• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi kızlar bebeğinizin BESLENME listesini paylaşırmısınız benimle kafam karıştı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ta_nem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2011
464
0
0
İstanbul
kızlar benim kızım 9 aylık anne sütü almıyor sizden ricam beslenme listenizi paylaşırmısınız benimle??

11:00 yumurta,peynir ve pekmezi(bebe bisküvisini sevmiyor)
12:30 3 ölçek mama
14:30 1 kase yoğurt
16:00 2 ya da 3 ölçek mama
18:00 çorbası (her gün farklı çorbalar yapmaya çalışıyorum)
19:00 masada biz ne yiyorsak bir miktar ondan veriyorum
21:00 meyve suyu ya da püresi
22:00 kaşık maması ve cevizi
24:00 biberon maması
ve uyku...

tabi gece biberon mamasıyla beslenmeye devam ediyoruz

11:00 yumurta,peynir ve pekmezi(bebe bisküvisini sevmiyor)
12:30 3 ölçek mama
14:30 1 kase yoğurt
16:00 2 ya da 3 ölçek mama
18:00 çorbası (her gün farklı çorbalar yapmaya çalışıyorum)
19:00 masada biz ne yiyorsak bir miktar ondan veriyorum
21:00 meyve suyu ya da püresi
22:00 kaşık maması ve cevizi
24:00 biberon maması
ve uyku...

tabi gece biberon mamasıyla beslenmeye devam ediyoruz

tatlım bebeğin kaç aylık bana çok sık besliyorsun gibi geldi tabi yediklerinin miktarıda önemli 1 kase olarakmı besliyorsun

bebeğim 5 gün sonra 11 aylık olacak inşallah sık veriyorum çünkü az yiyor ya da bana öyle geliyor :) mesela 1 çay bardağı meyve suyu,2 adet ceviz , kaşık maması ve yoğurt yarım çorba kasesi gibi... bir de bazen ben abartıyorum geçen ay doktora götürünce tartıldı 1 ayda 20 gram almıştı baya üzülmüştüm o yüzden şimdi sanırım yükleniyorum biraz :)

bebeğim 5 gün sonra 11 aylık olacak inşallah sık veriyorum çünkü az yiyor ya da bana öyle geliyor :) mesela 1 çay bardağı meyve suyu,2 adet ceviz , kaşık maması ve yoğurt yarım çorba kasesi gibi... bir de bazen ben abartıyorum geçen ay doktora götürünce tartıldı 1 ayda 20 gram almıştı baya üzülmüştüm o yüzden şimdi sanırım yükleniyorum biraz :)

kilosu kaç? millet bana diyor seni görseler heralde düşer bayılırlar:1: benim kızım 9 aylık 3.750 doğdu en son 6 aylıkken 7.5 kiloydu bir ara kilo almak yerine 150 gr vermişti doktor bu çocuk zayıf demişti bende yüklendim anne sütüm zaten yok 3 ay emdi ben 2-3 saatte bir 1 kase yediriyorum ama çoğu zaman kusuyor acaba fazlamı geliyorki ? doktorun ne ddiyor midesini yorma bence peki nasıl yemeyi seviyormu iştahı nasıl benimki bir ara kaseyi görünce kusuyordu halende ağzına verdiğim ilk lokmada midesi bulanır ama pes etmem

kilosu kaç? millet bana diyor seni görseler heralde düşer bayılırlar:1: benim kızım 9 aylık 3.750 doğdu en son 6 aylıkken 7.5 kiloydu bir ara kilo almak yerine 150 gr vermişti doktor bu çocuk zayıf demişti bende yüklendim anne sütüm zaten yok 3 ay emdi ben 2-3 saatte bir 1 kase yediriyorum ama çoğu zaman kusuyor acaba fazlamı geliyorki ? doktorun ne ddiyor midesini yorma bence peki nasıl yemeyi seviyormu iştahı nasıl benimki bir ara kaseyi görünce kusuyordu halende ağzına verdiğim ilk lokmada midesi bulanır ama pes etmem

