kilo 8.360 boy 76 çıkmıştı.
benim oğlumda doğduğundan beri reflü var bide geçen hafta öğrendik sol böbreğinde taş varmış kusmaları öğürmeleri çok kilo alamaması taştan dolayıymışoğlum 9 ay 8 günlük 8 aylıkken kontrolde kilo 8.360 boy 76 çıkmıştı.
kilosunu bilemem ama boyu çokkk iyiymiş benim kızım9 aylık olmasına rağmen boyu 77 cm ve uzun dedi doktore seninki şuan kaçtır düşün yani çok iyiymiş maaşallah boyu
sabaha kadar anne sütü ve gün içindede anne sütü var.sizce beslenme şekli nasıl bana eksik olan bişeyler var gibi geliyor lütfen yardımcı olun.teşekkürler..
merhaba arkadaşlar. benim oğlumda 6 aylık. doktorunuzun verdiği beslenme programını yazarmısınız.
benm de kafam karıştı. sabahları kahvaltıda 150cc mamanın içine peynir, yumurta sarısı, pekmez atın diyorlar.
ama pekmezin vitamini mamaylan birlikte verildiğinde kaçmazmı? ayrıntılı beslenme tablosunu yazarsanız çok sevinirim. bu siteye yeni üye oldum.
çok teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?