• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Kızlar, bebeğimin gaz sancısı mı var? Ne olur yardım.

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

erkflz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2009
883
0
96
Diğer
Kızlar, bebişim geceleri resmen kıpkırmızı olup, morarana kadar ağlıyor. Bebişim henüz 23 günlük. Bu gaz sancısı mıdır? Öyle bağırıyorki, bazen saatlerce, bir ağlıyor uzun süre sonra biraz rahatlıyor. Sonra tekrar. Ama resmen mafoluyor yavrum.
Aklıma acaba başka bir sorunu olabilir mi geliyor?
Ne olur bana kolik ağlamaları tarif edin?
Çıldırmak üzereyim, annem, kayınvalidem, eşim herkes üzerime geliyor. Nette herşeyin gaz yaptığı yazıyor. Eşim popo silişime bile karışıyor.
Nette yazanları yemezsem nasıl sütüm olacak bilmiyorum.Bebişim birde erken doğdu, düşük kilolu.
Kolik sancılar için lütfen yardım kızlar.

canım bebeğine nane çayı verebilirsin şeker koyma ama ben öyle yapmıştım her emmeden bi 10 dk sonra 1 çay kaşığı verebilirsin zinco damla var gerçi druna gene danış derim
birde sen sabahları ılık suya bir kaşık bal koy ve çok az da zencefil karıştır iç
ve her yamağine kimyon dök gaz yapmaz her yemeği pişirirken 1 tane kesme şeker at kurubakliyattan uzak dur, ve bol bol dereotu tüket

malesef kolik bebeğin canım Allah sabır kuvvet versin 4,5 ay neler çektim ben o kolikle hiç ama hiçbirşey faydaetmedi yediklerimi kıstım geçmedi sadece biraz daha az sürdü krizleri her bebeği başka şey etkiliyo oğlum ben kabak yediğim zaman inanılmaz bir krize girerdi birde çikolata çok fazla şey var gaza sebep olan aslında kolik gaz sıkıntısı değil ama gazda o krizi tetikliyo anlayacağın sen o krize girdiğinde sakin olamıyorsan başkasına ver o anda sendende çok etkilenir çünkü battaniyeyle sallarsanız sakinleşebilir arabayla gezince sakinleşir genelde kolik bebekler ben otomatik beşik bile aldım sakinleşsin diye ama bebeğim benim kucağımı istedi hep kucağınızda ritmik hareketlerle gezdirirseniz çok işe yarıyo tabi sakin olabilirseniz dediğim gibi çok zor bi süreç sakin olmak çok önemli

birde sütüm olmaz diye düşünme gaz yapan şeyleri hiç yemedim ki liste çok uzun ama çok şükür sütümde oldu bol bol su iç stresten uzak dur bebeğinin bu durumunda zor ama en çok sütü stres etkiliyoemin ol

buzuki orhan ın bebekler için kolik cd si var onu keşfettikten sonra
baya bi rahat etmiştim anne karnındaki seslerden esinlenmiş
benim oğlum fena halde bağırırken birden susup dinlerdi tavsiye ederim
bir de bebek ağlarken gerçekten sakin olmak çok zor allah kolaylık versin
biz 2.5 ayda kurtulduk şükür sen de erken kurtulursun işallah

zinco nun bitkisel damlasını kullanıyorum cok memnnunuz
bide rezene,kimyon verenler var

3 haftalıkken başladı şuan 3 ayı 1 hafta geçti ama hala devam ediyor kolik ağrıları. 15 gündür ara ara azalıyor rahatlıyor birkaç gün ama sonra geri devam ne yaptıysak hiçbirşey fayda etmiyor, sabırdan başka çaresi yok. Allah sanada yardım etsin ama her ağrıyıda kolik deyip atlama. En azından şu şekilde çözebilirsin. Elektrik süpürgesi yada saç kurutma makinesine tepki veriyor susuyorsa koliktir onlarda işe yaramıyorsa çok ağladığı zamanlarda arabaya bindirip gezin kesinlikle işe yarıyor ama tabi gezdiği süre kadar.