oğlum 2.900 doğdu ama 2.750 ile hastaneden çıktık şu anda 9.500 kilo ay sonunda kontrolümüz var bakalım bizimki hiç emmedi 6 ay boyunca sağarak verdim mama+anne sütüyle geldik 6 ay ama sonra kesildi malesef eğer kusuyorsa fazla geliyor olabilir. yemediği anda vermeyi kes yoksa alışkanlık haline gelir yeğenim 2 yaşına kadar sürekli kustu şimdi de inanılmaz mızmız yemek yer. doktorumuz beslenme konusunda olumsuz eleştiride bulunmadı çünkü; bunlar yemesi gereken gıdalar muhakkak yedirmelisin dedi. bir dönem idrar yolları enfeksiyonu geçirdiği için iştahı neredeyse hiç yoktu bir yumurtayı 1 saatte zorla yedirirdim. hatta suyu sevdiği için 1 kaşık yumurta 4-5 kaşık su verirdim hatta 200 gr civarında kilo vermişti doktorumuz hemen bize allerji şurubu verdi neden allerji şurubu diye sorduğum da en büyük yan etkisinin iştah açıcı olması dedi. ve biz 5 gün bunu kullandık. hakikaten çok işimize yaradı.sonra yavaş yavaş oyun oynayarak ve olmazsa olmazımız reklam izlettirerek yemek yedirdik çok şükür şimdi daha iyi. seninki kusuyor bizimki de ağzında saatlerce tutardı çorbayla uyuyup uyandığını bilirim. tabi iştahsızlık döneminde biz psikolağa gitmeye başladık. onun bize önerisi yemediği anda kaşığı çekin, asla ısrar etmeyin, bebekle inatlaşmayın yoksa ileride bunu size koz olarak kullanır dedi. biz de öyle yaptık. yemediği anda yemeği çektik, sonra yine teklif ettik. doyduğu anda "evet yemeğin bitti"diyerek tabağı kaldırdığımızı görmesini sağladık.bunlar inanılmaz işine yaradı. aslında bir yöntem daha var uygulayabilir misin bilemiyorum ama uyku terapisi denilen ve 41 gün süren bir işlem. kısaca özetlemek gerekirse bebeğin rem uykusuna geçtiğinde (sen bunu nefes alışlarından anlarsın ama uyuduktan 40-45 dk sonra başlar) onun nefes alıp verişini takip edip aynı onun gibi nefes alıp vermeye başla 2-3 dakika bu şekilde devam et ve sonra6 kez çok sakin ve yavaş bir ses tonuyla ona yapmasını istediğin şeyi söyle mesela" senin yemek yemen lazım" gibi ama bunu tane tane,net ama sakin bir şekilde söyle. hafif uyanır gibi olup nefes alış verişinde değişiklik olursa hemen terapiyi yarıda bırak beyin o anda kendini kapatıyor eğer 6a tamamlayamamışsan tekrar rem uykusuna dönmeyi bekle bunu da bize yeğenimin psikoloğu söylemişti.kusura bakma çok karışık yazdım.inşallah bir an önce düzelir .

