kızlar bebeğim uyumuyor yalvarırım yardım edin

family

Biriciğim Buğrahan'ım:):)
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2009
888
0
116
Denizli
sizin bebişlerinizin uykusu nasıl? ben akşam karnını doyuruyorum, altını alıyorum, gündüzleride çok uyutmuyorum ama yine geceleri yarım saate bir bazen on dakikaya bir ağlayarak uyanıyor. salak gibi oldum artık doğduğundan beri böyle 8.5 aylık oldu yaasenağlama bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin(Allah sağlık versin kuzuma isyan etmiyorum asla)

kızlar allah yardımcınız olsun.
vardır miniklerin bi sıkıntısı
yaa gaz vardır karınları ağrıyor,yada tam olarak doymuyor,yada kulak ağrısı olabilir.(bu çok sinsidir bazen ateşle belli eder bazende ateşi olmadan ağrıda olabilir.)benim oğlumun öyle olmuştu dr kulağında kızarıklık var.gece ağrı yapıyor demişti.ama ateş falan yoktu.ve de gaz olayı çok huysuzlaştırır bebeği.her gece karnına masaj yapardım bebe yağınla gazını çıkarırdı öyle uyurdu.ayaklarımda sallardım,bende öylece uyuya kalırdım .bi kalkardım her yanım tutulmuş.
bende geçirdim o dönemleri 1 yaşından sonra düzene girer.
şimdi 3 yaşında oldu bile.ama o günler bana çok yakın gene.

kızlar allah yardımcınız olsun.
vardır miniklerin bi sıkıntısı
yaa gaz vardır karınları ağrıyor,yada tam olarak doymuyor,yada kulak ağrısı olabilir.(bu çok sinsidir bazen ateşle belli eder bazende ateşi olmadan ağrıda olabilir.)benim oğlumun öyle olmuştu dr kulağında kızarıklık var.gece ağrı yapıyor demişti.ama ateş falan yoktu.ve de gaz olayı çok huysuzlaştırır bebeği.her gece karnına masaj yapardım bebe yağınla gazını çıkarırdı öyle uyurdu.ayaklarımda sallardım,bende öylece uyuya kalırdım .bi kalkardım her yanım tutulmuş.
bende geçirdim o dönemleri 1 yaşından sonra düzene girer.
şimdi 3 yaşında oldu bile.ama o günler bana çok yakın gene.

yok ayol yok heç bişeyci olmasada öle.............huysuz işte bildiğin huysuz........

Merhaba,

Enteresan ama bebekler gündüz yeterli uyku alamayınca geceleri de çok sık kalkıyorlar. Bunun nedeni, aşırı yorgunluğun uyku döngüleri arasında geçiş yapmayı engellemesiymiş. Normal şartlar altında 8.5 aylık bir bebeğin günde 2-2.5 saat kadar uyuması lazım gündüz, o kadar uyuyor mu?

ıkincisi, gece aşırı geç yatmanın da böyle bir etkisi var. Yani uzmanlar en geç 8'de yatmış olmalı diyorlar (ben de o kadar yapamıyorum maalesef) ama 11-12 falan gibi yatıyorsa, yine aşırı yorgunluktan uyanıyor olabilir.

Üçüncüsü, yanlış uyku ilişkilendirmeleri yüzünden kalkıyor olabilir. Yani uyuması için bir yardımcısı varsa, misal sallanmak, memede uyumak, emzikle uyumak vb., uyku döngüsü geçişlerinde uyandığında aynı şartları arayacaktır. Bulamadığı zaman uyanır, çünkü bunlarsız uyumayı bilmiyordur. O zaman ona kendi kendine uyumayı öğretmen lazım. 8.5 aylık bebekler için benim bildiğim iki yöntem var, birisi çok ağlamalı ağlamaya bırakma yöntemi, ya da kontrollü ağlama yöntemi (4-5 günde problemi çözüyor), ikincisi daha az ağlamalı yatır kaldır yöntemi (bunun etki süresi biraz daha uzun 1-2 haftada öğreniyorlar). Eğer tutarlı olabilecek sabrım ve zamanım var diyorsan, bunları deneyebilirsin belki.

Çok kolay gelsin, uyku işleri çok zor hakikaten.

canım bebeğin eğer gündüz uykusunu muntazam alırsa düzene girer diye düşünüyorum ama bazı bebekler irrite oluyor bu bebekler kendi istedikleri zaman düzene giriyor.
8 aylık bir bbebek öğleden önce 1 saat öğleden sonra 2 saat uyumalı.....ama işte makina değil ki bu garibanlar ayarını yapasın :)))bitki çayı dene iyi geceler çayları var ya milupanın vs..

cnm oncelıklekolay gelsın ısın cok zor tahmın edebılıyorum ama arkadasların soyledıklerıne katılıyorum gunduz uyumadıgı zaman gece sureklı uyanır yada gec yatttıgı zaman benım kızım normalde gece uyanmaz sabaha kadar uyur ama gunduz uyumadıysa gece hem gec yatar hemde gece boyu sureklı kalkar ama gunduz cok guzel uyuduyse kı 3sefer uyuyo her bırınde en az 1 saat uyuduyse aksam en gec 9 bucuk ta uyur sabaha kadar uyur sabah 8 bucuk 9 gıbı kalkar ama kızım memeyı bırakıyor gıbı 1 kac aydır oyuzden gecelerı meme ıcın de uyanmıyor senın bebeıs hala guzel emıyosa emmek ıstedıgı ıcınde kalkıyor olabılır acıkmıs olmasa bıle meme ıstıyo olabılır...ben uyku konusunda sanslı annelerden bırıyım bence.. uyku uykuyu getırır derler bıde boyle dene bakalım sonuc ne olacak...

