Bebek Beslenmesi kızlar bebeğinizin BESLENME listesini paylaşırmısınız benimle kafam karıştı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ah canım ya olurmu öyle şey seninki artık büyümüş sen doktorunu değiştir bakalım bak sağlık ocağında demişlerdi ozaman kızım ufacıktı düşün yani gün aşırı yumurta sarısı ver diye ben sabah kahvaltısına sütle muhallebi yapıyorum içine fındık büyüklüğünde tereyağını labne peynirini pekmezini yumurtasını bazende cevizini karıştırıp veriyorum bence sende ver bende günde 500 ml süt içirmeye bakıyorum ama illa biberonla olmasada çorbasına yada muhallesbisine süt katıyorum 500 ml tamamlıyorum sen 1 öğünü çoğalt sütünüde gece ver al sana fazladan 1 öğün vitamin deposu

Son düzenleme:
07:00-biberon mamaması
09:00-bebe büskv,labne pey,yumurta sarısı yarım (1 gün arayla),pekmez,biraz su ama ıhlamır da katılabilir
11:00-12:00-çorba(sebze,tarhana,yoğurt çorbası)karışık veriyorum
13:00-meyve püresi yada yoğurt içine muz koyuyorum
16:00-mama
18:00-kaşık maması
20:00-21:00-biberon maması yada gece maması kşık
gece uyandığında mama

benim listem bu meyve suyu içmiyo çok denedim ama şu meyve koruyucularıyla denicem bu arada bende başka şeyler denemek istiyorum sizde listelerinizi paylaşırmısınız,teşekkürler.

sabah 6-7 arası mama 180 cc
10 da 1 yumurta
11-12 arası evde yaptığım 1 kurabiyenin içine 1 elma 1 ceviz ve yaklaşık yarım bardak süt karıştırıp veriyorum.bazen muz da olabiliyor..yada mısır unu kavurup kayısı suyuyla,içine ceviz tahin pekmez..
16-17 arası yoğurt
20-21 arası çorba..(sebze,tarhana,mercimek vs..)
gece 1 de tekrar mama...
yediklerinin ölçüsü 1 kase..
oğlum şimdi 10 aylık oldu bu yediklerine muhallebi ekledik öğün olarak..

canım benim menümde seninkine benziyor ama ben de 2 saat arayla besliyordum şimdi 3 saat arayla besliyorum sence sık değilmi 2 saat arayla beslemek gerçi nekadar yediğine bağlı bir kase yiyor benimki seninkinin yemesi nasıl ve kilosu kaç?

canım kilosu ve boyu kaç

şimdi kaç tatlım boyu ve kilosu

bu ay götürmedim kontrole..11.ayda götürücem inşallah.sağlık ocağındaki hemşire en yüksek 11.300gram olması gerekli,çok iyi demişti.11.200 çıktı tartıda kıyafetleri düşüp 11 kilo yazdı..kız çocuklarda kilo sınırı daha düşüktü bildiğim kadarıyla.

evet tatlım benimkininde kilosu iyi 10.400 çıkmış 10 yazmışlar ama nedense zayıf duruyor

evet tatlım benimkininde kilosu iyi 10.400 çıkmış 10 yazmışlar ama nedense zayıf duruyor

sana öyle geliyodur biz anneler biraz pinpirikli oluyoruz bu kilo konusunda.tartı tatmin etmiyo bizi görüntü şart :))ama önemli olan gerçektende sağlıklı olması.emziremeyince insan takılıyo beslenme hususunda.oğlumda öyle kesinlikle tombik değil.kilosunu göstermiyo yani..