oğlum 2.900 doğdu ama 2.750 ile hastaneden çıktık şu anda 9.500 kilo ay sonunda kontrolümüz var bakalım bizimki hiç emmedi 6 ay boyunca sağarak verdim mama+anne sütüyle geldik 6 ay ama sonra kesildi malesef eğer kusuyorsa fazla geliyor olabilir. yemediği anda vermeyi kes yoksa alışkanlık haline gelir yeğenim 2 yaşına kadar sürekli kustu şimdi de inanılmaz mızmız yemek yer. doktorumuz beslenme konusunda olumsuz eleştiride bulunmadı çünkü; bunlar yemesi gereken gıdalar muhakkak yedirmelisin dedi. bir dönem idrar yolları enfeksiyonu geçirdiği için iştahı neredeyse hiç yoktu bir yumurtayı 1 saatte zorla yedirirdim. hatta suyu sevdiği için 1 kaşık yumurta 4-5 kaşık su verirdim hatta 200 gr civarında kilo vermişti doktorumuz hemen bize allerji şurubu verdi neden allerji şurubu diye sorduğum da en büyük yan etkisinin iştah açıcı olması dedi. ve biz 5 gün bunu kullandık. hakikaten çok işimize yaradı.sonra yavaş yavaş oyun oynayarak ve olmazsa olmazımız reklam izlettirerek yemek yedirdik çok şükür şimdi daha iyi. seninki kusuyor bizimki de ağzında saatlerce tutardı çorbayla uyuyup uyandığını bilirim. tabi iştahsızlık döneminde biz psikolağa gitmeye başladık. onun bize önerisi yemediği anda kaşığı çekin, asla ısrar etmeyin, bebekle inatlaşmayın yoksa ileride bunu size koz olarak kullanır dedi. biz de öyle yaptık. yemediği anda yemeği çektik, sonra yine teklif ettik. doyduğu anda "evet yemeğin bitti"diyerek tabağı kaldırdığımızı görmesini sağladık.bunlar inanılmaz işine yaradı. aslında bir yöntem daha var uygulayabilir misin bilemiyorum ama uyku terapisi denilen ve 41 gün süren bir işlem. kısaca özetlemek gerekirse bebeğin rem uykusuna geçtiğinde (sen bunu nefes alışlarından anlarsın ama uyuduktan 40-45 dk sonra başlar) onun nefes alıp verişini takip edip aynı onun gibi nefes alıp vermeye başla 2-3 dakika bu şekilde devam et ve sonra6 kez çok sakin ve yavaş bir ses tonuyla ona yapmasını istediğin şeyi söyle mesela" senin yemek yemen lazım" gibi ama bunu tane tane,net ama sakin bir şekilde söyle. hafif uyanır gibi olup nefes alış verişinde değişiklik olursa hemen terapiyi yarıda bırak beyin o anda kendini kapatıyor eğer 6a tamamlayamamışsan tekrar rem uykusuna dönmeyi bekle bunu da bize yeğenimin psikoloğu söylemişti.kusura bakma çok karışık yazdım.inşallah bir an önce düzelir .

ay tatlım ya severek okudum ama şu rem uykusundan ürktüm hani hipnoz aklıma geldi ya çocuk öylr kalakalırsa falan aman ben vesveseli panik bir anayım korkarım yapamam :1: ama şu psikoloğun dedikleri güzel başka bilgi varsa aktar hayatım ya benim kızımın gaz sorunu yada başka sorunu olmadı sadece kusması oda ebnim yüzümden deneyimsizliğin verdiği cahillik diyelim bebeğim ufacıktı aman aç kalmasın diye sürekli mama veriyordum saatte 90 ml verdiğimi bilirim 1 aylıkmı neydi doktor midesini yorarsın 2 saatte ver dedmişti 90 ml lafın kısası çocuğu yemekten tiksindirdim kusması alışkanlık oldu 3 aylıkken çok 14 -15 saat aç kalmıştır çok çektim şükür iyiyiz şimdi ama kusma maalesef var eskisi kadar olmasada bu arada ben çok araştırmacıyım bilgi edinmeyi seviyorum sağlam kaynaklar tabi kulaktan duymayla hareket etmem sana tavsiyem kabak çekirdeği ver haftada 2 çay kaşığı çok iyi bir çinkoymuş doktorunada danış gene

uyku terapisinden korkma bunu zaten yeğenimin psikoloğu önerdi herhangi bir zararı yok bana göre kusması da zamanla düzelir bebeğinle ilgili genel anlamda soruların varsa sorabilirsin psikoloğun bize anlattığı kadarıyla bende sana anlatırım canım :)

şuanda yazdıklarını ağzım açık okudum.Çok şaşırdım.Bu uyku terapisti kaç aylıkken yapılıyor?Benim bebeğim 7.ayına yeni girdi.