gündüzleride mutlaka uyur bazen 2 bazen 3 kere mutlaka uyuyor ama yinede gece çok uyanıyorsenağlama

dısı cıktı mı pekı belkı de dıslerı uyutmuyodur hep mı boyleydı yoksa bırden mı boyle oldu.. gece duzenlı uyuyan bebekler eger bırden sık sık uyanmaya baslarsa bı rahatsızlık vardır mutlaka bı ara butun gece uyuyan kızım sureklı kalkmaya baslamıstı doktorum dıslerı agrıyodur dedı bı ılac verdı onu kullanıyorum gece uyumadıgında ... annem de bende kullanmıs ılac taraftarı gıbı olmıyım ama kurtarıcı bı ılactı dıye anlatır annem:)

aynı benim bebeğim, 8 aylık olduk bugün gece en az 5 defa uyanıyor, üstelik çalışıyorum perişan oluyorum. 5 aylıktan beri böyle oysa o zamana kadar 1-2 defa uyanırdı hemen dalardı tekrar... şimdi sormayın... doktora soruyorum diştendir diyor seni özlemiştir varlığını duymak istiyor diyor.... her gittiğimde başka bişiy. Ata'nın 6 tane dişi oldu çok hızlı çıkartıyor belki bu yüzdendir. ama hergece de aynı şey artık alıştım........

biz bebekken huysuz olduğumuzda babaannem panason içirimiş bize..bende araştırdım bebek rakısı diye de geçiyor..benim bebeğim uysal olduğu için hiç kullanmadım..araştırın isterseniz belki işinize yarayabilir.

diş çıkartiyordur mutlaka ağrı kesici ver yatmadan diş jelid sür birde emzir bakalım nolucak ağrısı olmasa uyanmaz o kadar sık ....

bebeğim 8 aylık oldu ama her gece en cok bır saat yarım saat aralıklarla uyanıyor kıvranıyor gaz ılacları caylar herseyı denedım olmadı işe baslayamıyorumbuyuzden nezman gecer nasıl olur bende bılmıorum:50:

benim bebeğim daha 2 ay 10 günlük ve neredeyse 48 saattir hiç uyumadı. kucağımda uyuyor, yatırıyorum uyanıyor :(( Gündüz de böyle gece de böyle. Ben de uykusuzluktan ve yorgunluktan zombiye dönmüş durumdayım :((( Dün akşam anneme geldik, annem kucağına alır almaz uyuttu onu 2 dk da. Emmek için uyanıyor emziriyorum, annem gene 2 dakikada hoopp uyutuyor. Ben beceriksiz bir anneyim, eziyet ediyorum çocuğumaaaa :(((( Yardımmmm ediiiiiiinnn!!! Ne yapmalıyım

Selamun Aleykum.

Öncelikle çok geçmiş olsun arkadaşım.
Çocuğunuz erkekmi?
Erkekse eğer,fimoz diye bir rahatsızlığı ola bilir. Benim de oğlum aynı rahatsızlıktan geceleri uyuyamıyordu ve çığlık atarak uyanıyordu,her yarım saatte bir. Bu erkek çocuklarında sıkça görünen,çiş yaparken tuz birikimi neticesinde oluşan bşr rahatsızlıktır.
Eğer erkek çocuğuysa,bana yazın,ben size yardımcı ola bilirim,inşallah. Çünkü dediğim gibi aynı sorunu biz de yaşadık.

Kızlar benim kızım 4 yaşında. Önce gece saat başı uyanmalar,sonra 3 yaşında yanımızda yatmak için mücadeleler derken uyku düzeni anca 4 yaşında oturdu. Şimdi de yeme problemimiz var. Her sene bir problem çıkıyor anlayacağınız. Ama artık gece hiç uyanmıyor. Bir kere ben tuvalete kaldırıyorum. Sabredin :))

Gündüz az uyuyan ve gece geç yatan bebek gece çok kalkar.uyku uykunun mayasıdır.

aynı benim bebeğim, 8 aylık olduk bugün gece en az 5 defa uyanıyor, üstelik çalışıyorum perişan oluyorum. 5 aylıktan beri böyle oysa o zamana kadar 1-2 defa uyanırdı hemen dalardı tekrar... şimdi sormayın... doktora soruyorum diştendir diyor seni özlemiştir varlığını duymak istiyor diyor.... her gittiğimde başka bişiy. Ata'nın 6 tane dişi oldu çok hızlı çıkartıyor belki bu yüzdendir. ama hergece de aynı şey artık alıştım........

canım biraz geç oldu ama acaba uyku düzeni nezaman oturdu yada ne yaptını benim kızım 1 yaşında doğduğunda beri geceleri her saat başı kallkıyo denemediğim şey kalmadı

Back
X