selam arkadaşlar benim oğlum 9 ay 5 günlük ve çok kilolu bir bebk değil kusmalarımız var öğürüyor ve bazen 1 kaşık verince bile kusuyor takii bir haftaya kadar neden bu çocuk böyle diyordum sol böbreğinde taş varmış bütün kusmaları öğürmeleri çok kilo alamaması bu yüzdenmişşimdi size beslenme şeklimizi yazıcam

sabah:10.00 da tam yumurta sarısı,1tatlı kaşığı labne,1tatlı kaşığı tereyağı,1talı kaşığı pekmez,bebek ekmeği ve büsküvisi 4 ölçekte aptamil mama

öğlen:14.00 de kıymalı sebze çorbası,tavuklu çorba,balık çorbası,kıymalı tarhana,yoğurtlu tavuklu çorba,bazen yemeklerden yapıyorum bu şekilde 1 kase yiyor

ikindi:17.00 de yoğurt,bazen muzlu büsküvili sütlü karışım,meyveli yoğurt bazende

akşam:19.00 bazen bizim yediğimiz yemeklerden çok az miktarda

yatarke:21.00 alpatmil sütlü pirinçli kaşık maması,bazen sütlaç

sabaha kadar anne sütü ve gün içindede anne sütü var.sizce beslenme şekli nasıl bana eksik olan bişeyler var gibi geliyor lütfen yardımcı olun.teşekkürler..

canım eğer böbreklerde sıkıntı varsa kendi yediğin yemeklerden verme..biliyosun tuzu falan böbrekler emer.ee malum bizim yediklerimiz yağlı tuzlu..yağ midesini,tuzda böbreklerini yorar..kahvaltıda kusuyo mu bebişin??benim oğlum genelde üşüttüğü zaman yumurtayı kusar..yumurtanın böyle bi özelliği var.annem ve kayınvalidem söylemişti ilk başta umursamadım ama doğruymuş.ayaklarından üşürse yada midesini üşütürse yumurtayı kusmasından anlıyorum.mesela biraz üşüttüğü için 3 gün yumurta vermedim dün baktım gögsü hırıltılı..balgam var.hemen yumurta haşladım rafadan..yedikten bi müddet sonra içi çıktı çocuğun resmen..sonra rahatladı ve hırıltı gitti.nacizane tavsiyem..geçmiş olsun.

merhaba arkadaşlar. benim oğlumda 6 aylık. doktorunuzun verdiği beslenme programını yazarmısınız.
benm de kafam karıştı. sabahları kahvaltıda 150cc mamanın içine peynir, yumurta sarısı, pekmez atın diyorlar.
ama pekmezin vitamini mamaylan birlikte verildiğinde kaçmazmı? ayrıntılı beslenme tablosunu yazarsanız çok sevinirim. bu siteye yeni üye oldum.
çok teşekkür ederim.

canım hoşgeldin..öncelikle şuna aydınlık getirelim artık 6 aylık olduysa devam sütüne yani 2 numaraya geçtin demektir.onun içine de pekmez muz vs..konup kullanılabilyor.
oğlum 6 aylıkken 150 cc mamayı biberonla bile bitirmiyordu kaldıki içine 40 tane şey karşınca yicek imkansızzz :) tabi senin bebeğinin iştah durumunu bilemem.belki yer.ben 6.aydan sonra normal süt kullandım kahvaltıda.nasıl vereceğin sana kalmış ama ne başlarsan az miktarda başla.mesela 60 cc mama yap içine 1 çay kaşığı yumurta sarısı pekmez biraz elma rendele (cam rendede) eğer kullanıcaksan bebe bisküvisi..deneyebilirsin.sonra arttırırsın.

çok teşekkür ederim. şimdi kahvaltılarda 90 cc ile başladım içine peynir pekmez ceviz yumurta sarısı bi de aptamilin 8 tahıllısını atıyorum, onu çok beğendi.
hepsini bitiriyor. ama öğelnleri çorba içiremiyorum. patates havuçla başladım, az bişey yiyor sonra yüzünü ekşitiyor:)
bugün yoğurt çorbası yaptım yemedi, sonra tarhana yaptım onu da yemedi ne yapcamı şaşırdım ne yapmamı önerirsiniiz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…