selamlar

benim kizim da yakinda 9 aylik olacak, ve su an 8,900 gr. Hafif tombis sayilir ama olsun yurumeye baslayinca eritir diye rezerv yapiyoruz :1:

bizim beslenmemiz günde 4 ögün

sabah 7-8 arasi 270 ml Nestle'nin Beba 2 mamasi
Oglen 12-1 arasi genellikle evde hazirladigim sebze püreleri ( her gün degisik karisimlar veriyorum, kirmizi et, beyaz et, balik, yumurta vs vs destekli)
ogleden sonra 4 gibi meyve püreleri ( eger oburlugu ustundeyse meyve puresine ek olarak bir biskuvi)
aksam 7 gibi 240 ya da 270 ml mama
vee cumbaaa yataga, sabaha kadar deliksiz uyku

selamlar

benim kizim da yakinda 9 aylik olacak, ve su an 8,900 gr. Hafif tombis sayilir ama olsun yurumeye baslayinca eritir diye rezerv yapiyoruz :1:

Oglen 12-1 arasi genellikle evde hazirladigim sebze püreleri ( her gün degisik karisimlar veriyorum, kirmizi et, beyaz et, balik, yumurta vs vs destekli)
ogleden sonra 4 gibi meyve püreleri ( eger oburlugu ustundeyse meyve puresine ek olarak bir biskuvi)
canım ben 2 saat arayla besliyorum üstelik gecede kalkıyorum ama benimki en fazla sütü 125 ml içer ben inek sütü kullanyorum bazende bebek sütü pınarın senin saat aralığın uzun geldi bana birde yoğurt vermiyormusun bn 2 saat arayla beslememe rağman ya yoğurt yada meyve püresi
veremiyorum ben yatmadan öncede muhallebi veriyorum tok tutsun diye ama tombiş değil neden anlamadım birde benimki kakasını sert yapıyor seninki nasıl

canım ben 2 saat arayla besliyorum üstelik gecede kalkıyorum ama benimki en fazla sütü 125 ml içer ben inek sütü kullanyorum bazende bebek sütü pınarın senin saat aralığın uzun geldi bana birde yoğurt vermiyormusun bn 2 saat arayla beslememe rağman ya yoğurt yada meyve püresi
veremiyorum ben yatmadan öncede muhallebi veriyorum tok tutsun diye ama tombiş değil neden anlamadım birde benimki kakasını sert yapıyor seninki nasıl

valla guzelim ben ilk dogdugunda 2-3 saat araliklarla emziyordum, 4 aydan sonra ek gidaya basladik ve ogun aralari gittikce artmaya basladi, 6 ogunden 5 ogune son bir aydir da 4 ogune kendiliginden dustu. yanliz anladigim kadariyla sen sIK SIK veriyorsun ama az miktarda galiba. Benim kiz 270 ml bitince biberonu ters ceviriyor daha da aksin diye, öyle obur bise :1:
bu arada gunde en az 1 en cok 3 kerede kaka yapiyor, yediklerine gorede kakasi degisiyor. bazen kati bazen daha yumusakca...

son olarak, evet bazen ogleden sonralari 4de meyve puresi vermedigimde yogurt veriyorum. ama su ana kadar hic inek sutu vermedim, galiba 1 yasini doldurana kadar da vermeyi dusunmuyorum, yani oyle tavsiye ediyorlar... ama ne bilim seninki simdiden alismis oluyor belki de iyi bisey simdiden vermek :26: ama yani sana kolay gelsin iki saatte bir kalk yemek ver zor is, belki de benim tembelligimden kizim boyle alisti hahaha:1:

Perima her ogundemi 270 cc veriyorsun miktar cok ama cok Fazla dikkat et obezolmasin
bebegin kilo basina 15 20 cc yemesi gerekirmis saglikli beslenmesi icin

selamlar

yanlış anlama canım ama 9 aylık bir bebeğe niye kahvaltı vermek yerine mama veriyorsun ki? Yumurta sarısı,ufak peynir,zeytin,ceviz verebilirsin.Köy tereyağı verebilirsin.İlk 6 aylık dönemde sütün olmaz,mama vermeni anlarım ama şimdi yazık bebişe.Mamayı tamamen bırak bence.Şuan herşeyden yiyebilir zaten.Akşam yemeğinde ona özel tuzsuz pilavlar,yemekler verebilirsin,yoğurt yedirebilirsin.İçine sinmiyorsa yatmadan önce kendi yaptığın muhallebiden verebilirsin.Ama sabah-akşam mama verme lütfen.Sağlıkla büyüsün bebişin.

valla guzelim ben ilk dogdugunda 2-3 saat araliklarla emziyordum, 4 aydan sonra ek gidaya basladik ve ogun aralari gittikce artmaya basladi, 6 ogunden 5 ogune son bir aydir da 4 ogune kendiliginden dustu. yanliz anladigim kadariyla sen sIK SIK veriyorsun ama az miktarda galiba. Benim kiz 270 ml bitince biberonu ters ceviriyor daha da aksin diye, öyle obur bise :1:
bu arada gunde en az 1 en cok 3 kerede kaka yapiyor, yediklerine gorede kakasi degisiyor. bazen kati bazen daha yumusakca...

son olarak, evet bazen ogleden sonralari 4de meyve puresi vermedigimde yogurt veriyorum. ama su ana kadar hic inek sutu vermedim, galiba 1 yasini doldurana kadar da vermeyi dusunmuyorum, yani oyle tavsiye ediyorlar... ama ne bilim seninki simdiden alismis oluyor belki de iyi bisey simdiden vermek :26: ama yani sana kolay gelsin iki saatte bir kalk yemek ver zor is, belki de benim tembelligimden kizim boyle alisti hahaha:1:

canım ben 1 kaseye yakın yediriyorum azmı bilemem ama benim kız kusuyor doğduğundan beri oturarak yediremiyorum oturarrak yese kusması olmayacak fazla birde elini ağzına sokup kendini kusturuyor acaba diş çıkardığı için mi elini ağzına götürüyor anlamadım perşembe doktoruna gidicez herşeyi sorucam birde benimki vucüdunu çok kaşıyor?

allaaa allaa kizlar siz oyle yazinca benim birden kafam karisti, acaba yanlis mi yapiyorum diye... ama bizim doktorumuz ek gida verseniz bile gunde en az 500 ml mama verin demisti, sonra dusundum ben yurt disinda yasiyorum ya, acaba burdakilerin beslenme programlari farkli o yuzden mi size tuhaf geldi diye, amaa yok internetten arastirma yapinca da ayni sonuca ulastim. hatta sizin icin Milupanin sitesinden su satirlari kopyaliyorum :

"Unutmayın ki ek besin döneminde de bebeğinizin süt ihtiyacı devam eder. Bu dönemde onun bağışıklığını güçlendirmek için en az 500ml anne sütü ya da bebek sütü vermeye devam edebilirsiniz."

yani ben gunde sabah bir uyumadan once bir veriyorum, toplaminda 540 falan yapiyor... yani normal bisi bu. haaa kahvaltilik verme fikrine katiliyorum, yavas yavas alistiriyorum tadimlik, ama bizim doktor hala peyniri yasakliyor, yumurtada haftada en fazla iki kez.