benim bebeğimde ilkgünden böyle ağlamalara başlamıştı teşhis;çok gazlı bebek. damlalar çeşit çeşit kullandık ama fayda etmedi doktor tavsiyesiyle ağrı kesici fitil kullandım öle rahatladım.Allah sabır versin

geçen hafta çıldıracaktım ben de 4 haftalık bebeklerde tavan yapıyormuş kolik ama sonra biraz daha azalıyormuş allah a şükür
milupanın rezene çayını iç canım ayrıca doktor bana nurse harveys şurubu verdi tamamen bitkisel
ayrıca bir kaşık da kimyon içiyorum
inşallah daha iyi olucaklar
yine de rabbime şükür allah yavrularımızın eksikliğini vermesin napalım hepsi geçer inşallah
bu arada ben sinirlendiğim için ben de susmuyor benim bebeğim babası gezdirince onda sakinleşiyor allah a şükür
aspiratörde sakinleştiriyor biraz

Benim kızımda 66 günlük ilk 40-45 gün bizde de böyleydi.Şimdi azaldı.Zinko bize fayda etmedi,Metsil kullandım onu kullanmaya başladıktan sonra kolit krizimiz azaldığını düşünüyorum.Ben kızım krize girdiğinde kucağıma alıp evi dolaşıyordum,bi taraftanda kucağımda sallıyordum,onu telkin edecek sözler söylüyordum.Kendimce çözümü bulmaya çalışıyordum.Her seferinde bu çözüm yeterli olmayabiliyordu.Tek yapabilcceğin en iyi şey senin sakin olman,sabırlı olmam.Çünkü o anda sende gerildiğin için bebekte bunu hissediyor ve dahada hırçınlaşıyor.Allah sabırlar versin zor bi süreç kolit...

Kızlar, bebişim geceleri resmen kıpkırmızı olup, morarana kadar ağlıyor. Bebişim henüz 23 günlük. Bu gaz sancısı mıdır? Öyle bağırıyorki, bazen saatlerce, bir ağlıyor uzun süre sonra biraz rahatlıyor. Sonra tekrar. Ama resmen mafoluyor yavrum.
Aklıma acaba başka bir sorunu olabilir mi geliyor?
Ne olur bana kolik ağlamaları tarif edin?
Çıldırmak üzereyim, annem, kayınvalidem, eşim herkes üzerime geliyor. Nette herşeyin gaz yaptığı yazıyor. Eşim popo silişime bile karışıyor.
Nette yazanları yemezsem nasıl sütüm olacak bilmiyorum.Bebişim birde erken doğdu, düşük kilolu.
Kolik sancılar için lütfen yardım kızlar.

En önemlisi kim ne derse desin takma... Söylenenleri dikkate al ama canını sıkmasına izin verme. Gaz yapar diye yiyefceklerini çok kısma ama asıll süt yapması için günde 3 litre su içmen gerekiyor. Gaz sancısını yumruklarını sıkmasından kızarmasından , kasılmasından, kendini sıkmasından ve ciyak ciyak ağlamasından anlarsın.

Özellikle erkek bebeklerde görülen gaz sancısına ne iyi gelir, gaz sancısı nasıl giderilir, koliğe ne iyi gelir, gaz sancısı nasıl giderilir..? Bebeklerde gaz sancısını gidermenin yöntemleri... Mutlaka okuyun
"Öncelikle bebeğinize karşı sabırlı olun ve mümkün olduğunca çok sevgi ve şefkat gösterin. İçinde bulunduğu sıkıntılı ve sancılı durumda sizin sevgi ve şefkatiniz onu rahatlatacaktır.
Mamasını çalkalayarak yapmayın, dairesel hareketlerle karıştırın. Böylece hava kabarcığı oluşmaz ve gaz yapmaz.
Biberonlarını sterilize edin. Bazı bakteriler de gaza sebep olabiliyormuş.
Karnına sıcak su torbasını bir kat battaniyenin üstünden koyun.
Karnına saat yönünde parmaklarınızı orta şiddette bastırıp gezdirerek masaj yapın. o esnada gaz çıkartmaya başlarsa parmaklarınızı kımıldatmadan olduğu yerde biraz daha bastırın." ...

