kızlar bebeğinize göz taraması yaptırdınız mı

sonem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2009
84
0
38
kızlar bebeğim 3 aylık doktorum göz taramasına yollayacağım dedi bu taramada doktor ne yapıyor sadsece şte allah korusun kayma varmı diye mi bakıyor eliyle takip mi etiriyor bide doktorum bana grip aşısı olabilirsin dedi televizyondaki grip reklamındaki doktorda bebeğinz 6 aydan küçükse onu gripten korumak için aşı olun diyor ama ben kararsızım siz ne yaptınız sevgilerle.hihoyyyt

ben yaptırmadım yaptırmayı da düşünmüyorum.

yaptırmadım canım. 6 aydan önce yapılan göz ve kulak taramaları kesin sonuç vermediğinden gereksiz bence.
doktorun rutin bir kontol için mi bunu istedi yoksa bir sorun tespit etti de onun için mi istedi? rutin bir kontrol içinse henüz daha çok erken 6 aydan önce gereksiz derim. ama bir sorun tespit ettiği için istediyse yaptır tabii ki.

bizim yapıldı göz ve isitme testi. göze damla damlatiyorlar sonrada kadın bakıyor.
benim doktorum istedi bizde yaptırdık.

grip asi yaptırmadim, yaptirmicamda. büyük kizim grip asi oldu bu sene.

ben de ne işitme ne göz testi yaptırdım. aşı olmayı da düşünmüyorum

teşekür edrim kızlar göz taraması rutin kontrol için bende grip aşısı olayı istemiyorum bakalım artık.

benm oğlum bakmıodu yani işine gelnce bakıodu.ben sağa sola geçnce bakıodu fakattt göz takibi yoktu bunuda zeynebe gttğimde berranın oyncağyla anladım berra möaşllh çok güzl takp ediodu doruk umursamaıodu el şaklatıodum bakmıodu dra götrdm dru evt tembel dedi şişko br bebek oldğndan tembellk var göze götr dedi.göze götrdm ışıkla baktılar ama doruk ışıpada bakmadı salk dr ve medical parkta yani kataraktan şüphelenmş başka dr yolladı oda damla damlattı oğlm gözüne bişey taktı göbebeği dışarı fırladı korkudan bağrdı çok acı olmuomşş ama neanlasn bukadrcık çocuk nese oda baktı dediki bişi yok şaşılık yok katark yok snrlernde bişi yok fakat takp etmio kendi çocuk dru hemen cerrahpaşa bi uzamna yolladı uzamn baktı bikre çocuğa ışık tutunca gçzbbeği büyüosa geri çeknce küçülüosa o bebek görüodur dedi gene aynı işlemleri oda yaptı ve br sorun yok boşuna endşelenmşsnz dedi.erkek bebekler daha geç olur herşei dedi.ve onlarda hakmytlik söz konusu dedi senn istediğini değil kendi istediğini yapar dedi ve 6 aylk olnca knt çağrdı boşuna süreklendm ordan oraya..

bizde yaptirmadik oyle bi testi nasil ve nerde yapiyolar bilmiyorum zaten ama isitme testini hastanede yapmislardi...benim oglum gayet guzel goruyor hatta beni takip eder durur ben yanindan uzaklasincaya kadar bakar sonra yanina geri gelince guler hemen geldinmi anne der gibi :asigim:

biz görme ve işitme testi yaptırdık. doğumsal katarak için görme testi yapılıyormuş. onun dılşında zaten bebeklerde aşırı hipermetrop yani yakını görememe durumu oluyormuş. 6 aydan sonra normalleşmeye başlıyormuş. çok aman aman bi kontrol değildi açıkçası göz olmayabilir. ama duyma testi önemli bence...
grip aşısını ben yaptırdım. yakında işe başlayacağım bebeğime hastalık bulaştırmak istemem hiçbir yan etkisi olmadı bizde babamız da yaptırdı...

bizde 2. kez isitme ve goz testi yaptirdik 3. ayda yapilmasi gerekiyormus doktor gozune isik tutup takip ettiriyor o kadar

işitme testini yaptırdık ama göz testini 6. aydan sonra yapıldığını biliyorum

benim canım kızımın gozunu 3 kere baktılar erken dogum oldugu ve kuvezde kaldıgı icin Allah korusun korluk olmasın diye damla damlatıyolar goz bebegi buyudukten sonra kontrol ediyorlar cok aglıyordu yavrum neyseki 40 haftamız doldugunda dr sorun yok dedi belli zaten cadı cadı bakıyo. Grip asısını oldum ise basladım cunku su kısı bi atlatsak hayırlısıyla

canım bende iki testide yaptırmadım..
aşı vurulmayıda düşünmüyorum..

X