1 yaşına kadar günde en az 500 cc anne sütü veya sütü 1 yaşından sonra da süt ve süt ürünleri 500 cc yi geçmeyecek.Hatta doktorumuz muayenede soruyor 500'ü geçmiyor di mi süt ürünleri diye.Benim oğlum 13 aylık süt gece yatarkern içiyor bir de kahvaltıda.Kahvaltıda içmezse yoğurdunu fazla veriyorum ya da peyniri fazla tutuyorum.Bi şekilde dengeliyorum.
Benim oğlum da bebekken sık sık ve az az beslenirdi.Ek gıdaya geçtiğimiz dönemde de öyle oldu ama doktor yavaş yavaş alıştırın düzenli yemeğe dedi.Ben de aç bırakmak pahasına da olsa öğünlerini oturtmayı başardım.Çünkü hem bana hem ona zor oluyodu.Sebze çorbası yap az yedi yemedi kaldır 1-2 saat sonra hoop tekrar.Şimdi sabah öğle akşam şeklinde.Arada meyve veriyorum.Kuru kaıyısı 1-2 bisküvi falan yiyo.Artık sık sık ve az az beslenme alışkanlığından kurtarmak gerekiyo.
Sabah kahvaltısında 1 yumurtanın sarısından omlet yapıyorum,keçi peyniri,1-2 zeytin,toz halinde fındık-ceviz-badem üçünden biri yanında süt veya taze portakal suyu
Öğlen sebze yemeği 200 ml kadar yanında yoğurt
Ara öğün 1 adet meyve
Akşam köfte-pilav yoğurt veya köfte-makarna yoğurt ,sulu köfte yoğurt,balık seçeneklerinden biri
Gece de ben yatarken süt veriyorum böylece sabaha kadar uyuyo :))

et yemeklerinin yaninda yogurt vermeyin , yumurta yedigi zamanda süt icirmeyin. bu besinlerin yaninda c vitamini icerikli besinler veririseniz cocugunuzu dahah verimli beslemis olursunuz.

allaaa allaa kizlar siz oyle yazinca benim birden kafam karisti, acaba yanlis mi yapiyorum diye... ama bizim doktorumuz ek gida verseniz bile gunde en az 500 ml mama verin demisti, sonra dusundum ben yurt disinda yasiyorum ya, acaba burdakilerin beslenme programlari farkli o yuzden mi size tuhaf geldi diye, amaa yok internetten arastirma yapinca da ayni sonuca ulastim. hatta sizin icin Milupanin sitesinden su satirlari kopyaliyorum :

"Unutmayın ki ek besin döneminde de bebeğinizin süt ihtiyacı devam eder. Bu dönemde onun bağışıklığını güçlendirmek için en az 500ml anne sütü ya da bebek sütü vermeye devam edebilirsiniz."

yani ben gunde sabah bir uyumadan once bir veriyorum, toplaminda 540 falan yapiyor... yani normal bisi bu. haaa kahvaltilik verme fikrine katiliyorum, yavas yavas alistiriyorum tadimlik, ama bizim doktor hala peyniri yasakliyor, yumurtada haftada en fazla iki kez.

milupa yazacak tabii canım,bu işten fazlasıyla para kazanıyorlar sonuçta.Bir besin kapalı bir kutunun içine girdi mi bence orda bitmiştir.Aylarca nasıl durur allah aşkına.Demek içinde bir sürü katkı maddesi var,kimyasallar var ki o kadar süre dayanabiliyor.Yoğurt yiyor,ayran içiyorsa tamamdır zaten,korkmana gerek yok.Bağışıklık anne sütüyle güçlenir elbet ama o hazır sütlerbu işi yapamaz.Bir kere içindeki faydalı bakterileri öldürüyorsun,ne esprisi kalıyor ki?Sütün,hele ki kutulara girmiş sütlerin en ufak faydası yok ki.Çıkarı olup da para kazananlar için durum böyle değil tabii.İlle kalsiyum alacaksa kuruyemişlerden,yeşil yapraklı sebzelerden,yoğurttan alsın.Proteinse sorun etten,balıktan,yumurtadan,yine kuruyemiş ve yoğurttan en iyisini alsın.Bu arada o doktoru hiç dinleme ve inanma bence,hergün mutlaka yumurtasını yedir.Hatta 2 tane çok rahat yiyebilir.Yumurta kadar besleyici besin az bulunur.İçinde proteini,demiri,magnezyumu,kalsiyumu,A-B-D-E vitaminleri......bulunur.Hatta balık yağı hapı kullanılmalı bence,çünkü besinlerin çoğunda omega 3 yok ne yazık ki,bu da vücutta olması gereken dengeyi bozuyor ve pek çok hastalığa davetiye çıkarıyor.

Son düzenleme:
Back