Bebeklerde Gaz Sancısına (Kolik) Ne İyi Gelir... | KADIN & KADINA

yazının devamı için mutlaka yukarıdaki linke bakmanı öneririm. Ben de aynı sıkıntıları yaşadım ve her yerde tek tek bilgiler buldum. Verdiğim linkte ayrıntılı bir liste bulacaksın ...

Özellikle erkek bebeklerde görülen gaz sancısına ne iyi gelir, gaz sancısı nasıl giderilir, koliğe ne iyi gelir, gaz sancısı nasıl giderilir..? Bebeklerde gaz sancısını gidermenin yöntemleri... Mutlaka okuyun
"Öncelikle bebeğinize karşı sabırlı olun ve mümkün olduğunca çok sevgi ve şefkat gösterin. İçinde bulunduğu sıkıntılı ve sancılı durumda sizin sevgi ve şefkatiniz onu rahatlatacaktır.
Mamasını çalkalayarak yapmayın, dairesel hareketlerle karıştırın. Böylece hava kabarcığı oluşmaz ve gaz yapmaz.
Biberonlarını sterilize edin. Bazı bakteriler de gaza sebep olabiliyormuş.
Karnına sıcak su torbasını bir kat battaniyenin üstünden koyun.
Karnına saat yönünde parmaklarınızı orta şiddette bastırıp gezdirerek masaj yapın. o esnada gaz çıkartmaya başlarsa parmaklarınızı kımıldatmadan olduğu yerde biraz daha bastırın." ...
DEVAMI İÇİN....

Bebeklerde Gaz Sancısına (Kolik) Ne İyi Gelir... | KADIN & KADINA

yazının devamı için mutlaka yukarıdaki linke bakmanı öneririm. Ben de aynı sıkıntıları yaşadım ve her yerde tek tek bilgiler buldum. Verdiğim linkte ayrıntılı bir liste bulacaksın ...

Benim bebeğim prematüre doğdu,:nazar:ilk bebeğim :emir_bebek:tecrübesizlik bitaraftan ağlayınca sıkıntı stresim bi taraftan , sürekli ağlıyordu,mama yemek istemiyodu, ama sorunun gaz sancısı olduğunu öğrenmem biraz zaman aldı,kızım okadar kıvranıyordu ki,göbek fıtığı oldu,kabızlık bi taraftan... anne sütü çok veremedim ,stresten sütüm azaldı mamaya başlayınca da emmek istemedi,neyse konumuza döneyim,gaz için herşei denedim,kimyon kaynattım suyunu içirdim,rezene çayı,ıhlamur çayı denedim işe yaramadı,zinco zaten en baştan beri kullanıyorum işe yaramıyor,ama en son bulduğum çözüm işe yaradığı için sizinle paylaşmak istedim,belki bir anne ve bebek te huzurlu olur...bebeğin 40 çıktıktan sonra deneyin..

**** Muskat (Hint Cevizi)
tane muskatı iyice yıkayın,rendenin ince tarafıyla yarım çay kaşığı rendeleyin,sütünüz varsa 1 yemek kaşığına sütünüzü sağıp muskatı koyup karıştırın ve bebeğinize içirin,
mama veriyorsanız ilk biberonuna yarım çay kaşığı muskatı karıştırın,içirin.

Ben hergün veriyorum,kabızlığına da gaz sorununa da çözüm oldu...:nazar:çok şükür

Back